Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Jel testirao neko da li radi povezivanje Eon (Notus) daljinca na "Chromecast with Google TV" igračku?

Ok, eto plusić kao prednost u odnosu na FireTV stick 4K Max.
Onda fali "samo" neki USB-C hub sa gigabit ethernet 😂 Pa da ima kršten net i da se sa SSD doda prostora.

Što se tiče interneta, ovaj Chromecast 4 se lako i bez greške (prekidanja) kači na 5 GHz wifi, odnosno na wifi 5 kako ga danas nazivaju. U delu kuće kod mene, gde manje-više, svi mobilni uređaji mere 160-170 mbps i chromecast meri isto, naravno mereno preko instalirane speedtest aplikacije. Ne znam koji mu je maksimum za wifi, ali svakako može da koristi brži internet protok nego TV na koji je nakačen, a koji ima 100 M mreznu karticu.

Tako da mu je možda najveći nedostatak izrazito mala unutrašnja memorija i nepostojanje mogućnosti da se ona proširi na neki jednostavan način. Čak i same aplikacije zauzimaju mnogo raspoloživog prostora, tako da nema govora o nekom dovoljnom prostoru za multimedijalni storage.

Evo par dana kako ga imam, zadovoljan sam kako radi. Dolby Vision isto radi, brz odziv sistema. Jedino 4K HDR filmovi kroz Nova plejer seckaju, dok na Mi Box S nisu seckali. Ne znam što to.

Neće da pušta Dolby Vision materijal sa Plexa. Iz Netflixa i HBO Maxa hoće.
S druge strane na Shieldu radi Dolby Vision preko Plexa.

To jeste, ali za neke uredjaje radi bolje za neke lošije. Za sada najbolje radi na Shieldu od svih na kojima sam probao. A80J android, Mi Box S i Chromecast

Nakon Fire Sticka 4k Max, narucio i ovaj CC sa Google TV-om. Fire Stick ostao kod mojih na njihovom tv-u i koliko vidim necu ga dobiti nazad. :ROFLMAO:
Ako je sudeci po recenzijama na YT, CCWGTV bolji od 4k Maxa.

Bolji u smislu komforniji zbog launchera. I on sad fura fazon plaćenih stream servisa pa mu je i Play Store sakriven kroz search. Svakako može da se uđe kroz settings/apps ako ima potrebe. Inače, uređaj radi bez greške baš onako kako treba ali siguran sam da i Max radi bez štucanja. Upravo budžim nekoliko Fire Stick Lite koje sam doneo za drugare i ako oni rade bez greške (a rade), računam da je na Max još bolje iskustvo.
Ovo naravno iz osnovnog načina korišćenja.

Meni ne rade kroz mrežu veliki filmovi. Seckaju mi. To mi se na Mi Box S nije dešavalo.
Takodje, neće da pusti dolby vision filmove kroz Plex.

E zato sam naglasio "iz osnovnog načina korišćenja", pustim h265 rip od 5, 6 giga i dalje ne čackam :)

Ja skoro uzeo za buraza Chromecast with GoogleTv. Fina spravica. Ima li opcije Recent apps koji su u memoriji?

Hvala, da li dodavanjem profila i brisanje prvobitnog gde sam sve aplikacije instalirao i podesio će uzrokovati da moram sve da podešavam ponovo?

Kod mene nije bio slucaj kad sam promenio profil. Sada nisam probao da obrisem profil pa na novom krenem.

Ja hocu da ga povezem na LAN kabl i da "povecam" preko USB-a internu. Koji je USB Hub dobar za Chromecast, jer sam citao da ne podrzava sve hubove vec samo odrejdene?

• Like
Reagovanja: a24
imam priliku da povoljno uzmem chromecast with google tv a već imam mi box s...ima li uopšte smisla uzimati ga pored mi boxa, dobijam li išta bolje?

Meni se bolje pokazao Chromecast. Nije bilo trzavica u radu koje sam imao sa mi box s. Ako je povoljna cena uzmi CC i prodaj mi box s. Bices na nuli ili mozda zaradis koji evro 😁

Stucanja u meniju i prilikom prelazenja iz aplikacije u aplikaciju. Davno sam ga prodao pa ne znam kako je sad, mozda je ispeglano sa apdejtima. Ili je mozda bilo do mog primerka.

Ja imam Mi Box S i nemam nikakvih problema,mada ću nabaviti CC kada ženin brat bude dolazio iz Amerike.Iz radoznalosti

Ja imam problem sa ovim CCWGTV daljincom, kako da uparim Teslu sa njim, nije uopste brend ponudjen u meniju, a ovo sto oni nude nema veze sa vezom.

Ne mogu da povežem chromecastna wi-fi , a na tel. mi piše da je onemogućeno povezivanje na internrt

IMG_20220723_093639 (2).jpg

Kada skeniram kod ;
IMG_20220723_100420 (2).jpg
ali i dalje ne mogu na Wi-Fi da se povežem
Gde grešim i šta raditi dalje
???????

To nije chromecast, za početak.

Je l si probao da se zakačiš na mrežu koju emituje taj uređaj, skeniraš kod, pa onda nazad na svoju mrežu?

IMG_20220723_102236.jpg
Nisan probao ne znam kako sve što sam googlao nije uspelo

Kako da ga povežem sa tv i tel

Vrh Dno