Šta je novo?

google knows your exact location o.0?

I mene ubo na Slaviji. Inače sam 100km odatle (Valjevo) :)

Ako je verovati Google-tu, ja sam u Australiji... Ili ruter koji koristim nikad nije "na sebi" imao telefon sa GPS-om :p

Prikazuje ti tu poruku jer ti browser ne podrzava geolocation, ili nisi dopustio sajtu da pokaze tvoju lokaciju ;)

Sto se tice vas sa Slavije :d Pa svi verovatno koristite istog provajdera i nemate wifi ruter (i ja spadam ovde) zato i ne moze da pokaze vasu (i moju) tacnu lokaciju.

Pretpostavljam da koristite Telekom ADSL, jer Telekom DNS je registrovan na Takovsku 2, zato vas i stavlja na Slaviju (Google maps ne pronalazi Takovsku kad se ukuca, vec stavlja na Slaviju).

SBB takođe baca Slaviju.

Sto se tice vas sa Slavije :d Pa svi verovatno koristite istog provajdera i nemate wifi ruter (i ja spadam ovde) zato i ne moze da pokaze vasu (i moju) tacnu lokaciju.

Pretpostavljam da koristite Telekom ADSL, jer Telekom DNS je registrovan na Takovsku 2, zato vas i stavlja na Slaviju (Google maps ne pronalazi Takovsku kad se ukuca, vec stavlja na Slaviju).
Ne koristimo ima sa adsl-a i sa sbb-a i ostalih
Imam wi fi ruter :)
Ne koristimo telekom nego sbb :)

A od cega zavisi objasnjeno je u prosloj temi ima ovde link ;)

Meni isto pokazuje Slaviju i ako sam sa Starog Grada.

Mene neće ni da nađe, izgleda da sam iza ovih 7 gora i mora, nedostupan za google :D

a oce li neko meni da objasni kako je mene nasao? Na adsl-u sam i nikada nikakav uredjaj sa gps-om nije isao preko mog lan routera na net. Osim toga, ajde da je priblizno dao, nego mi je tacno kucu oznacio!

Omasio ihahaha kolko...Drugi kraj grada prikazuje...Ja na cukarici on me naso u Zemunu :p

Mene je promašio za nekih 650m, inače na SBB-u sam, koristim bežični ruter.

Ne koristimo ima sa adsl-a i sa sbb-a i ostalih
Imam wi fi ruter :)
Ne koristimo telekom nego sbb :)

A od cega zavisi objasnjeno je u prosloj temi ima ovde link ;)

U onoj temi se prica uglavnom o wifi ;) Nije me mrzelo da pronadjem nekoliko IP adresa sa Telekoma i SBB, i sve vode u centar grada Beograda.
Gleda se gde je registrovana IP, meni tacno pokazuje ulicu gde se nalazio bivsi Neobee ciji ADSL koristim.

Koliko sam ja skapirao, ima nekoliko fora na osnovu kojih nalazi. Neka me neko ispravi ako gresim, ali pokusacu da objasnim.

Lokacija se dobja iz mnogo podataka, najbitniji su IP adresa, triangulacija signala mobilne telefonije i WiFi-ja i GPS-a.

Na osnovu IP adrese zakljucuje osnovne stvari, drzavu i ako uspe grad. Kljucno je da se na WiFi access point nekada zakacio telefon koji ima Google Maps. Google Maps, kao sto svi znaju, moze da koristi GPS i triangulaciju mobilne mreze da utvrdi lokaciju telefona. Kada se telefon zakaci na AP, on report-uje Google-u lokaciju (sa GPS-a, ili ako nije dostupan, pribliznu putem triangulacije mobilne mreze) i dodeljuje je MAC adresi AP-a na koji se zakacio. Posto su WiFi AP-ovi fiksni, on na taj nacin polako izgradjuje mrezu lokacija WiFi AP-ova.

Kada se neki PC zakaci na WiFi AP i zatrazi svoju lokaciju na http://maps.google.com, Google samo proveri da li se MAC adresa WiFi AP-a na koji je PC zakacen nalazi u bazi report-ovanih AP-ova, i korisniku kaze da je na lokaciji koja je report-ovana za taj AP (obicno u okviru pokrivenosti tog AP-a).

E, sad, postoji fazon da prilikom report-a telefon mozda salje i jacinu signala i MAC adrese svih WiFi AP-ova koji su mu trenutno dostupni. Nazvacu njih sekundarni AP-ovi, a neka onaj na koji je telefon zakacen bude primarni. Ako je to tacno, onda je dovoljno da se na bilo koja dva sekundarna AP-a zakaci po telefon i report-uje lokaciju, i tada cela stvar postaje strasno mocna jer onda Google moze da radi triangulaciju WiFi mreza i da zakljucuje lokacije bez upotrebe Google Maps-a i telefona, vec samo na osnovu jacine signala WiFi AP-ova.

Poslednja izmena:
^^ Bas tako ;)

Ali nije tu samo Google igrac, tu je i Skyhook ((cak se i rucno moze ubaciti Mac adresa kao i tacna lokacija...)), Navizon, wefi...

Poslednja izmena:
^^ Bas tako ;)

Ali nije tu samo Google igrac, tu je i Skyhook ((cak se i rucno moze ubaciti Mac adresa kao i tacna lokacija...)), Navizon...

Koliko znam, Skyhook-ovu bazu koristi samo Apple na Google Maps-u. Google sam po sebi nema nikakve veze sa Skyhook-om jer oni sami rade isto to. Secate se onih prica kako su Google-ovi automobili koji su slikali za Street View "slucajno" pokupili kojekakve podatke o WiFi mrezama. ;)

@The Stig
Sta znam, mozda imas laptop pa je prepoznao neki od AP-ova u blizini. Lupam, ne znam stvarno.

Ma rade oni zajedno ;) Pa naravno da Google tako i kupi podatke, pa tako kupi i doticni Skyhook (NY times...

Jeste laptop, i jesam se kačio sinoć na obližnji HG520s, ali nisam preko iste mac adrese. Jedino ako pregleda sve mac adrese na kompu.

Ne znam, ali me ne bi cudilo da pregleda adrese svih dostupnih AP-ova.
Palo mi je na pamet jer sam bas danas bio kod druga koji ima desktop komp i usb modem i nasao je samo da je u Beogradu, nista blize.

Ovo nije nista novo, pisao sam o ovome vec, neko je i dao link ka temi.

Izgleda da zna da mi se jede u Meku pa me tamo stavio :)

Vas nasao u meku na slaviji a mene u psihijatriji :)

zakljucak izvuci sam :d

omasio 150 km -.-

Mene je našao u Australiji :D Ovo nema veze sa životom bre :p Inače koristim kablovsku

EDIT: Kaže mi da je došlo do neke greške...

Poslednja izmena:
Nista vi ne brinite ove sad sto pronalazi na malim razdaljinama ce vremenom pogadjati tacno, a ove sa velikom razdaljinom ima da omasi koji metar. :)

Pokazuje da sam sa Slavije, a iz Panceva sam... hmm :p

Vrh Dno