Šta je novo?

Google One pretplata

Još malo pa nestalo, povoljno... Idemoooo 😂

P.s. "Za lepe žene upola cene, a za stare babe može i džabe."
Citirao sam prodavača krofni na Adi 😂

Poslednja izmena:
Moze da se napravi grupa, no ipak kako ce se delit na fer prostor 🙂

Meni dosta 200Gb. Odričem se ostalog mog prostora u korist drugih 😃

Zar nema u tim family pretplatama da se podesi koliko ko ima storage.
Ja nemam family plan već individualni ali razmišljam da pređem na family od 2tb, jer nam svima u kući treba. Međutim ako se ne može ograničiti prostor za pojedinačne korisnike onda ništa

Ne postoji individualni odnosno family plan 😀
Svaki plan ima mogucnost kreiranja grupe/porodice za dodatnih 5 korisnika (sem ovog free od 15gb).
I ne, nema nikakve dodatne mogucnosti za ogranicavanje sto se tice AI kredita odnosno samog prostora.
U sustini, sve moze da se postigne dogovorom (pogotovu u tvom slucaju sto je jedna porodica/domacinstvo) ako neko predje odredjenu kvotu od npr 400gb das mu rok od 7 dana da se spusti na 300gb (obrise sadrzaj ili ga prebaci na PC) u suprotnom ga izbacis iz grupe/porodice, naravno pod uslovom da si ti kreator iste 😀

Znači ne može ko hard disk da se taj prostor podeli na particije. Kako to funkcioniše gde je tu onda privatnost ili svako ima neku svoju prijavu pa ne može da vidi sadržaj ostalih članova familije. Ipak se tu nalaze svi fajlovi iz e-maila i rezervne kopije telefona.

Gigabajti se troše po principu "ko prvi devojci". Napomena, prvo se potroši/iskoristi besplatnih 15gb prostora, a onda i preostali iz pool-a. Primera radi, ako Pera ima dosta 4k snimaka i potroši/iskoristi 1.4tb prostora, ostalih 5 članova je osuđeno da troši preostalih 600gb. Što se tiče Gemini AI Pro koji se dobija besplatno uz Google One AI Premium plan on je besplatan za sve članove i svi dobijaju pun, neograničen pristup nezavisno i ne postoji zajednička kvota (samo punoletni članovi)....

Bolje i da vas bude 2-3 pogotovu sto se ne znate uzivo, radi lakseg dogovora tj manja je sansa da neko zezne nesto 😀

Tražim i medju društvom i koga znam da treba pa ćemo videti.

Ima Cloud svoje prednosti (i mane naravno).
Ajde neki banalni primeri, taj HDD mozes da izgubis, mogu da ti ga ukradu, moze da izgori u nekom pozaru (sve ovo zajedno sa originalnim drajvom na kome su ti fajlovi), bla bla, ...
Zato vise kopija na razlicita mesta.

Još 2 mesta za Google One 2TB.

Ajmo ljudi, još malo, pa nestalo...😉

Pa uzmite vi koliko vas trenutno ima to vam je jos po max 1000 din i mirnija vam glava, da vam ne zapadne neki ludak😄

Ja sam jednom tako uzeo neki na deljenje pa je zapala neka budala i ukinuli nalog... a gomila firminih podataka bilo... doslo mi da odem da se okacim o krivu vrbu.

Na kraju sam uzeo sam 200 GB bez je....og Geminija i platio 2500 za godinu dana.

Idite na web google photo, gore levo tri crte, zatim pograna i nadjete ovo sto pise na slici
Ustedece vam masu prostora.

Prilozi

• 1000031875.jpg
    1000031875.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 172
Ako sam dobro shvatio, paket Google One AI Pro koji je do sada obuhvatao 2 TB prostora, sada obuhvata 5 TB po istoj ceni. Promena se odnosi na postojeće i nove korisnike i globalna je, a prebacivanje postojećih korisnika će ići postepeno. Meni se još uvek promena ne vidi.

A cena ko za 2TB ili ko za 5TB pošto kod tebe nema da je bez povećanja cene ko na onoj slici za Tursku.

Nazad
Vrh Dno