Šta je novo?

Google i spijunska posla

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Google poceo da saradjuje sa CIA, FBI i NSA nudeci im opremu, softver i usluge.

Link

Ja vas uveravam da potencijalno Google više zna o meni nego bilo koji moj prijatelj ili rođak. Kako? Pa dovoljno da se sistematski izanaliziraju Gmail-ovi, šta, gde, ko, kada, s kim... Razume se, Google o meni ne zna ništa jer ih ja ne zanimam, ali kad bi hteli da saznaju svašta bi saznali.

Ono što mene zabrinjava je baš to što je potencijalno moguće špijunirati i ucenjivati obične ljude. Zamislite da imam pristup Gmail bazama šta bih sve mogao saznati o ljudima koje poznajem? Pritom je sasvim izvesno da ni bin Laden, ni predsednik neke države, neće koristiti Gmail, tako da se ne vidi tu nekakva korist u "borbi protiv terorizma" i sličnim stvarima.

Mislim da će za koju godinu (ako već i nije) direktor Googla biti mnogo viša obaveštajna funkcija nego direktor CIA.

Za manje od 10 godina svi ćemo imati elektroničke ID dokumente, ako ne i implantirane čipove. I svatko zainteresiran će znati sve o vama, tipa stanje na računu, zdravstveno stanje, jesmo li platili porez, što smo kad i gjde kupili, kud smo se kretali ...

Za manje od 10 godina svi ćemo imati elektroničke ID dokumente, ako ne i implantirane čipove. I svatko zainteresiran će znati sve o vama, tipa stanje na računu, zdravstveno stanje, jesmo li platili porez, što smo kad i gjde kupili, kud smo se kretali ...

Naravno, moja malenkost ni pod tackom razno nece prihvatiti te ****ne satanisticke cipove ispod koze i slicne fore kojima planiraju da zigosu narod. Koliko je meni poznato Grcki parlament je odbio licne karte sa cipovima nakon analize koja je pokazala da se u kodu cipova nalazi satanisticki znak 666 dok se ovde kod nas hrli da se sto pre uvedu takve licne karte iako to nije uslov za ulazak u EU.

Google poceo da saradjuje sa CIA, FBI i NSA nudeci im opremu, softver i usluge.

Link

meni je ovo mutno. shta moze Google da ponudi NSA, u pitanju je firma koja kao jedan od prioriteta ima istrazivanje novih kompjuterskih tehnologija. i pritom, sve bitne stvari koje nije izmislio IBM, izmislili su NSA-jevci, pochev od "predsednickog koda", pa sve do wireless skeniranja neumrezenog desktopa sa daljine (da, to postoji, verovali il' ne)

Naravno, moja malenkost ni pod tackom razno nece prihvatiti te ****ne satanisticke cipove ispod koze i slicne fore kojima planiraju da zigosu narod. Koliko je meni poznato Grcki parlament je odbio licne karte sa cipovima nakon analize koja je pokazala da se u kodu cipova nalazi satanisticki znak 666 dok se ovde kod nas hrli da se sto pre uvedu takve licne karte iako to nije uslov za ulazak u EU.

brate mili ... recheno je bilo pre dva dana (na temi gde je neki car trazio da se ukloni satana smajli) da ne razglabamo o ovim stvarima, ali prosto se odushevim kad vidim da neko veruje u to.

nalazish se na forumu koji raspravlja o kompjuterima i tehnologiji. sve to je posledica nauke i empirijske misli, izmedj ostalog. sad ti meni reci - gde si ti vid'o djavola, pa da zhustro odbijash njegov znak ?? i kako to - nalazi se 666 u kodu ? i Dzim keri je svugde vidjao 23, pa je to na kraju ispao odlichan film ...

paz' sad ovu analogiju - matichni broj ima 13 cifara. odm da znash da si vec zigosan sa 13ticom, koji je jedan od omiljenih sotoninih brojeva. pritom, forma matichnog broja je - 2,2,3,3,3. pomnozish sve brojeve i dobijesh 108. a kolko je 108 ? 108 = 6x6x6 / 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odma batice baci lichnu kartu, jel ce te djavo podeliti sa dva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😛

Poslednja izmena:
@Igoritza
ROFL 😀

Sto se tice googla, ja koristim gmail, docs, picasu, bookmarks... da google ima neke koristi, mogao bi da sazna sve o meni 🙂

@ Igoritza

Ne rofl nego ROTFLMAO :d

Sto se tice ovih izjava, deluju vise kao ispitivanje javnog mnjenja (mislim na RFID), treba da saznaju koliko mogu da zategnu uzde a da se populacija ne pobuni. Sto se ovih nasih tice ne sumnjam da ce da urade najgore sto mogu, u tome su najbolji, na kraju krajeva da li se DB, BIA, KOS i ostali biraju na izborima ? Rad nase BIA-e kontrolise neki odbor (komisija) sastavljen u tu svrhu, a znate za staru komunisticku poslovicu: "Ako hoces da se nesto nikad ne resi, formiras komisiju koja se bavi tom temom". Pa jos ne znamo ko je ubio onih dvoje nesrecnih mladica a ubistvo se desilo u vojsci Srbije, da ne idem vise u off, over and out !

P.S. @ Igoritza

Prva recenica jedino ima smisla u tvom postu, jasno mi je da cela populacija tj. IT trziste otplacuje razvoj vojne tehnologije od pre pa nekih 10-20 god.

Poslednja izmena:

Pogledajte film "Digitalni Andjeo"-naš film inače dokumentarac koji mi je dosta otvorio oči:trust:

Opet se pominju Digitalni Andjeo i Zeitgeist.
Kako vas ne smara to beskonacno spawnovanje americkih teorija zavere?Koje je to zaglupljivanje sveta...
A sto se nas tice, moci cemo da BIRAMO hocemo li imati licnu kartu sa cipom, ili ne.Kome cip smeta i veruje da ce ga kidnapovati CIA ili vanzemaljci, ne mora da ga ima i svi srecni.
Do sledece teorije zavere....

Koje je to zaglupljivanje sveta...

Digitalni Andjeo ne znam sta je, gajst mi se ne svidja jer mislim da je opet instrumentalizovan sa neke druge strane.

Samo mi objasni kako ako nekoga nateras da porazmisli o necemu to ispadne zaglupljivanje ? Ne vidim da se neko ovde kune u zeitgeist.

Poslednja izmena:
Pa znas kako, po meni ti filmici nista pametno ne mogu da prikazu, mogu da ubede da covek nije bio na mesecu, da postoje vanzemaljci, putnici kroz vreme, zavera masona, da ce Svarceneger biti predsednik, da je zemlja ravna, da je WTC mogao da se srusi samo eksplozivom, da svima preti stavljanje bar-koda na dupe, kremansko prorocanstvo, itd itd... i onda covek ispadne glup u drustvu 😀
I tako dok se mi bavimo time, neke druge, realne stvari prodjose ispod radara...
Nekada je bilo aktuelno Trece Oko, i znalo se sta je taj casopis i ciju filozofiju propagira, imao je krug citalaca, a danas se preko interneta preliva apsolutno sve.I svima je dostupno.Pored novih znanja, nazalost pocelo je da dominira neznanje, jer je lepse upakovano i predstavlja muziku za usi...

Bolje je ispuniti slobodno vreme gledajuci Horizon serijal.Na primer.

Poslednja izmena:
Slazem se sa tobom, mada filozofskim pristupom se svasta moze relativizovati 🙂.

Poslednja izmena:
Pa dobro, kewl. 🙂
Ovde je konkretno slucaj da ako si pripadnik odredjene etnicke grupe, pratis odredjenu ideologiju,i zajedno sa svojom grupom planiras da izvedes "big no-no" akciju protiv svog neprijatelja i zatreba ti par item-a (tipa Hg upaljac ili veca kolicina djubriva, a nisi zemljoradnik 😛) i u google potrazis gde da nabavis doticne...onda ces imati problem.
A s obzirom da je u nasoj zemlji najtrazeniji termin CECA, mi smo bezbedni :d

Pa znas kako, po meni ti filmici nista pametno ne mogu da prikazu, mogu da ubede da covek nije bio na mesecu, da postoje vanzemaljci, putnici kroz vreme, zavera masona, da ce Svarceneger biti predsednik, da je zemlja ravna, da je WTC mogao da se srusi samo eksplozivom, da svima preti stavljanje bar-koda na dupe, kremansko prorocanstvo, itd itd... i onda covek ispadne glup u drustvu 😀

Radi se o strategiji malih koraka, ima vremena. A kad je narod "tvrd orah" proizvede se odgovarajuća situacija + malo medijskog hypa i sve se sredi. Npr. Britancima do sada nije trebala osobna karta i nije postojao neki centralni registar koji drži privatne podatke svih građana. Evo, sad su im to uvalili, iz praktičnih i sigurnosnih razloga, naravno 😉.

Poslednja izmena:
Kako vas ne smara to beskonacno spawnovanje americkih teorija zavere?Koje je to zaglupljivanje sveta...
A sto se nas tice, moci cemo da BIRAMO hocemo li imati licnu kartu sa cipom, ili ne.Kome cip smeta i veruje da ce ga kidnapovati CIA ili vanzemaljci, ne mora da ga ima i svi srecni.
Do sledece teorije zavere....

😀 Zemljače tripuješ ja sam samo gledao Digitalni Andjeo a ti si gledao i taj Zeitgast dakle mene ne hvata paranoja lepo sam rekao da me tera na razmišljanje a ja trenutno razmišljam o:beer: Chillout😉

Poslednja izmena:
Chillout, nogekako
cheers

Za 10-15 dana pocinje izdavanje elektronskog primarnog ID-a u r.srbiji.
Cena 1000 dinara.
Možete da birate sa ili bez čipa, da vas slika MUP, ovlašćeni fotograf ili ćete priložiti svoje remek delo foto arta.

Srećno !

Kod nas, u Hrvatskoj, se uskoro uvodi jedinstveni porezni broj. Pazi citata sa stranice vlade RH:
Uvođenje jedinstvenog poreznog broja jedan je od uvjeta za punopravno članstvo Hrvatske u EU, a njegovo bi se uvođenje iskoristilo i za povezivanje službenih evidencija i registara.
Jedinstveni porezni broj mora biti neponovljiv, ne bi smio otkrivati osobne podatke, sve bi ga fizičke osobe stjecale rođenjem, a sve pravne osobe svojim osnivanjem.

Eto ti EU, činovničke tvorevine u kojoj si sveden na porezni broj 😉

Poslednja izmena:
Za 10-15 dana pocinje izdavanje elektronskog primarnog ID-a u r.srbiji.
Cena 1000 dinara.
Možete da birate sa ili bez čipa, da vas slika MUP, ovlašćeni fotograf ili ćete priložiti svoje remek delo foto arta.

Srećno !

A jel mozemo da biramo da ne platimo tu novu dok nam stara ne istekne?

Eto ti EU, činovničke tvorevine u kojoj si sveden na porezni broj 😉

Vazno je da Evropa nema alternativu :d

No da ne idemo u off-topic, neko je pitao kakve veze ima Google sa agencijama. Da je procitao tekst video bi da im nudi kompletna softversko/hardverska resenja za extranet gde su sve agencije povezane i dele podatke (softver je grubo receno klon Wikipedije), a svaki agent ima odredjen clearance level koji odredjuje sta sme da cita i edituje.

Stare LK će važiti doili isteka važenja, ali ne kasnije od 2011.-te.

Koji sam baksuz , skoro sam izvadio novu lk na 10 god.

Pa sve vec znaju microsoft ostavi otvorene portove za cia, +na piratskim verzijama
ovi sto su krekovali po koji port za njihove potrebe, + mogu da prate po netu gde, sta, mailove
(u slucaju sumnje na terorizam ) al procitaju za svaki slucaj
naravno program koji reaguje na reci bomba bush...OC9800GTX 😀 😀 itd..

cvikaj zicu😛😀

ja sam na GMX mailu vec jedno 6 godina, cuo sam da su oni na recimo 3 spratu neke zgrade, a neki ogranak nemackog DBa na 5om spratu.
kada sam to cuo, rekoh super, sigurno nikad nece da pocnu da ga naplacuju 😀 kao sto su me zjbali za onaj runbox email...a neka mi gledaju email non stop ako ih ne mrzi.

666:-devil-:

ljudi - ko 'oce od obaveshtajnih firmi da vam vidi mail - videce. bez obzira dal im je gugl dao resorse za to ili nije. mis'im, nebuloza. filmovi preteruju, ali samo u pogledu na koji se nachin to radi. ne postoje likovi kojima riba blajzi ispod stola ,a on za 6 sekundi upadne u pentagon (swordfish) vec postoje unapred pripremljeni programi i hardver za tako neshto (ne pentagon, hakovanje)

Kako su mi kul ovi likovi što znaju o satanizmu k'o ja o kineskoj sintaksi...

Niko ne može, niti će ikada moći da vam implantira nešto ako vi to ne želite, ili bar ne u skorijoj budućnosti.

Ko ne veruje u Zeitgeist, može samo da mi ga bude žao...

Poslednja izmena:
@nex999 - sokole moj, ne treba ti zeitgeist da bi shvatio da je Income tax totalno otimanje para narodu, shto se iz amerike reflektuje na ceo svet, a isto tako ti ne treba zeitgeist da bi znao da nije postojao lik koji hoda po ovdi, ima resurection, i fist of heaven protiv undead-ova.

@Igoritza:"fist of heaven protiv undead-ova"

Ti si kralj geekova 😀

Poslednja izmena:
ahaha.
Pre cu da poverujem ako mi tako nesto kaze Stiven Hoking, nego neki made-in-usa sektas il' usa dokoni paranoik.Tom Kruz i njegovi vanzemaljci ili ovaj Zeitgeist, po meni isti K* iz iste kujne
Hm, mozda ovdi imade nesto poucno. 😀

ok, nisu mi jasni ljudi koji odbijaju da poveruju u teorije zavere, makar i one koje su sami umislili -

postoji jasan dokaz za to, pochev od zvanichnih nivo-a - vojna tajna (koja vishe sluzi da se od naroda sakrije istina nego od neprijatelja) pa preko globalnih chinjenica - 9/11 i federal reserve bank. svakom ko se ubaci u prichu je sasvim jasno sledece -

osama bin laden je americhki glumac. ne postoji kao ril lajf osoba.

ako postoje chudesa, ona su samo obichni dogadjaji vodjeni kompleksnijim zakonima fizike (i biologije)

vlade velikih nacija (kontra primer - srbija) definitivno imaju paravan, i ljude iza njih.

pa zaboga - josh od hitlera, i zakona o objavljivanju vojnih tajni u proshlosti (objavljuju se nakon preminuca svakog aktera, za javnost) imate realne dokaze o tome da su neke situacije bile unapred isplanirane, i predumishljene , a tada su delovale kao globalne katastrofe sa random uzrocima.

i sad na temu - ekstremni primer svega ovoga, i uticaja NSA i CIA na dogadjaje u svetu imate u Milton Cooper-u. to je bivshi zaposlenik kod njih, koji tvrdi da je svet pod trenutnom invazijom vanzemaljaca, i on bi zaista delovao kao kompletan ludak, da nije 2001 ubijen u svom stanu sa metkom kalibra koji ne postoji u nijednom registru. (ovim ne potvrdjujem da verujem u njegovu teoriju, vec da NSA nece da se bilo shta pricha o njima)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno