- Učlanjen(a)
- 12.07.2013
- Poena
- 195
Ipak će biti Snapdragon 600 :banana: Jedina mana ostaje baterija... Mada možda 4.3 donese revoluciju po tom pitanju.
Neki ga najavljuju već za 20. a ne za 24. kada je ona konferencija. Nadam se da će biti s600, a ne s4pro. O neophodnosti fhd rezolucije neću ni da pričam, a vidim da se diskitovalo o tome![]()
Biće 16:10, tu ne moraš da brineš...Nadam se da rezolucija ipak neće biti 1920x1080 nego 1920x1200. Ovo ne navodim zato što smatram da je potrebna veća gustina tačaka, nego zato što više volim odnos stranica 16:10 nego 16:9. Prvi Nexus 7 je bio sa rezolucijom 1280x800, što je 16:10 odnos strana i nadam se da Google neće to menjati u 16:9. Nije mnogo velika razlika, ali primeti se. 16:9 mi je nekako previše uzak kada se tablet drži u portret položaju (tj. uspravno).
A što se snage tableta tiče, tu se slažem sa komentarima koji kažu da neko veliko unapređenje i nije neophodno. Mislim da stvarno nije mnogo bitno da li će biti Snapdragon 600 ili S4 Pro. Snaga čak i prethodnog Nexusa je bila sasvim dovoljna za veliku većinu korisnika. Igre su radile odlično, multimedija letela, surfovanje bez problema itd. Mislim da tu nije potrebno neko unapređenje. Uz 2 GB RAM biće i više nego dovoljno snage. Bolje da zadrže veliku autonomiju baterije nego da idu na neku ogromnu (a nepotrebnu) snagu procesora.
Ja već godinu i po dana koristim 10" tablet sa Tegra 2 čipsetom i dvojezgarnim procesorom na 1GHz i meni je skoro pa sasvim dovoljna njegova snaga, pogotovo otkad sam se rešio ubogog Honeycomb-a i stavio Jell Bean, sve radi glatko i dovoljno brzo. Jedini izuzetak je reprodukcija nekih 720p fajlova, tu se oseti da tablet povremeno "zaštuca". Dakle, meni bi i prelazak na stari Nexus 7 (tj. Tegru 3) bio veliki iskorak, ali taj tablet nisam hteo jer sam čekao ekran veće rezolucije. Sada mi je novi Nexus baš zapao za oko jer ima dovoljno visoku rezoluciju i na njemu će biti milina čitati, a i biće zgodno imati jedan lagan tablet od 7" pored već starog i pouzdanog, ali masivnog, 10-inčnog Toshiba Thrive.
Danas je neko izbliza slikao nalepnicu na onom modelu i piše da je rezolucija WUXGA, a to je 1920x1200. Takođe piše da je memorija ddr3lm i da je ima 4bg, što s4pro ne podržava.
Piše gde hoćeš da s4pro ne podržava ddr3, već samo ddr2. Google.
S4 pro ne podrazava vise od 2GB i to ddr2 rama, vise od 2GB verujem da ce ici tek u kombinaciji sa s800 eventualno po neki sa tegrom 4!
Nisam stigao da cackam po netu pa bih bio neizmerno zahvalan kada bi neko napisao ocekivanu specifikaciju, hoce li imati slot za memorijsku karticu ...
Naravno ako vas ne mrzi..![]()
Ma znam da stari modeli nemaju,reko' mozda ce to biti jedno od unapredjenja,bas bi bilo do j..a !Nijedan Nexus uredjaj nema slot za memoriju, pa nece ni ovaj. ***, skupa licenca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari