Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

^ dešavalo se i meni kad kastujem sa kompa na cc, počne da secka toliko da ne može da se gleda uopšte. Pauziraš ga na min-dva i posle ide ok.
Ne znam zašto se dešava, uglavnom nisam imao problema, samo eto nekad.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Kupio sam chromecast2 i nisam zadovoljan, stalno imam "buffering" problem pri kastovanju video sadržaja (putem videostream app), muči se i sa fotografijama i sa mirrorom desktopa.
Lokalni wifi je sasvim ok, i što se tiče d/l i u/l sa neta.
Neki savet pre nego što ga bacim?
Koristi Airflow ne Videostream.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Link za d/l molim.

Meni se to dešavalo na ubee i na nekom rt12 asusu. Uzeo posle kršten ruter i sve radilo kako treba.

Doduše, i na mikrotiku mi se to dešavalo takođe.

Ako ne bude mogao da strimuje u makar 720p ima da leti sa terase a ne u oglase :)
Sve je na wifi, ne postoji desktop :), strimuje se sa laptopa.
Pa meni lagano i sa fona i sa kompa gura 1080p. Nikad nisam imao probleme. Probaj da mu daš signal da pusti neki 1080p youtube klip, tada on pušta sam preko sebe ne ide stream, e ako tada secka onda nema stabilnu i jaku vezu do tvog rutera..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Probaj demo pa vidi imaš li probleme kao sa Videostreamom. Ako nećeš da platiš ima kolega koji imaju stariju verziju koja je besplatna i savršeno radi. Nema sekunde bufferinga i slika je jednaka onoj kad pustam preko hdmi kabla.

Poslednja izmena:
Filmove i serije sa PC puštam preko PC share manager na Samsung TV. CC mi služi samo za online.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Našao sam ovaj
Airflow-1.0.0-beta6-x64
pa ću probati, hvala.

Ajde. Ako ti ne valja, salji meni ja placam postarinu [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kupio sam chromecast2 i nisam zadovoljan, stalno imam "buffering" problem pri kastovanju video sadržaja (putem videostream app), muči se i sa fotografijama i sa mirrorom desktopa.
Lokalni wifi je sasvim ok, i što se tiče d/l i u/l sa neta.
Neki savet pre nego što ga bacim?
Kupi kvalitetan ruter. Već viđen problem kad više uređaja koristi isti wifi.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Nakon par dana istraživanja da podelim utiske o ovom poluproizvodu:
ruteri menjani, na kraju sam stavio neki ultrajaki netgear i situacija je apsolutno ista, buffering bez kraja. Smanjivanje rezolucije na 480p testa radi je donelo neko poboljšanje ali to i dalje nije to.
Airflow, vlc, sve živo - nikakav progres.
Na savet kolege sam probao plex.tv i to...radi. Znači da je problem u budjavom videostreamu i googleu (njihov troubleshooting je jadan "make sure all devices are within 4m..." jadno)

Zadovoljan uredjajem (uredjajem i google sw) nisam, ne volim organizaciju fajlova po libraries što plex radi, ali ipak, osnovnu funkciju da strimuje sadržaj sa pc na tv plex radi.

Sve u svemu ovo bi moralo mnogo bolje.

Čudno... Meni je chromecast 2 jedan od retkih uređaja sa kojima nisam imao baš nijedan problem. Sve radi savršeno.

Kod mene radi savršeno. Nikad ni najmanjeg problema. Slika kao preko HDMI. :)

Ja imam chomcast 1 i 2 i nikakvih problema nemam. Sve to vezano preko wifi uz 4 lan kompa i brdo telefona

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drago mi je zbog vas ali to što vi nemate problema ne znači da ih niko nema.
Kod mene u firmi kod 1/3 radi sve ok, kod 2/3 onih koji ga imaju bilo je problema, uzorak od oko 10 komada.

Moj konačni zaključak je da je u pitanju poluproizvod ako se posmatra u paketu sa videostreamom, a tužno je da nekitamo flex radi ok (stream hd comp wifi -> cc wifi) a native sw ne.
Da ne ispadnem potpuni hejter, meni potpuno nepotrebni jutjub radi odlično :p

Videostream je smeće od softvera. I ti zbog njega zoves CC2 poluproizvodom?

Naravno, jer je to googleov proizvod, kao i cc, namenjen da radi sa cc.

Pa nije videostream Google proizvod, odakle to?

Tehnički, nije. A šta google nudi?

Ima ona home app za Android, LocalCast lepo radi na Androidu, meni i Videostream radi bez ikakvih problema (plaćam ga mesečno) Eto, tvoje iskustvo je da plex lepo radi.
Ne znam, meni je CC jedna od boljih kupovina.

Na ovom forumu se ne koristi ovakav rečnik. Pripazi jer zaista nema tolerancije prema tome.

Edit - i nazvaću ovaj poluproizvod tačno onako kako zaslužuje - nekompletan uredjaj koji nema sw podršku, ima sulude zahteve da bi radio "normalno", stavite ovo u google pa vidite šta ćete dobiti
"chromecast constantly buffering"
a ovo zaslužuje kviska:
5. Have you recently tried rebooting your casting device, router, and Chromecast?
• To reboot all 3 of your devices, unplug them from their power source for at least a couple minutes.

komedija...

i još ovo, gde je ovde sw koji je potpisao google:
https://www.howtogeek.com/233810/how-to-watch-local-video-files-on-your-chromecast/

Poslednja izmena:
Pa tvrdiš da je Videostream Google-ov proizvod. Vidimo koliko si upoznat sa samim uređajem. Ja da sam na tvom mjestu i da me toliko pati, odvalio bih ga o zid. Uostalom, dovoljno je pročitati globalno utiske kupaca i 99% ih je izjavila da nikad nisu bolje potrošili 35$.

Odvaljuj ti o zid šta hoćeš svoje, ali na ovom forumu ćeš voditi računa o rečniku.
Google , što je još i gore, ni nema svoj sw za cc (???).

1% (a nije 1% nego ipak malo više) nisu zadovoljni. Npr, WDTV koji isto imam je otac, majka, sestra i stariji brat za ovo, i ne košta 35$ nego malo više ali radi posao.

Zašto bi Google radio softver za nešto za što taj uređaj, na prvom mjestu, nije ni namjenjen?

A čemu je taj uredjaj namenjen? Da lepo izgleda?
"Chromecast je digitalni media player kojeg je razvio Google. On omogućava zrcaljenje sadržaja s mobilnog uređaja ili računala s TV-om."

Jel to radi kako treba ? - baš i ne uvek.

Edit - s tobom je, na tvoju sreću, diskusija završena. Teško prelazim preko "lupaš nebuloze" konstatacija i tako... sitan sam čovek.

Poslednja izmena:
Radi savršeno 'zrcaljenje' i sa telefona (Samsung S8-SmartView) i sa PC-a (Win10, Chrome, Cast tab/desktop). Nikakav softver ne treba.

Poslednja izmena:
Ne radi. Kraj diskusije.

I ja bih završio diskusiju u nedostatku argumenata. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno