Šta je novo?

google nalog

ok hvala.jos jedno pitanje da li ce prebacivanjem naloga aplikacije koje nemogu da se koriste u srbiji funkcionirati ili ne?

Moras imati i VPN najverovatnije da bi sve radilo bez problema

Drustvo, nadam se da ce neko ovde moci da mi da neku novu ideju za resenje problema.
Dakle, promenio sam password na google accountu i onda redom krenuo kao i uvek da se logujem svuda gde treba.
Sve je OK sa iPhonom, gmailom, youtube na Macu i na Android boxu. I onda sledi shock!!!!!
Na Sony Android TVu nista, nula bodova. I na Youtube i na Google play storu nece. Samo izlazi poruka user name and password don't match.
Sve sam pokusao, brisao cache, restartovao TV, chat sa google supportom je smejurija.
Preko File Explorera deinstalirao i Youtube i Play store. Opet nista.
Pri logovanju nudi mi samo opciju da izaberem account i posle toga da upisem password.
Najsmesnije je da sam na TVu uspeo na njegovom retardiranom browseru da se ulogujem na youtube.
Sta reci sem, da nemam vise ideju.
Spreman sam za sve predloge, molim vas ako neko ima novu ideju, samo napred.
TV je Sony iz 2016 godine KD-55XD8505.
Hvala.

De probaj preko kompa link
https://myaccount.google.com/
I vidi da li treba neko odobrenje za uredjaje. Mozda je negde podeseno da mora novo odobrenje kada uredjaj pristupa nalogu a doslo je do izmene lozinke.

Probao naravno, na google chatu support genije je zakljucio da mi account radi super, e sad sto nece na Sony TVu, to nije njegov problem.
Poslao sam im feedback da bi se svako pusio od jada i bede, ali naravno jedan glupavi post iz marginalne drzave im nece nista znaciti.
Realno sam i dalje u ozbiljnom problemu, jer vise ne mogu ni da odradim nikakav update bilo koje aplikacije iz google play stora. Sta reci.

Nisam bas razumeo, na kom drugom nalogu? Imam jedan nalog na svim uredjajima. Na svim ostalim je prihvacen novi password, sam na Android TVu nece.

N3sa je verovatno mislio da probas da napravis nov nalog i da vidis da li hoce preko njega.
Ja sumnjam da Sony tj njegov softver pravi problem a ne Gugl.

Imam jedan google mail koji retko koristim i retko se logujem. Ulogujem se malopre posle dosta vremena i vidim gomilu primljenih mailova iz BiH, poslatih mailova nema. Mailovi su potvrde on line kupovine i reklame iz banke. Adresa stanovanja je BiH, nema nikakve veze sa mnom.
Nije ni to toliki problem nego je problem što su ti mailovi slati na sličnu adresu kao moju ali ne potpuno istu. Moj mail je tipa [email protected] a mailovi su poslati na [email protected] ali stižu meni. Nije mi jasno kako je i da li je to uopšte moguće? I ta jedna tačka je dovoljna da mailovi nisu isti ali ne znam šta se dešava.
Ako neko ima neku ideju o čemu se radi bio bih zahvalan.
E da, lozinu sam odmah promenio.

@Zare Recimo meni stalno stižu obaveštenja o nekakvim seminarima za doktore, reklame za lekove, mejlovi pacijenata da zakažu pregled....a nisam doktor. Da su baram devojke, pa da zakazujem. :LOL: Uglavnom taj doktor davao pogrešan mail i tako ja sad postadoh doktor.

Isto tako imaš primer, pisano je ovde na forumu, da je neko otvorio račun u banci i upisao pogrešan mail jednog člana ovde sa forum, i tom članu stižu poruke iz banke za razne aktivacije, pinove, promocije itd... Čovek se uplašio da mu je neko ukrao identitet i otvorio račun u banci.

Ovde nije slučaj da je dat pogrešan mail, nego je mail isti kao moj ali ima tačku u sredini. Sad vidim, zahvaljujući outlaw-u da sam ja vlasnik svih mailova i sa tačkom i bez tačke :):). Mada ne znam kako je onda uspeo da kreira mail kao moj samo sa tačkom u sredini a ja imam taj mail bar 15 godina.

Čovek iz Hrvatske kupio auto u salonu, meni stizali mail-ovi dugo.
Onda jednom dokon pošaljem službeni odgovor salonu da ja nisam taj-i-taj.
Ovde nije slučaj da je dat pogrešan mail, nego je mail isti kao moj ali ima tačku u sredini. Sad vidim, zahvaljujući outlaw-u da sam ja vlasnik svih mailova i sa tačkom i bez tačke :):). Mada ne znam kako je onda uspeo da kreira mail kao moj samo sa tačkom u sredini a ja imam taj mail bar 15 godina.
Nije kreirao. Lupio je jer nije hteo-znao da im da pravi mail.
Da bi to sebi dokazo probaj da napraviš novi mail sa tačkom.

Ja sam pre 10ak godina zbog toga ugasio gmail nalog koji imam od 2001, jer nisam mogao da izađem na kraj sa tim, onda je čak bilo email podrške preko news grupa googlovih, ali opet bez uspeha.
Sada mi je žao zbog toga i skoro sam baš pitao na benchu da li neko zna kako bih mogao da povratim taj nalog, jer i dalje vidim da stoji kao taken.
Probao naravno, na google chatu support genije je zakljucio da mi account radi super, e sad sto nece na Sony TVu, to nije njegov problem.
Poslao sam im feedback da bi se svako pusio od jada i bede, ali naravno jedan glupavi post iz marginalne drzave im nece nista znaciti.
Realno sam i dalje u ozbiljnom problemu, jer vise ne mogu ni da odradim nikakav update bilo koje aplikacije iz google play stora. Sta reci.
Probaj da uđeš na gmail account preko compa pa da pod security potpuno ukloniš pristup sony tvu da se loguje preko googla, to bi njegovom apiju trebalo da bude trigger da pokrene ponovo proces autentifikacije.

Zdravo svima, napunio sam svoj Google nalog 95% -- zbog Google Photos, i promene politike da se od jula prošle godine slike u "optimalnoj" rezoluciji ne računaju u besplatnu kvotu.
Video sam dva rešenja:
1) novi Google nalog samo za slike i klipove, za svaku godinu-dve-tri, pa koliko stane, tipa: my_pictures_2023@gmail. Pročitao sam kako lako prebaciti slike sa jednog naloga na drugi i potom sve obrisati sa mog. Nije cimanje.
2) hack da je moj nalog povezan za Pixel telefonom čime dobijam unlimited storage. Hack je objašnjen u klipu, nije jednostavno, mora rutovan uređaj, imam jedan stari fon rutovan, i nije mi svejedno šta će da uradi, jer u svom nalogu imam sve svoje mejlove koji su mi bitni + puno slika. Evo klipa:

Google Photos Unlimited Storage Hack 2023 || latest method

Koju varijantu 1) ili 2) savetujete? 💣 :cool:

Ja sam isto razmišljao šta da radim i na kraju sam se odlučio da platim prostor na google nalogu. Sve ovo mi je bilo previše cimanja. Nije skupo kad se plati na godišnjem nivou

Slažem se da nije, naviklo se da se sve koristi za badava, haha! :D

@outlaw i ostali:
Ima li možda neko predlog šta bi od ove dve varijante bilo bolje da izaberem?
To bi trebalo da uradim uskoro jer mi je nalog 95% pun, počeo sam intenzivno da snimam klipove i fotografije i one vrlo brzo pune moj nalog.
Voleo bih da čujem još neki odgovor, Kako ste vi rešili taj problem i kako vam se čini eventualno varijanta 2) koju sam spomenuo. inače krenuo sam da je odradim ali sam naleteo na problem što nisam mogao da nađem taj modul koji se spominje u klipu. I da se slučajno ne desi da mi Google iz nekog razloga blokira zbog zloupotrebe ili slično, jer to mi je osnovni nalog i tu imam zaista bogatstvo poruka i slika.

Opisana varijanta 1) je bezbolna samo onda treba imati više uvezanih naloga tokom vremena, i slike i klipovi biće raspoređeni u više naloga i ti nalozi bi služili isključivo za Google photos materijal. napominjem još jednom da je prebacivanje sadržaja Google photos iz jednog naloga u drugi prilično jednostavno i brzo i radi se automatski, ne moram da ih skidam i ponovo šaljem, našao sam uputstvo na YouTube koje mogu ovde da pošaljem, gde to može sa sigurnošću da se uradi jednostavno i brzo.

Ljubazno molim za još neki savet! 👍🏼😎

nemoj se zezati sa dodatnim nalozima jer onda logistika postaje pakao. Moras da vodis racuna na kom nalogu su ti slike sa letovanja i slicno. 5 godina zacas prodje i onda imas 7 naloga. Uzmi u obzir da ce i slike vremenom postajati sve vece, klipovi takodje (hdrr, 4k...), tvoji apetiti za slikanjem ce da rastu.
Ako sada koristis 15gb, onda uzmi lepo 100gb za 2000rsd godisnje i cao. Stvarno je pristupacno. Ne razmisljas o kompresiji slika i tako dalje.
Osim toga, zasto ne razmislis o lokalnom cuvanju slika. Google je super da bude pristupacno svuda, odes negde i na dva klika si od slika, ali lokalni storage je the way to go.
Zavisi sta zelis kao krajnji cilj. Ako je samo cuvanje onda lokalno ili mozda one drive. Uz office paket se dobija 1tb prostora. family paket za office ispadne 2100rsd po osobi.
Ako su ti potrebne google funkcije, onda 100gb.
Kombinacija opcije novog naloga i kupovine 100gb je novi nalog na tursku gde 100gb kosta 3$. Pa onda tamo prebacis fotke. Opet uz rizik da google nesto provali i ukloni nalog sa sve fotkama

I da se slučajno ne desi da mi Google iz nekog razloga blokira zbog zloupotrebe ili slično, jer to mi je osnovni nalog i tu imam zaista bogatstvo poruka i slika.
🤣🤣🤣🤣 Jel to očekuješ od ljudi koji ti ovde daju savet da će oni da ti daju garancije kako neće ovo da ti se desi? 😁

Supruzi su noznačili memorijski prostor kao popunjen. Razlog, veliki fajlovi na drive-u. Kada se ode tamo, vidi se da su manje od 500mb. Sve jedno sam ih obrisao pa ceno videti. Više ne stojo da je zauzeće drive-a 13.5gb ali je nalog i daljenoznačen kao 90% pun.

je li izbrisano i iz kante?

Da, prazna je. Kada se ode na manage space, pokazuje samo to zauzeće velikih fajlova na drive-u od oko 13.5gb a unutra je samo 4 fajla oko 500mb koje sam sada obriasao pa ću videti.

@outlaw i ostali:
Ljubazno molim za još neki savet! 👍🏼😎
S obzirom da su ti fotke i snimci bitni, ja predlažem treću opciju koju je i @mlax37 spomenuo - plati godišnju pretplatu i miran si :) Nije neka cifra, a mnogo je jednostavnije nego prve dve opcije...

Da, prazna je. Kada se ode na manage space, pokazuje samo to zauzeće velikih fajlova na drive-u od oko 13.5gb a unutra je samo 4 fajla oko 500mb koje sam sada obriasao pa ću videti.
vidi da nema viber backup vezan za nalog. on je sakriven do ludila

Jeste, to je. Ima tonu slika na viberu za koje je uključen backup. Samo da nadjem kako da obrišem.

Hvala ti puno.

Jeste, to je. Ima tonu slika na viberu za koje je uključen backup. Samo da nadjem kako da obrišem.

Hvala ti puno.
nema načina na google. Odeš u viber i pod backup imaš listu backup fajlova i tu samo obrišeš taj fajl.
Možeš da odčekiraš media backup tako da joj ostanu samo konverzacije, što je opet malo bezveze, ali nema druge za neke korisnike

Nazad
Vrh Dno