Šta je novo?

google i prevare

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
danas mi je ugasen accout na google adsense...

obrazlozenje je tipa (pecat saveza komunista): "vi ste napravili prekrsaj protiv lika i dela naseg voljenog i gasi vam se account"

obrazlozenje je maksimalno tipsko:

It has come to our attention that invalid clicks have been generated on
the Google ads on your site(s). We have therefore disabled your Google
AdSense account. Please understand that this step was taken in an
effort to protect the interest of the AdWords advertisers.

- a publisher on his own web pages
- a publisher encouraging others to click on his ads
- automated clicking programs or any other deceptive software
- a publisher altering any portion of the ad code or changing the
layout, behavior, targeting, or delivery of ads for any reason

jedina "prevara" koja postoji na sajtu su random reci - da bi adovi uopste bili prikazivani, cak nisam koristio ni google_page_url ...

Verujem da je i to uvrsteno u 'ilegalne radnje' jer tesko da je google milionska firma tek eto tako sto placa svima koji se prijave.

No ipak ostaje gorak ukus posle par meseci saradnje, "hvala ali umesto da vam platimo 125$, ugasili smo vam racun"... ako ste webmaster koji pokusava da zaradi nesto novca od jadnog weba, ne trudite se previse sa google-om.... :(

Meni su ugasili 2 dana pre no sto su trebali da posalju 650 $ :(

Homer Simpsons wisdom:" The lesson is... never try..." :d

milanbb je napisao(la):
jedina "prevara" koja postoji na sajtu su random reci - da bi adovi uopste bili prikazivani

Google AdSense funkcioniše, i njihov cilj nije varanje korisnika (za razliku od milion drugih primera "zaradite novac na web-u", od kojih nema nikakve koristi), već klikanje na plaćene reklame, koje uplaćuju druge firme. Da bi to funkcionisalo, Google mora voditi računa o "kvalitetu" klikova koji dolaze sa stranice koja se prijavila za AdSense. I sami upozoravaju na to da dolazi do otkazivanja ugovora, ako primete bilo kakvu manipulaciju, kao recimo puno klikova sa iste IP adrese.

U to verovatno spadaju i "random" reči, mada za to nisam siguran.

Najbolje prihode postižu dobro posećene stranice i forumi sa puno sadržaja (reči), iz par razloga:

- Što više reči na stranici, veća mogućnost za raznovrsne Google AdSense reklame

- Što više reklama, veća mogućnost da će neko od korisnika naleteti na reklamu koja ga zanima

- Dobro posećena stranica (forum) = veća šansa da će neko kliknuti na reklamu

Mislim da bi ovo (Google AdSense) bio dobar izvor zarade za Benchmark stranicu i forum. Reklame ne zauzimaju puno mesta, i nisu napadne, a prihod se može na primer iskoristiti za plaćanje servera, novi hardver za server, itd.

P.S. Ne radim za Google, i nisam u nikakvoj vezi sa njima :d

Poslednja izmena:
Nije nikakav problem postaviti google ads na web strane i krenuti u zaradjivanje novca. Poenta threada jeste vrlo ruzan odnos prema ljudima koji 'saradjuju' sa google-om. Sa ovako definisanim pravilima znaci da cak i 100% 'legalna' postavka moze da dovede do ukidanja accounta, ako neko iz administracije proceni da je bilo 'ilegalnih klikova'.... (npr ja kliknem 5 dana za redom na bench g-ads, pa to urade jos 5 mojih drugara sa mreze koji imaju isti IP kao i ja)..... a to vlasnik accounta ne moze da spreci...

U svakom slucaju bolje reklamirati pekaru u komsiluku za 50 eur za sest meseci, nego se maltretirati sa google-om. :)

Poslednja izmena:
Accuphase je napisao(la):
Google AdSense funkcioniše, i njihov cilj nije varanje korisnika (za razliku od milion drugih primera "zaradite novac na web-u", od kojih nema nikakve koristi), već klikanje na plaćene reklame, koje uplaćuju druge firme. Da bi to funkcionisalo, Google mora voditi računa o "kvalitetu" klikova koji dolaze sa stranice koja se prijavila za AdSense. I sami upozoravaju na to da dolazi do otkazivanja ugovora, ako primete bilo kakvu manipulaciju, kao recimo puno klikova sa iste IP adrese.

U to verovatno spadaju i "random" reči, mada za to nisam siguran.

Najbolje prihode postižu dobro posećene stranice i forumi sa puno sadržaja (reči), iz par razloga:

- Što više reči na stranici, veća mogućnost za raznovrsne Google AdSense reklame

- Što više reklama, veća mogućnost da će neko od korisnika naleteti na reklamu koja ga zanima

- Dobro posećena stranica (forum) = veća šansa da će neko kliknuti na reklamu

Mislim da bi ovo (Google AdSense) bio dobar izvor zarade za Benchmark stranicu i forum. Reklame ne zauzimaju puno mesta, i nisu napadne, a prihod se može na primer iskoristiti za plaćanje servera, novi hardver za server, itd.

P.S. Ne radim za Google, i nisam u nikakvoj vezi sa njima :d

Zaradjuje Benchmark i bez Google Ads lepe parice ;)

Meni je Google uklonio jedan sajt iz svih listinga a ja nemam nikakvu ideju zašto je to urađeno. Nikakav cheat nije korišćen, uredno je prijavljena googlemap, korišćeni su svi njihovi saveti za uspešno rangiranje... Jednostavno ništa ne mogu da uradim. Pretpostavljam da je Google "ljut" zato što postoji nekoliko mirror-a istog sajta. Pa, bože moj, to nije nikakva prevara nego normalna stvar kad se koristi free web hosting.

Wiz, to je potpuno normalno.
Google ne zeli visestruke identicne tekstove u svojim rezultatima, a i tebe na neki nacin stiti od kradje tekstova. Potrudi se da predjes na normalan hosting, nije neki sacrifice

Pozdrav

e moja ideja je da trazimo akcije od bencha, ako vec tako fino zaradjuju :)
P.S.neka Udje u zapisnik da sam to prvi rekao i meni ide prvih 5%

Radi se to na nekim stranim forumima, gde clanovi dobijaju deo tako sto se njihov adsense kôd vrti na stranicama gde su aktivni, ali odosmo u OT :)

OT = ON TOPIC ??? :D

@kudtihaex: pa su ti na kraju poslali pare, si trazio da ti daju bar koji deo jer je nepravda da ih ti reklamirash koliko vec vremena za DZ! Ti imas pravo na neku kintu, si probao da im saljesh mailove, da ih smarash?

I btw kako si ti doshao do cifre 650$ preko google ads-a ? (si chetovao? kao sto oni kazu ili sta?)

Master)D(M1nD je napisao(la):
OT = ON TOPIC ??? :D

my bad :)

Inace, ugovor koji se potpisuje sa njima je jasan, mogu da rade sta god zele (i ne ustrucavaju se)... :/
Adwords korisnicima su sredinom jula odjednom popeli na 8€ cenu minimalnog bid-a npr.

Poslednja izmena:
Znaci ovo za akcije i dalje stoji, ja i ako nemam puno postova uzimam pravo na prvih 5%, jer je to moja ideja a ideje su skupe :) .Jeli tako?Znaci Peco(Vlasnik BENCHA, ja mislim.) lovu na sunce.

Nazad
Vrh Dno