Šta je novo?

Google Chrome

Zeza me google chrome.Uvek zabode posle nekog vremena i pise not responding,najverovatnije je flash player...Ali ne znam kako to da resim uredno je updejtovan na najnoviju verziju. :/

Kako mogu u Chrome-u da namestim da kad otvorim novu stranicu (praznu) da mi bude tu i google translate? Npr. imam aplikacije Chrome web store, Google search, Youtube, Gmail. Hteo bih da dodam i za Google translate ili ako moze jos neka da se doda aplikacija i kako?

Zeza me google chrome.Uvek zabode posle nekog vremena i pise not responding,najverovatnije je flash player...Ali ne znam kako to da resim uredno je updejtovan na najnoviju verziju. :/

Imam 16.0.912.75 verziju Google Chrome i sve radi normalno. Je si li probao da vratiš stariju verziju GC-ma i vidiš da li se i na njoj isto dešava? Koji OS koristiš? Kod mene je Win 7 Ultimate x64. Probaj i stariju verziju Flash Player-a, kod mene je Flash Palyer 10 ActiveX i Flash Player 11 Plugin 64-bit.

Zar Chrome ne dolazi sa svojim Flash plaginom?
Inače ActiveX varijanta je plagin za Internet Explorer i nema dodira s ostalim browserima.

Baš sam sad došao to da postavim. Iritira me od juče. :S
Nadam se da će uskoro rešiti.

Како да наместим да ми се не памти search, browsing историја?

Imaš onaj inkognito mod. Idi na onaj ključ u desnom gornjem uglu, onda na "Novi prozor bez arhiviranja". Tako je na sprskom, na engleskom mislim da piše New incognito window. Vidi da li ti to vrši posao.

Знам за инкогнито мод, него ме је занимало да ли постоји конкретна опција као у Мозили рецимо.

Kako da namestim da mi ne ide na google.rs nego da ide na .com? Kad ukucam google.com on me opet prebaci na .rs :)

Jel moze nekako da se namesti da ne pamti fajlove koje skidam nego da ih sam obrise.

Kad skidam fajl,jel moze nekako da se ugasi Chrome i da ostane prozorcic kao u IE?

Kako da namestim da mi ne ide na google.rs nego da ide na .com? Kad ukucam google.com on me opet prebaci na .rs :)

Jel moze nekako da se namesti da ne pamti fajlove koje skidam nego da ih sam obrise.

Kad skidam fajl,jel moze nekako da se ugasi Chrome i da ostane prozorcic kao u IE?

imas u desnom donjem uglu da ides na .com

ne i ne za ostalo :D

Google chrome 17 stable

sync za search engines ,

napokon adlobock plus sljaka kako treba :) webRequest API ;)

Prompt the user if they want to cancel downloads occurring when the last Incognito Window of a profile is closed. Panels are enabled by default. Adjustable margins supported in Print Preview.[citation needed] Mouse Lock “Allow” permission (given via a prompt) is now saved in content settings per domain. Limited support for touch gestures. Page zoom range increased. Small UI updates include: the absence of a "+" symbol in the New Tab button, CSS styled UI in the options page, replacing native check-boxes and radio buttons.[citation needed] Search engine settings synchronization.[88] Better support for SVG.[citation needed] Added limited support to change User Agent Strings.[citation needed]

Poslednja izmena:
Chrome

qs4dqh.png

Firefox

2cqjtzr.png

Zašto je ovo ovako?
Nailazim često na sajtove koje Chrome neće da prikaže kako treba.
Napominjem da nisam čačkao ništa po Chrome-u pa ako treba neko dodatno podešavanje, molim za help :)

Jesi probao u Incognito modu?

Yup. Isto se dešava.

Sajt je www.pravoslavlje.net pa možete i sami pokušati. Ovo nije jedini sajt gde mi Chrome prelomi stranice. Neke stranice, b2b portali na kojima sam non-stop isto "prelama" ovako...

Prelama takođe. Chrome 17. Cenim da je nešto do sajta. Da l' se ne miriše sa Chrome-om, ili obrnuto...

edit: Privremeno rešenje može da bude AdBlock ekstenzija, pa blokiraj taj deo sa svecem koji ti smeta. Jes' da gubiš navigaciju sa sajtom, ali makar vidiš ceo tekst. :D

Poslednja izmena:
Na dnu stranice ima javascript posebno pisan za chrome koji tako sredi sajt, kad se javascript iskljuci sajt izgleda normalno. Chrome je verovatno u nekoj verziji imao problem sa prikazivanjem stranice, a taj sto odrzava sajt izabrao skroz pogresan nacin resavanja problema.

Ovo je problematicni script koji treba izbaciti:
Kod:
  <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    if (navigator.userAgent.indexOf('Chrome') != -1)
    {
      document.getElementById("content").style.marginLeft = 0;
      document.getElementById("column-content").style.width = "86%";
    }
  </script>

Imam glup problem.Naime,ne mogu nikako jednu stranicu da stavim na ono prazno polje.Pre samo privucem i to je to,stoji normalno,medjutim sada nece nikako.Jel postoji neki drugi nacin?
http://i40.tinypic.com/1zr0vax.png
EDIT-Problem resen!

Poslednja izmena:
Zasto mi Chrome stalno prebacuje sa gooogle.com na google.rs? Kako mogu da namestim da mi bude stalno google.com? Stavio sam to za home page, ali i dalje mi otvara google.rs i prebacen mi je Chrome na engleski ali opet ista prica.

Zasto mi Chrome stalno prebacuje sa gooogle.com na google.rs? Kako mogu da namestim da mi bude stalno google.com? Stavio sam to za home page, ali i dalje mi otvara google.rs i prebacen mi je Chrome na engleski ali opet ista prica.

imas u desnom donjem uglu(na google.rs) da ides na .com

Znam i za to, ali on mi je automatski prebacivao na google.rs i to odjendom bez obzira na sve. Ne znam samo zbog cega. U svakom slucaju hvala ti.

Problem sam resio tako sto sam stavio za home page google.com/ncr.

cheers

Postoji li neki addon za chrome....da mi otvara bookmarkse u new forground tab-u?
Ubija me nedostatak TabMixPlus-a na Chrome-u :)

Poslednja izmena:
Ljudi počeo je da mi brljavi hrom, evo šta izbacuje i ne mogu da ga ugasim..... već moram da gasim chrome.exe po nekolko puta u task manageru dok se ne izgubi ovo..... šta može da mu bude, evo šta izbacuje pri pokretanju hroma.....

guglhrom.jpg

You probably downloaded something to a USB drive or some other drive that is no longer plugged in. Simply open Chrome and hit Ctrl+J. Then hit Clear All to clear all downloads. Now when you try to download something it will not try to populate the download list and will work like normal.

http://www.tomshardware.com/forum/22502-63-chrome-disk-error

Ako nisi u najboljim odnosima sa engleskim jezikom, prevešćemo. :)

Nema potrebe ovo je bilo rešenje....
You probably downloaded something to a USB drive or some other drive that is no longer plugged in. Simply open Chrome and hit Ctrl+J. Then hit Clear All to clear all downloads. Now when you try to download something it will not try to populate the download list and will work like normal.

Hvala za link.

Odakle da skinem poslednju stable verziju? Skinuo sam 5 razlicitih i ni na jednoj ne pise da je up to date?!

Vrh Dno