Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Zar 8gb ram nije dovoljno za narednih 3/4 godina?
Znaš kako, pre 4-5 godina kad sam uzimao telefon 6GB je slovilo kao sasvim dovoljno, pa ipak se kroz to vreme ispostavilo da i nije baš tako. Aplikacije se razvijaju, tehnologija napreduje, ali se malo šta optimizuje i to sveukupno ide nizbrdo. Kapaciteti tehnologije i dalje rastu ali se taj napredak uglavnom proćerda na neoptimizovan kod. Možda se ne slože svi sa tim, ali ja to tako vidim.

Razlika između 6 i 8GB je suviše mala da bi trajala, tako da lično za rok od 4-5 godina upotrebe ne bih reskirao, radije bih uzeo (tj. sam uzeo) telefon sa 12GB. Kad na sve ovo dodaš i krizu ram čipova i fakat da će im cene rasti, sad je pravo vreme osigurati se uzimanjem telefona koji je to pitanje već rešio i prebrinuti brigu, bolje nego gatati u pasulj kakve će cene biti za godinu-dve.

Naravno ko menja telefone iz športa, računica je skroz druga i na sve ovo može da se zaboravi.

Ja ne moram uopšte toliko brzo. Dešava mi se pri normalnom korišćenju.

45w naspram 30w. 50% razlike u brzini punjenja
5200mah naspram 4870mah. 7% razlike u kapacitetu baterije.
Jeste ovo maksimalna snaga punjenja, telefon se ne puni non stop tom snagom, ali opet je 50% razlike naspram 7% razlike u kapacitetu. Tako da se verovatno osetno brže puni XL
To je samo na papiru, u praksi je kao i kod Samsunga, par minuta razlike.
fully.png
Malo je veca razlika za 30min punjenja, posle opadne.
30min.png

Pa tada je i najbitnije da puni brže.. kada ga staviš na pola h na primer da ti napuni sa 45% na oko 80%

Da, tako je. Svakako ne bi bilo loše da se brže puni. A i trajanje baterije kod mene na manjem pro skroz prosečno. Tokom noći za 8h uz upaljen airplane mode posrče 5-6% baterije. Ne znam kako @The PunisheR izvlači one rezultate

To je baš loše za airplane mod. Meni na wi fi skine 4-5% za 6h. Što je isto dosta loše.
Nadam se da će pixel 11 to rešiti sa novim Mediatek modemom, i to će ujedno biti i najveći i najbitniji upgrade na novom modelu.

Da, tako je. Svakako ne bi bilo loše da se brže puni. A i trajanje baterije kod mene na manjem pro skroz prosečno. Tokom noći za 8h uz upaljen airplane mode posrče 5-6% baterije. Ne znam kako @The PunisheR izvlači one rezultate
Možda zato što ne obraćam pažnju na potrošnju haha

To je baš loše za airplane mod. Meni na wi fi skine 4-5% za 6h. Što je isto dosta loše.
Nadam se da će pixel 11 to rešiti sa novim Mediatek modemom, i to će ujedno biti i najveći i najbitniji upgrade na novom modelu.
Baš loše. A prve noći mi potrošio 1%🤣
Mislim da nema veze sa modemom jer mi je upaljen airplane mode i čak ugašen i wifi. Ne znam šta onda skine toliko baterije.

Možda zato što ne obraćam pažnju na potrošnju haha
Hahaha znači moguće da nisi rekao ispravne info ovde?🤣
Šalim se. Pre neki dan si napisao čini mi se da si na kraju dana imao 70% valjda, uz 2.5h sot, tako nešto. Meni do 70% dođe uz 2.5h neprekidnog laganog do umerenog korišćenja

Da, ipak airplane mod navodno gasi skroz modem, mada ni tu baš nisam siguran.. 🙂

Ali sve u svemu najveća boljka Pixela ostaje idle drain, da nije toliki baterija bi sigurno izvlačila u proseku još 1h sot

Baš loše. A prve noći mi potrošio 1%🤣
Mislim da nema veze sa modemom jer mi je upaljen airplane mode i čak ugašen i wifi. Ne znam šta onda skine toliko baterije.

Hahaha znači moguće da nisi rekao ispravne info ovde?🤣
Šalim se. Pre neki dan si napisao čini mi se da si na kraju dana imao 70% valjda, uz 2.5h sot, tako nešto. Meni do 70% dođe uz 2.5h neprekidnog laganog do umerenog korišćenja
Evo sad imam 1:30 a na 83% sam, jutros u 6:30 skinut sa punjača.

U suštini nikad nije isto, zavisi gde sam šta sam i mnogo faktora, tako da kažem ti, prosto se ne opterećujem koristim fon kako hoću i tjt. Bitno mi je da izdrži lagano ceo dan, koliko će na kraju dana ostati mi je apslutno nebitno.

Ipak poručio manji, gledao od drugara s25 ultra koji bi trebalo da je baš sličnih dimenzija kao xl i shvatio da mi više odgovara manji telefon. Poručio i spiegen liquid air (imam istu za 7) i ono spiegen staklo.

Inače, prvi put od kad sam svoj prvi telefon uzeo da sam uzeo 2x uzastopno isti brend, počev od Bosch pa na ovamo.

Pixel-11-case-render.jpg

Sigurno će biti malo deblji sa baterijom većeg kapaciteta.

Nejasno mi je šta pokušavaju da ovom A serijom po ovoj ceni!?

Da ne bih previše tražio, da li neko zna gde tačno se podešava da mi npr notifikacija na at a glance widgetu za lupam notifikacija za klub koji pravim izbacuje u 24h formatu a ne u onom am pm?
Jezik fona mi je stavljen na English (Slovenia) još od pre da bi weather app vukla u 24h formatu

Da li američki model 10 Pro XL ima i slot za fizičku sim karticu?
Vlasnik od koga bih kupio telefon tvrdi da ga je kupio u Americi, ali da ima i sim slot.

Citao sam da su neki ljudi dobijali telefone sa fizickom sim karticom tamo, kada su dobijali zamene.

Prodavac je iz Subotice. Kaže da ga je lično kupio u Americi i da ima sim slot. Rekao je da će ga u toku nedelje doneti kod mene kući, da mogu da ga vidim i isprobam.
Ali ako nema sim slot, da ne dolazi čovek džabe jer ga u tom slučaju neću uzeti.

Vipera@, to mi je isto napisao "DeepSeak" kad sam ga pitao o tome.

Prilozi

• Screenshot_20260309_092437_com_deepseek_chat_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260309_092437_com_deepseek_chat_MainActivity.jpg
    99.5 KB · Pregleda: 18
Možeš da znaš da li je iz USA po oznaci na kutiji.
Pitaj gemini koje su oznake za regione, ima za USA, EU i Aziju drugačiji model number.

Ne znam za vas, ali ja nisam koristio fizičku sim karticu godinama.

Američki nema sim slot, ovo je oznaka za američki (GUL82).

Da li neko ima originalnu silikonsku masku (Pixelsnap Case) za 10 Pro XL ili zna gde mogu da poručim?

Nazad
Vrh Dno