Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Ima li neko da je koristio prvu generaciju cc u kombinaciji sa Eon-om? Kako radi cast sa android telefona i da li dolazi do stucanja, zamrzavanja slike...Msm najvise na nase domace kanale: rts, pink, prva, b92...

Secka pink (a i te ostale navedene)kad gledaš na bilo kom uređaju, secka al' u malom mozgu...

Kad prestane, odnosno kad više ne osećaš da secka, znači da je sve iseckano.

@maxa007 Nisam probao pomenute kanale, ali oni koje sam probao nisu seckali. Mislim da su svi jednaki, odnosno svi će jednako da rade. Prvenstveno je bitno da je dobar WiFi na mestu cc-a.

Ja imam eon smart na jednom tv-u, sad bi na drugom stavio ovaj chromecast 4, ali bi morao da instaliram eon app onu verziju za telefon ili tablet, jer eon daje samo jedan slot za smart?Da li moze da se instalira eon app na chromecast kao za android fon da ne moram one serijske bojeve da prekucavan ne eon sajtu?

Ja imam eon smart na jednom tv-u, sad bi na drugom stavio ovaj chromecast 4, ali bi morao da instaliram eon app onu verziju za telefon ili tablet, jer eon daje samo jedan slot za smart?Da li moze da se instalira eon app na chromecast kao za android fon da ne moram one serijske bojeve da prekucavan ne eon sajtu?
Koji paket, u eon full idu 2 slota za smart app? To je onda niži paket...

Jedan slot je rezervisan za EON box i drugi je za smart app, prakticno samo jednu smart app je moguce koristiti u full i premium paketu, u light isto samo bez slota za EON box jer on ne ide u tom paketu.

Ja ima onaj paket sport+porodicni, samo online preko neta, pa zato me zanima da li moze na njemu da se instalira verzija samo kao za android telefon,slot samrt jedan mi je zauzet.

Imaš Chromecast, jednostavno kastuj Eon sa telefona, tableta mnogo lakše nego borba sa android app na TV-u.

Jel se gubi na kvalitetu ili koci i koji program se koristi za kast?
Mnogo ti je bolje da koristiš cast kvalitet je odličan, ja sam instalirao onu modovanu aplikaciju i to je katastrofa za korišćenje, moraš da imaš miša a i sa njim se strašno teško kreće kroz aplikaciju.

Za kvalitet nisam 100% siguran, ali mislim da ne. Koristiš Chromecast-ovu osnovnu funkciju "cast" kad pokreneš eon na telefonu imaš ikonicu televizora klikneš na nju i povežeš se sa Chromecast-om, slika je momentalno na TV-u a telefon možeš da koristiš za bilo šta drugo.

Niko mi nije odgovorip da li je instalirao eon app aplikaciju na chromcastu 4,a da nije smart aplikacija?

Nije baš isto kad gledaš preko app i kad cast-uješ. Bolje je preko app, sport ne može da se gleda kad cast-uješ jer secka zbog onog deinterlacinga ili kako već.
Ako ne gledaš sport onda nećeš ni primetiti doduše.

Ma i jedno i drugo je iznuđeno rešenje, daleko od atv app... Instalacija modovane app i korišćenje miša za mene su "no go option", a i cast retko koristim, ali je u svakom slučaju lakši za upotrebu.

Ima li neko da je koristio prvu generaciju cc u kombinaciji sa Eon-om? Kako radi cast sa android telefona i da li dolazi do stucanja, zamrzavanja slike...Msm najvise na nase domace kanale: rts, pink, prva, b92...
Imam vec par godina, Savrseno radi prva generacija.EON, i gomila drugih aplikacija. Samo da imaju cast opciju

Uzeo Chromecast 4 (Google TV), nema EON app na Play Store-u, jel ovo neka novina ili nešto pogrešno radim?

Trebalo bi da ima. Mada ako ne nadjes, probaj da sideloadujes apk i instaliras tako.

Uzeo Chromecast 4 (Google TV), nema EON app na Play Store-u, jel ovo neka novina ili nešto pogrešno radim?
Nema u toj Google TV predinstaliranoj Play Store aplikaciji. Ali, koristeci aplikaciju Downlaoder (koju Play Store bas na tom uređaju obilato preporucuje da se instalira) a koja ima u svom sastavu i browser, preko tog browsera se uloguješ u onaj opšti web Google play store. U polje za pretrazivanje se ukuca EON i isti se prikaže u rezultatima pretrage. Izabere se kursorom i otvori se EON stranica za download. Tada, u padajucoj listi uređaja koje koristis sa tvojim nalogom, se pored Eon mobilnih verzija za tvoje uređaje, pojavi i EON verzija za tv. Kada se klikne na EON TV, dobije se potvrda da je kompatibilna za intalaciju na uređaj preko koga si usao u Google play, a to je upravo tvoj Chromecast. Klikne se na instal i aplikacija se instalira na uređaj.
Dakle, potrebno je preko internet browsera otici na Google play i tamo se normalno nalazi EON (obe verzije-mobilna i TV) Treba samo izabrati TV verziju.

Poslednja izmena:
Nema u toj Google TV predinstaliranoj Play Store aplikaciji. Ali, koristeci aplikaciju Downlaoder (koju Play Store bas na tom uređaju obilato preporucuje da se instalira) a koja ima u svom sastavu i browser, preko tog browsera se uloguješ u onaj opšti web Google play store. U polje za pretrazivanje se ukuca EON i isti se prikaže u rezultatima pretrage. Izabere se kursorom i otvori se EON stranica za download. Tada, u padajucoj listi uređaja koje koristis sa tvojim nalogom, se pored Eon mobilnih verzija za tvoje uređaje, pojavi i EON verzija za tv. Kada se klikne na EON TV, dobije se potvrda da je kompatibilna za intalaciju na uređaj preko koga si usao u Google play, a to je upravo tvoj Chromecast. Klikne se na instal i aplikacija se instalira na uređaj.
Dakle, potrebno je preko internet browsera otici na Google play i tamo se normalno nalazi EON (obe verzije-mobilna i TV) Treba samo izabrati TV verziju.
Hvala na opširnom odgovoru, probaću tako :)

Poručio sam Chromecast, stiže mi za par dana. Javljam utiske u odnosu na Mi Box S.

Ima on i obican Play Store (za AndroidTV naravno) samo mora da se udje iz settings-apps. Takodje ima u Storu EON TV app.
Nije potrebno nikakvo budzenje kojekakvih downloadera kao na Fire Sticku.

Imam Chromecast 4 with Google TV vise od godinu dana. U predistalisanoj Google play aplikaciji, uređaj nikako nije nudio EON tv aplikaciju za instal, čak ni pomoću njegovog tekstualnog ili glasovnog pretraživača aplikacija. Mesecima. Tek kada sam putem običnog internet browsera otišao na web stranicu GP, ulogovao se ponovo sa svojim nalogom, pojavile su se obe verzije EON-a, otvorene za download i instalaciju. Nakon toga, kada je EON instaliran, iznenada su se u predinstaliranoj Google play aplikaciji, pojavile gotovo sve regionsalne striming aplikacije naših TV provajdera- mts, supernova, orion,arena cloud i slično. Do tada ni one nisu bile u ponudi. Nije to izgleda bilo nepoznato u svetu, da Chromecast 4 ne pokazuje ceo spektar aplikacija, koje se inače normalno mogu naći na google play. Čak postoje i neka uputstva na youtube, kako zaobići problem i na početnom ekranu za sve aplikacije, staviti prečicu za "pravi" Google playstore.

Ako neko ima GOOGLE Chromecast + TV i ako je uspeo da nadje odgovaraji usb hub koji radi sa njom neka napise model hub-a

Pisali su ljudi na reditu, oko 50 dolara plus punjac odgovarajuci.
Izadje te kao 3 fire tv stika

Vrh Dno