Šta je novo?

Google na nemackom

• Začetnik teme Začetnik teme Joy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Joy

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
620
Kada otvorim Firefox, Google pocetna strana mi se stalno prikazuje na nemackom. Cak i ako podesim u Preferences da bude na engleskom, on i dalje prikazuje Google Deutschland (mada je tada sve na njemu sada na engleskom). Nije ni do Home page (http://en-US.start.mozilla.com/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official) , on automatski redirektuje pocetnu stranu na Google.de (kada se pogleda u Status baru). Najverovatnije da je nesto u Windowsu podeseno tako da on prikazuje da je nemacka verzija WIndows-a, pa samim tim i sve programe podesava na nemacki po defaultu. Npr, ako uzmem da skidam ICQ, on mi skida nemacku veziju ICQ-a.

U Regional & Language Options je podeseno na English (uS), OS je WInXP SP2 (english).

Ima li neko ideju kako da se resi ovaj problem?

Joy je napisao(la):
Kada otvorim Firefox, Google pocetna strana mi se stalno prikazuje na nemackom. Cak i ako podesim u Preferences da bude na engleskom, on i dalje prikazuje Google Deutschland (mada je tada sve na njemu sada na engleskom).

Google analizira IP adresu, i po tome prikazuje početnu stranu. Tvoj provajder verovatno ima neku vezu (link) sa Nemačkom, tj. IP adresa verovatno "upada" u blok IP adresa od nemačkog Telekoma.

Joy je napisao(la):
Ima li neko ideju kako da se resi ovaj problem?

Koristi proxy, ili probaj šta se dešava kada odeš na www.google.de, i tamo klikneš na "Google.com in English"

i meni se to desilo pre par dana prvi put... da nisi kod ArtCom-a? tj. Verat-a?

Accuphase je napisao(la):
Koristi proxy, ili probaj šta se dešava kada odeš na www.google.de, i tamo klikneš na "Google.com in English"

Pa dobro, ja sam google samo naveo kao primer, izgleda da i ostali sajtovi (kao npr ICQ) kada skidam fajlove sa njihovog sajta mi nude nemacku verziju...

Proxy je vec podesen (wireless connection), tako da je to najverovatnije do provajdera...

jox je napisao(la):
i meni se to desilo pre par dana prvi put... da nisi kod ArtCom-a? tj. Verat-a?

Ovaj provajder (ne znam tacno kako se zove) koristi neku satelitsku vezu (mozda Astra), nisam 100% siguran, ali evo sad kada bolje razmislim, problem je i poceo da se javlja kada je drug presao na wireless...

proveri da nisi podesio u Regional and Language Options pa lokacija Germany ??

IzNoGooD je napisao(la):
proveri da nisi podesio u Regional and Language Options pa lokacija Germany ??

Vec sam naveo da je podeseno na English

Nazad
Vrh Dno