Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Jel koristite vi face unlock?

Ja koristim i face i fp i oduševljen sam biometrijom. Imam utisak da još nisam ni prišao telefonu a već je otključan, brutalno.
Možda je čak face i preagresivan u smislu da mi se čini da koristi celo vidno polje kamere a ne crop. Kao kada bi u camera app stavili 0.7x a ne 1x. Ali meni odgovara i štaviše uopšte mi ne smeta što ne radi noću

Vidim problem u tome da bih morao svakako naknadno da ga otključam kada bih želeo da platim sa fonom nešto a on se nije preko fp nego preko face otključao

Čini mi se da se idle drain popravio malo. U toku noći mi svuče 4% a pre je bilo 6% ako se dobro sećam.
Takođe čini mi se da se sot malo popravio za duži standby.
5h sot na skoro 40h standby i 17% ostalo.
Nekih 4-5h 4g, ostalo wifi.
U toku noći airplane + wifi

Prilozi

• Screenshot_20260524-092316.webp
    Screenshot_20260524-092316.webp
    17.1 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20260524-092330.webp
    Screenshot_20260524-092330.webp
    25.5 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20260524-092344.webp
    Screenshot_20260524-092344.webp
    19.1 KB · Pregleda: 5
Ja od kad ubijam Instagram jer je đubre, imam daleko bolju bateriju

Edit: Stavih i face, da vidim kako će ići to, svakako što kaže night instiktivno prstom otključam, al ajd od viška glava ne boli

Poslednja izmena:
Istekao edit.

Sa naočarima za sunce je beskorisno, *** za očekivati je bilo.
Face ID na ajfonu radi sa njima pa sam bio u fazonu, ček šta bi i onda vidim da piše da su naočare detektovane da mora da se vidi celo lice.
Ali dobro, svakako sam pre toga već prst stavio i sve odradio kao i do sada.

Ja od kad ubijam Instagram jer je đubre, imam daleko bolju bateriju
Force stop svaki put posle korišćenja?

Istekao edit.

Sa naočarima za sunce je beskorisno, *** za očekivati je bilo.
Face ID na ajfonu radi sa njima pa sam bio u fazonu, ček šta bi i onda vidim da piše da su naočare detektovane da mora da se vidi celo lice.
Ali dobro, svakako sam pre toga već prst stavio i sve odradio kao i do sada.
Da, ali meni je biometrija na Pixelu brutalna i 10x bolja od Ajfona. Prvo fp mi je nezamenjiv a drugo face otključava odmah i iz svih uglova a ne kao sa Ajfonom. Na Ajfonu moraš da nišaniš i gađaš određenu ravan, gubiš vreme i živce i svi vide kad otključavaš telefon. Svi koje znam da imaju Ajfon se povremeno muče sa otključavanjem.
Jest da bi bilo bolje da je neki 3d skener, ali meni je top i ovako. Ako ubacuju neki 3d, samo neka ne diraju fp

Force stop svaki put posle korišćenja?

Da, ali meni je biometrija na Pixelu brutalna i 10x bolja od Ajfona. Prvo fp mi je nezamenjiv a drugo face otključava odmah i iz svih uglova a ne kao sa Ajfonom. Na Ajfonu moraš da nišaniš i gađaš određenu ravan, gubiš vreme i živce i svi vide kad otključavaš telefon. Svi koje znam da imaju Ajfon se povremeno muče sa otključavanjem.
Jest da bi bilo bolje da je neki 3d skener, ali meni je top i ovako. Ako ubacuju neki 3d, samo neka ne diraju fp
Da, radim force stop svaki put kad završim korišćenje, svakako sam smanjio na minimum.

Pa ne znam, ja imam okej iskustva sa face ID na ajfonu, pošto koristim poslovni redovno.
Otključava iz uglova, sa naočarima, u mraku itd.

Ali da, ja sam prezadovoljan sa fp na pixelu bio i na 7 Pro optičkom i sad na 10 Pro xl, tako da mi ne smeta čak i da nema face, kao što nisam ni koristio do sad. Čak preferiram prst. Ne znam što al preferiram haha

Nazad
Vrh Dno