Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Samo to?Odradio sam,pretpostavljam da se sada ne može niko sem mene "nakačiti"?Zahvaljujem Dalibore:wave:

E da, ima u tim podešavanjima poslednja opcija (Let others controls your cast) isključi i to. Sad se setih.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Još jednom hvala Dalibore na odvojenom vremenu i dobroj volji.:wave:

Pozdrav, kupio sam Chromecast Ultra ,
primarna namena bi mu bila da kastujem lokalni video sadržaj sa desktop pc-a koji je u drugoj sobi na TV koji nije smart (plazma) preko mreže, kablom.
Sekundarna namena bi bila Netflix i YT sa telefona.

Inače ne gledam medije lošeg kvaliteta (preko sajtova, popcorna i sl.) već isključivo download-ovan materijal.

Nov sam u priči sa castovanjem, dosad sam gledao direktno sa eksternog diska ubodenog u TV.

Da li bi Plex radio posao, šta mi preporučujete?
Pročitao sam poslednjih 30 strana teme, nemam ništa protiv jednokratnog plaćanja aplikacije,
Airflow mi je doduše malo skup, SodaPlayer nema nikakvih opcija, to je ovo što sam na brzinu probao...hvala!

Mislim da je Soda Player Sasvim dovoljan da šalješ skinut materijal sa kompa na CC....

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ja Plex koristim za bilo kakav skinut sadržaj - odgovara mi taj kataloški prikaz i radi više nego dobro.

Sodaplayer koristim sa druge strane za acestream, kada hoću da gledam neke tekme na TVu.

Preporuka za Plex, što se mene tiče. Ako gledaš serije i slično, možeš i skroz da automatizuješ proces skidanja i gledanja posle.

Hvala obojici. Probaću i jedno i drugo.

@baltam0s
da li bi mogao malo da pojasniš, u kom smislu automatizujem? Ne treba u sitna crevca, samo da znam šta je moguće uraditi.

Plex i dalje ima jednu gamebreaking manu a to je nacin kako radi sa prevodima. Ako se prevod ne zove isto kao fajl, nema sanse da ga vidi, a kada ga vidi, ne moze da se promeni region pa se desava da se vide slova kao "ae" i slicno. Osim toga, cinjenica je da ne mozes da diras offset prevoda, tako da ako kasni ostaje ti da ga rucno ispravljas ili trazis neku verziju prevoda koja je u peferktnoj sinhronizaciji sa snimkom sto meni ne pada na pamet. Sad su ubacili to u verziji za Mac ali za Windows jos uvek ne postoji, neshvatljivo.

Osim toga Plex mi je super ako prevod nije bitan, ali ako je bitan ume da bude mucenje. Osim toga desi se nekad da se transcoder pogubi i nece da pusti nesto.

Sa druge strane, Airflow (verzija 1 koja je bila besplatna) radi perfektno.

Podrzava i offset prevoda, promenu boje fonta (zuto i belo doduse), promenu velicine fonta, podrzava eksterno trazenje prevoda ako slucajno ne nadje sam sto Plex nema, povezan je sa Open Subtitles i izlista sve prevode (mora da se odabere rucno "search online") i prevod moze da se skine direktno iz programa, moze da se steluje kvalitet strimovanja itd itd., placena verzija 2 jos lepse izgleda i kapiram da radi jos bolje, ali kosta nekih oko 15-20 evra. Za strimovanje lokalnog sadrzaja ubedljivo najbolje radi (po meni). Prost interfejs ali ima bukvalno sve sto treba za ugodno gledanje.

Za local fajlove apsolutna preporuka za Airflow, mogu da ti pustim zipovanu betu 1.0 v6 (v7 je poslednja ali nisam nasao) koja je besplatna, malo teze se nalazi online. Imas i trial verzije 2.0 od 20 minuta ako bi eventualno kupio.

https://airflowapp.com/

Edit: sad vidim da je pomenut Airflow, javi mi se na PP da ti pustim 1.0, skoro da nema razlike izmedju 1 i 2 osim u interfejsu i mozda nesto ispod haube sto jos nisam video.

Poslednja izmena:
Razmišljam se da uzmem CC2, pošto počinje da me smara često seljenje laptopa iz svoje sobe u dnevnu sobu i povezivanje putem HDMI-ja kako bih mojim roditeljima pustio neki film. Interesuje me kakve su performanse pri kastovanju online streaming filmova kroz Chrome? Da li ima laga? Da li bi možda bolje "išli" offline filmovi? Koliko brza internet konekcija je potrebna? Može li se kastovati iz jedne sobe u drugu, ili bih morao opet donositii laptop blizu TV? Kastovao bih HD filmove (720p).

Soda Player i CC odlična saradnja sa torrent filmovima,idu i titlovi...sve radi dobro..

Bolje idu local filmovi, ja tako koristim. Za local ti je brzina interneta nebitna, bitno je da je ruter sto blize CC. Mozes da radis cast iz druge sobe dokle god je signal i ruter dobar u smislu da moze da se odrzi stabilna konekcija laptop - ruter - CC.

Moji uslovi nisu bajni jer mi TP Link TL-WR840N stoji u drugoj sobi ali i tako radi ok, signal ide 2x kroz zid, prvo ka ruteru, pa od rutera nazad ka CC i radi kako treba.

Pa naravno da idu bolje lokal filmovi...ali sa dobrim netom i ruterom i torrent radi sjajno...
Međutim kako je izašao Vrhunski Plugin za Enigma Risivere (PurE2 Image)' Yifu FNC'..
Ne pamtim kada sam pokrenuo nešto na CC..sve odma na risiveru,al to nije za ovu temu...:)
2edca9f542ae1cb01b79fac041d7697b.jpg

Stojala mi je tako poruka jer nisam kliknuo na post odmah, odgovor je bio za poruku iznad tvoje. Inace ima dosta opcija pa kome sta odgovara, sto je dobro.

Posto sam dobio par poruka oko Airflow, ovo je WeTransfer link za 1.0 v6 ako hoce da proba jos neko.

Da ponovim da je program besplatan u verziji 1, nije nista narodno ni leceno :)

https://we.tl/t-VFs5senjDT

@Lanikor @6pack

Hvala vam društvo za ove informacije.

Deluje mi kao da to sve solidno radi, tako da ću uzeti onda taj CC najverovatnije sl. meseca, pa ćemo videti šta i kako.

Probaću prvo sa online filmovima kroz Soda Player (baš me mrzi da ih skidam [emoji19]), pa ako to ne bude "šljakalo" zadovoljavuće, onda ćemo "old school" - offline kroz Airflow.

@Lanikor @6pack

Hvala vam društvo za ove informacije.

Deluje mi kao da to sve solidno radi, tako da ću uzeti onda taj CC najverovatnije sl. meseca, pa ćemo videti šta i kako.

Probaću prvo sa online filmovima kroz Soda Player (baš me mrzi da ih skidam [emoji19]), pa ako to ne bude "šljakalo" zadovoljavuće, onda ćemo "old school" - offline kroz Airflow.

Pa idu ti i offline filmovi sve zajedno sa titlovima i kroz Soda player. Meni se na nekih 20-30 puštanja sa hdd-a na Chromecast koji je u drugoj sobi (u odnosu na lokaciju rutera i kompa) desi jedan ili dva prekida, tj. da izgubi sliku na tv-u. Mada je komp tada bio u popriličnoj upotrebi. Uglavnom 720p, ponešto na 1080p se prebacuje.

Pa idu ti i offline filmovi sve zajedno sa titlovima i kroz Soda player.
Ok. Super onda. Probaću to.

Nisam to znao. Ja se sad samo raspitujem. Kad kupim CC onda ću krenuti to sve da isprobavam. [emoji6]
Meni se na nekih 20-30 puštanja sa hdd-a na Chromecast koji je u drugoj sobi (u odnosu na lokaciju rutera i kompa) desi jedan ili dva prekida, tj. da izgubi sliku na tv-u. Mada je komp tada bio u popriličnoj upotrebi. Uglavnom 720p, ponešto na 1080p se prebacuje.
Veoma stabilno to radi nema šta.

Koliko znam airflow nema android aplikaciju tako da ti svejedno moras sa kompa da radis cast sto je dodatni bespotrebni korak. Plex, Emby, Videostream rade lepo.

@Antara

Pa to mi i treba. [emoji1] Mislim na komp.

>> Kastovanje online/offline HD filmova (sa prevodom) sa laptopa na TV u drugoj prostoriji.

Znači isključivo bih koristio CC za ovu namenu.

A ok onda mada opet ne vidim svrhu tog dodatnog koraka kad lepo mozes sa telefona da cepas cast sadrzaj sa laptopa ili bilo kog drugog uredjaja gde imas konfigurisan media server.

Prevodi su problem, dok podesi pojedinacno svaki za npr. Plex odlepice.

Airflow ima kljucne funkcije koje Plex nema - offset, automatski odabir regiona, promenu boje fonta, veci broj velicina fontova, eksterno pronalazenje fonta, povezan je sa Open Subtitles i moze da skine prevod direktno iz aplikacije, font ne mora da se zove skroz isto kao fajl koji se strimuje itd. itd. Gomila sitnica koje izlude coveka kad mu treba prevod.

Jel ste probali web video caster za android i ios? Ja to koristim za cc sa mobilnog

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja mogu reći da sam oduševljen spravicom, najbolje uloženih 50 evra EVER :d
Kakvo more sadržaja na dohvat ruke... moja matora plazma, poživela mi i narednih 10 godina , miran sam

Koja verzija uređaja i koje je to more sadržaja? Dvoumim se između Amazon Fire TV Stick i Google Chromecast, šta je bolje uzeti u Srbiji.

Nisam kompetentan da odgovorim, nije mi namera bila da detaljišem nego samo nekom ko se dvoumi da li da kupi chromecast ili ne da se neće pokajati.
Ja sam kupio CC3 Ultra ali samo zato što mi treba i ethernet port.

Što se tiče sadržaja - za nekog kao ja ko radi, samo na Netflix aplikaciji (koju plaćam deljeno sa prijateljima) postoji bar 20-tak serija i 10-tak filmova koje
sam hteo da gledam, a sad ne moram da ih skidam sa interneta već pustim na klik. Meni je to dovoljno materijala za godinu dana.

Eto to sam mislio, uređaj nadmašuje moje potrebe, a kao sysadmin ni u snu nisam očekivao da ću da ga ubosti i da će to da radi iz prve nakon 5 minuta.
Tako da u tom smislu nadmašuje moja očekivanja u smislu lakoće upotrebe.

I ja sam gledao poređenja sa Amazonovim uređajima ali sam se na kraju odlučio za CC, po nekom osećaju, da je Google sveprisutan i bolje podržan pa eto.
Za Amazon nikako ne mogu da se vežem jer ih jednostavno nije briga za zemlje trećeg sveta. Ništa u Srbiju ne šalju...ali to je samo moje mišljenje.
Objektivnih poređenja ima na netu koliko hoćeš, dosta sam ih i pregledao, pa svako neka kupi šta misli da će bolje da mu odgovara. :wave:

Glede amazona, počeli su da šalju u srbiju ali je cena slanja paprena.

Koja verzija uređaja i koje je to more sadržaja? Dvoumim se između Amazon Fire TV Stick i Google Chromecast, šta je bolje uzeti u Srbiji.

Od svega toga je bolje Roku streaming stick plus. . Ja sam hteo Chromecast ali sam se predomislio. Samo Roku dolazi u obzir kad budem uzimao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mibox 3 ili S ima cast,sertifikovan Netflix,Hbo Go, Android Tv sistem. Cena 50e.

Vrh Dno