Šta je novo?

Google novi Microsoft?

Google će postati ono što je sada Microsoft

• hoće

Glasovi: 36 38.7%
  • neće

Glasovi: 57 61.3%

• Ukupno glasača
    93

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
U poslednje vreme izbacuju toliko softvera koji cak nema veze sa njihovom primarnom delatnoscu tj. pretragom da to pocinje da me zivcira (Gtalk i glasine o njihovom OS-u npr.), i postali su dovoljno omiljeni medju ljudima da mogu da izbace i neki crap i da to svejedno prodje posto je to google. Ne volim kada neka kompanija ima toliko stvari u svom posedu. Zamislite sta bi bilo da svi googleovi servisi ne rade na npr. nedelju dana. A kada oni to shvate i dovoljno se drznu, pocece da naplacuju svoje usluge (vec su poceli, google earth + i pro), i onda cemo imati nesto sto ce da lici na Microsoft. Dakle, glasao sam da hoce.

Ovaj forum pocinje po besmislenosti svojih pollova opasno da konkurise b92-jci...

khm... Google je otkupio Keyhole i od njega napravio Earth
Keyhole nije bio džabe tako da je normalno da prodaju Pro i Plus
budi srećan šti je Earth dobar i ovako besplatan

s druge strane, neće sebi dozvoliti da ne rade sedmicu ili duže/kraće... oni zarađuju od tih servisa... sve piše na about ;)

dobro je što Google podržava GPL, otvoreni kod, besplatne stvari: Openoffice i jabber (gtalk je jabber) itd.

a slažeš se sa komentarom u vezi anketa

jedno pitanje: šta je to sada Microsoft?

Poslednja izmena:
Google mora da radi, nije to jedan server, nego mreza servera koji se dopunjuju; ako jedan ne radi, odmah ga drugi zameni...
Topuz nemoj da lupas gluposti... shta kod m$ vredi? notepad, calculator, komandna linija (cmd)? shta? Jednostavno platis i ne dobijes nista za te pare, zato necu ni da kupim licencu od njih... Nashao sam neshto bolje i free of charge. Al' necemo sada da se raspravljamo.

Podrzavam akciju googla, M$ je ionako *****...

filipenko je napisao(la):
Ovaj forum pocinje po besmislenosti svojih pollova opasno da konkurise b92-jci...

slazem se opti...

Najgore je shto se poslednjih dana po stranim e-medijima vrti chlanak sa nekom kvazi analizom kako ce google uraditi MSu ono shto je MS uradio IBMu, i naravno, odma se na benchu pojavi poll.

Hmm, tek kada google napravi svoj neki OS i kada pocne da ga naplati, onda ce postati novi M$.

Zamslite da je M$ poceo da licencira smajlije?! Mislim smesno :)

Nekako ne mogu da se otmem utisku kao da Google ima skrivenu ambiciju da postane "Veliki brat". MS to nikad nije imao, njih su interesovale samo pare.

Meni je Google vrlo interesantna stvar, mada jednostavno i mene muce neke nedoumice. Kako bre sve besplatno, i jos da izbacuju OS (nezvanicno :d) i silni softver koji nimalo nije naivan. Price o The Big Brother mozda i budu istinite...
A to da ce Google postati novi Microsoft, tesko, ipak su to dve krajnje razlicite firme, sa drugacijim ljudima na celu.
Kao kuriozitet navodim da se jedan od dva vlasnika Googla Lary Pejdz ozenio mislim Ivanom iz Modelsa :D. Mozda je ipak samo zuta stampa...
EDIT tnx to mosab: Mozda sam i pogresio, taj drugi je Sergej Brin.

Poslednja izmena:
nije taj već drugi, beše se zove Sergej

Wolfman je napisao(la):
A to da ce Google postati novi Microsoft, tesko, ipak su to dve krajnje razlicite firme, sa drugacijim ljudima na celu.
Kao kuriozitet navodim da se jedan od dva vlasnika Googla Lary Pejdz ozenio mislim Ivanom iz Modelsa :D. Mozda je ipak samo zuta stampa...

I MS je pre 30 godina bio različita firma on npr. IBMa. Da li su na čelu Gates i Allen (1975) ili Page i Brinn (2005) suštinski nema mnogo značaja. Ne radi Google (isto kao što ni MS u svoje vreme) to što radi zato što je dobar i želi da da civilizacijiski doprinos, već zbog novca i interesa. Nakon prošle godine kada su izašli na berzu Google po vrednosti odleteo nebu pod oblake u rang firmi poput GM ili FedEX. Samo prvog dana na berzi kompanije je zaradila 1.67 mlrd. $. U tom redu veličina Googleovo geslo: "Don't be evil" mi zvuči nekako demagoški. ;)

BTW. Ta što se s njom (navodno) oženio, jel to ona sa vekim fonasi :eyebrows:

Poslednja izmena:
ivo.r je napisao(la):
BTW. Ta što se s njom (navodno) oženio, jel to ona sa vekim fonasi :eyebrows:
off:
Ne....to je ona što je prva napustila "bend", crnokosa sa malim... :D .
Pozdrav. :wave:

Svi se vataju nesto za taj google OS (nezvanicno). Ne znam da li znate ali taj google OS vec postjoi nekoliko godina i google radi pod njemu. To jest on radi pod linux-om ali taj linux je toj meri modivikovan da slobodno moze da se zove google OS. A google OS za desktop trziste je cista glupost. Svako moze da uzme bilo koju Linux distribuciju da uzme i ubaci gomilu slika sa google temama stavi njihove programe i eto kao evo vam OS.

Google ima totalno drugaciju koncepciju od MS....

ova je akneta je stvarno besmislena. koga briga sta clanovi ovog foruma misle o tome. ionako 90% nas nema pojma o cemu se radi. MS je gigant u nekoliko sfera racunarske industrije. google u jednoj

Poslednja izmena:
Principal Skinner je napisao(la):
ova je akneta je stvarno besmislena. koga briga sta clanovi ovog foruma misle o tome. ionako 90% nas nema pojma o cemu se radi. MS je gigant u nekoliko sfera racunarske industrije. google u jednoj

Hey... ti si gigant u krivopis-u!!!!

Poslednja izmena:
Ovde se ne zna ni ko pije ni ko placa. Jedni pricaju o tome kako je ovaj poll besmislen (manje-vise jeste), neki o pravopisu....

Elem sto se same teme tice, kao sto je mladi gospodin Stator :) objasnio, Google ima drugaciji princip od MS-a. Mada, sto je toliko strasno zaradjivati pare? Pa i treba da zarade, to nije kriminal ili neko protivzakonito delo. To je sasvim normalna stvar.
Meni se dopada sto su razvili ogroman broj aplikacija, i ne slazem se da generalno nisu u vezi sa glavnom namenom Googla. Google bar je ujedno i google search, Google Talk je tu da odrzi komunikaciju medju ljudima (sto je uopet namena Googlea na neki nacin), Google Earth moze da se shvati kao 'pretrazivac' ove planete na kojoj zivimo i sl.

U principu ja cvrsto verujem da Google nece postati novi MS. Mada i meni nije jasno sta je to MS danas? Mislim da posotji bitna razlika izmedju MS-a danas i MS-a pre 4 godine (recimo)....

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ovde se ne zna ni ko pije ni ko placa. Jedni pricaju o tome kako je ovaj poll besmislen (manje-vise jeste), neki o pravopisu....

a neki o oba :smoke:

Stator je napisao(la):
Svi se vataju nesto za taj google OS (nezvanicno). Ne znam da li znate ali taj google OS vec postjoi nekoliko godina i google radi pod njemu. To jest on radi pod linux-om ali taj linux je toj meri modivikovan da slobodno moze da se zove google OS. A google OS za desktop trziste je cista glupost. Svako moze da uzme bilo koju Linux distribuciju da uzme i ubaci gomilu slika sa google temama stavi njihove programe i eto kao evo vam OS.
Ne, ovde čim se spomene da neko pravi svoj OS, ljudi odma misle da je to neko razvijao od nule... ovako lepo uzmeš Linux i KDE, ubaciš neki šareni skin, screenshotuješ Firefox i masa se naloži :)

a što baš KDE?
šta fali Gnome-u?
imtegriše OpenGl il' šta već rade (neki blesavi 3D efekti sa prozorima)

Moorhuhn je napisao(la):
off:
Ne....to je ona što je prva napustila "bend", crnokosa sa malim... :D .
Pozdrav. :wave:

Davno si je ti video onda zadnji put hehehehe

Ima i ona sada cime da se dici :-devil-:
A takodje je odradila pirsing na par zanimljivih mesta :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Ljudi pobegoste od teme... kad smo vec kod okruzenja, probaj cvs verziju Enlightenment-a - mali, lep, brz. Dobro izgleda, ali ima jos da se radi na njemu.

@Heechee: nije "zadnji" nego "poslednji" ;)

Mozda postane ali ne tako brzo kao sto je microsoft postao Microsoft.

a šta je sada Microsoft? na to niko nije odgovorio

Da li bi neko bio ljubazan da mi poshalje invitation za Gmail?
Hvala unapred.

[email protected]

"Pozvao" sam te....

Poslednja izmena od urednika:
kiza_m je napisao(la):
Da li bi neko bio ljubazan da mi poshalje invitation za Gmail?
Hvala unapred.

Poslato. :)

ivo.r je napisao(la):

sad ima dva:)

Inace, sto se tice pitanja kakve ambicije imaju Guglovci, mislim da je odgovor na pitanje iz naslova - ne.
Ovo iz perspektive licnog poznanstva ljudi iz gugla. Gugl je jedna neverovatna kompanija, paradigma onoga sto se naziva laissez-faire management.
Potpuno opusteno, lean organizacija, nema striktne hijerarhije, svi daju ideje (nesto slicno onome sto je toyota radila i po cemu je postala eklatantan primer u svim knjigama gde se koristila kao primer japanskog sistema, JIT, ZDM...)
Ja nisam iz te branse ali verujte da bi svako pozeleo da radi U Guglu. FYI imaju i letnje prakse...

Dobio sam 3 invitationa :) Hvala puno ;)

Vrh Dno