Šta je novo?

Google Chrome

Treba da radim ponovo sistem, koji folder iz instalacije Google Chrome treba da iskopiram da bi ga samo ubacio u Chrome na novom sistemu da bih zadrzao sva podesavanja, adonse, bukmarks.... da ne bih sve ponovo podesavao?

Ukoliko ti je povezan sa Google nalogom ne treba ti nista, sve ce sam povuci kada se ulogujes na novom sistemu.

Ekstenzije oće, ali podešavanja većine ekstenzija neće povući sam.

Da bas tako, podesavanja nece, znam da sam neki folder samo copy/paste i mozes kompletno tako da migriras sve sa jednog na drugi racunar, ali koji je to folder?

Aham, hoces i podesavanja koje si obavio u ekstenzijama. Sorry nisam skapirao :)

Ukucaj chrome://version/

Pronadji Profile Path trebalo bi izgleda ovako C:\Users\TVOJ_USERNAME\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default (Win7 je kod mene pa izgleda ovako)

Probaj sa cuvanjem Default foldera, ma da bih ja sacuvao sve sto se nalazi u Chrome folderu za svaki slucaj, pa bih vracao jedno po jedno dok ne postignem zeljeni rezultat.

Naravno uradi test pre nego sto se upustis u format drajva :)

Aham, hoces i podesavanja koje si obavio u ekstenzijama. Sorry nisam skapirao :)

Ukucaj chrome://version/

Pronadji Profile Path trebalo bi izgleda ovako C:\Users\TVOJ_USERNAME\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default (Win7 je kod mene pa izgleda ovako)

Probaj sa cuvanjem Default foldera, ma da bih ja sacuvao sve sto se nalazi u Chrome folderu za svaki slucaj, pa bih vracao jedno po jedno dok ne postignem zeljeni rezultat.

Naravno uradi test pre nego sto se upustis u format drajva :)

Stavio sam ceo Chrome folder Chrome.PNG, zlu ne trebalo :p, velika je muka doke se sve podesi, ovako je najlakse, naravno ako sve radi kako treba i mogu da se kloniraju navike na bilo koj racunar, znam da nisam izmislio toplu vodu, ali eto...
Hvala.

Nisi dobro odradio, ukucaj chrome://version/ u address baru, i pronadji gde ti je smesten Profile Path tu chrome drzi setovanja, ovo sto si ti iskopirao je samo raspakovana/instalirana aplikacija.

Ne mogu da nadjem Profile Path, da li bi trebalo Screenshot (77).png Default folder da iskopiram?

uBlock Origin izgleda da mi pravi problem, zna da mi zabrani-ne otvori neku stranicu, desava se da usporava neke stranice i na kraju ne otvori ili mozda otvori, kako da resim ovaj problem. Mislio sam da je do neta (nisam bas nacisto), preinstalirao diriver za wifi, ruter resetovao, ne znam sta drugo moze biti?

Jesi li probao za isključenim? Obriši ekstenziju, pa je opet instaliraj.

Probao sam da ga iskljucim pa ukljucim i bilo je isto, kada sam obrisao ekstenziju pa je vratio proradilo je kako treba, hvala ti.

Da li je nekome poznato zasto mi ovo stalno iskace na facebook-u?

xn5lyu.jpg

Sigurno si zaradio neku PUP extenziju u Chromu pa ti ona drnda kad ne treba.

Ne bitne su extenzije koje imaš. Svaki program može instalirati PUP koji je nevidljiv a pravi smetnje.

Svaki put kada upalim PC i pokrenem Chrom traži mi verifikaciju? Mora li baš svaki dan?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    45.2 KB · Pregleda: 80
Baš čudno, meni ne traži nikada. Da ne brišeš "browsing data" svaki dan? :)

Ne.

win7, chrome ver. Version 65.0.3325.181, ne radi mi ctrl+scroll, da li je mozda neka opcija ugasena ili ...?

Ne znam za Win 7 na Win 10 radi. Mada ne znam kako bih je ugasio ona mi je jedna od najvažnijih opcija. Version 65.0.3325.181 (Official Build) (64-bit)

radi i na win7 ako se misli na zumiranje ali pojma nemam gde se to pali ili gasi. ista verzija chrome-a.

Svaki put kada upalim PC i pokrenem Chrom traži mi verifikaciju? Mora li baš svaki dan?

Obrisao keš, istoriju... sve što je moglo, baš se nakupilo iha, a nisam ni dizao sistem nekoliko godina. Sad radi kao nov :)

Da li imate problem kada pustite neki youtube da cpu drasticno pocne da se optercuje?
Da li ima neke opcije koje treba iskljuciti ili ici na neku stariju verziju?

Ako ti grafička nije novije generacije ubaci neki dodatak da ti YouTube pušta MP4 video. Starije grafičke nemaju hardversko dekodiranje za VP9 video format.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Vrh Dno