Šta je novo?

Google Chrome Popup Blocker

• Začetnik teme Alt+F4
  • Datum pokretanja
A

Alt+F4

Guest
Kada pokušam da u Google Chrome učitam ovaj sajt, sve se zakuca. Scroll jedva radi, sve se potpuno uspori, iskorišćenje procesora (4 glave) je oko 50% iako samo to odrađuje. Cenim da je popup blocker problematičan jer pokušava da spreči oko 20 reklama. U Firefoxu radi bez problema ali mi Chrome trenutno više odgovara pa bi bilo dobro da mi neko pomogne.

Ima li rešenja?

Poslednja izmena:
Ja nisam siguran da ima resenja. Isto koristim Chrome (poslednju stabilnu verziju 12.0.xxx), i sa pojedinim sajtovima tog tipa imam iste simptome kao i ti. Doduse desava se slicno i sa jos jednim sajtom (mahjong igra-extenzija u hromu) ali ne uvek. Ponekad radi normalno, a nekad se zakuca, uspori kao da je ne znam sta u pitanju :)
Stavrno ne znam ni ja sta je po sredi niti kako da resim. Super sto si naceo temu, mozda ce neko znati. Eto hteo sam da se pridruzim, da ne ispadne da si jedini sa tim problemom.

U pitanju je Chrome-ov pop-up blocker, definitivno. Krš živi, čim naleti na sajt koji pokuša da izbaci malo više reklama on zabaguje. Sve radi kako treba ako instaliraš ovu ekstenziju:

Better Pop Up Blocker

Probao verziju 14 dev i isti problem ostaje. Verujem da dobro znaju za ovaj bug. Jednostavno, nikako da pobegnem od tog osećaja nedovršenosti kod Chrome-a...

hvala ti za ponudjenu extenziju. stvari su sada definitivno bolje na tim pojedinim sajtovima. Sto se nesavrsenosti tice, u pravu si donekle za to, ali u mom slucaju toliko mi je hrom postao bolji od mozile za ogromnu vecinu stvari, da sam pocev od verzije 8 ili 9, ostao nepovratno na hromu. Imam na poslu instaliranu i mozilu koju updajtujem kad se pojave ove nove njihove verzije, ali i dalje nije to to... videcemo, mozda mozila verzija npr. 17 ce da bude ekvivalentna :)

Nema na čemu. :)

Mala napomena u vezi sa extenzijom: preagresivna je, zna da blokira i ono što treba i šta ne treba. Kod mene je čekirana opcija "use blacklist mode". Ubacim problematične sajtove i samo kod njih se uključuje.

A što se generalno Chrome-a tiče... Da, danas važi u svetu browsera: Chrome is the one to beat. Stepen inovativnosti je veliki i za svaku pohvalu. Evo, recimo, šta se sprema uskoro, Instant Pages:

[YOUTUBE]_Jn93FDx9oI[/YOUTUBE]

Ali kad je u pitanju peglanje starih problema i izlazak u susret komuni, tu su prespori... nažalost.

Vrh Dno