Šta je novo?

Google Calendar SMS obavestenja

Freelancer

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
319
Od pre par dana je moguce obavestenja o terminima u kalendaru, pozivima na nove dogadjaje, izmene (ako je isti deljen medju vise korisnika) dobijati na mobilne brojeve u vise od 20 zemalja. Jedna od tih je i Serbia and Montenegro. Uzivajte :smoke:
p.s. dobro, dobro, bice i Serbia jednog dana, ljudi ne stizu da promene koliko brzo se kod nas menjaju granice.

extraaaa probao i radiii

e sad pitanje.. jel moze to nama nas operater nekako da naplati?!? da ne bude posle na racunu dodatna stavka google calendar ili nesto slicno...

Ako ne pise na sajtu googla ne bi trebalo da moze

Hm, ja sam trenutno u italiji sa ital. karticom. U poruci za verifikaciju je napisano: "... Std charges apply for each reminder".
A naplatili su mi i poruku koju sam primio za verifikaciju. Celih deset eurocenti

Poslednja izmena:
Hm, ja sam trenutno u italiji sa ital. karticom. U poruci za verifikaciju je napisano: "... Std charges apply for each reminder".
A naplatili su mi i poruku koju sam primio za verifikaciju. Celih deset eurocenti

nisam bio u italiji. eto sada i to znamo. za scg, nemacku koliko sam probao nista slicno nije pisalo.

Od pre par dana je moguce obavestenja o terminima u kalendaru, pozivima na nove dogadjaje, izmene (ako je isti deljen medju vise korisnika) dobijati na mobilne brojeve u vise od 20 zemalja. Jedna od tih je i Serbia and Montenegro. Uzivajte :smoke:
p.s. dobro, dobro, bice i Serbia jednog dana, ljudi ne stizu da promene koliko brzo se kod nas menjaju granice.

Može li malo da se pojasni na nekom primeru kako to radi?
i gde to može da se podesi da stižu poruke?

Hvala

Može li malo da se pojasni na nekom primeru kako to radi?
i gde to može da se podesi da stižu poruke?

Hvala

calendar.google.com, ulogujes se.
Settings - Notifications. Podesis parametre, broj tel., kliknes Send Verification Code, pa kad ga primis na telefonu, ukucas ga u polje i kliknes Finish setup.

Fantasticno nisam verovao da radi ali radi.

Džaba im Google Calendar kada ne radi sa Operom.

I ja ne mogu da verujem da u svemu kao da namerno izostavljaju operu ali nema veze. Stvarno odlichno shto su ovo uveli.

Pa ukucaj br. telefona i to je to (ako vec nisi). Jel si isprobao ili ti neshto nije jasno?

Pa ukucaj br. telefona i to je to (ako vec nisi). Jel si isprobao ili ti neshto nije jasno?

Ukucao sam sve i dobio kod,ali kad ukucam u kalendar poruku,ono mi ne stiže na mob,a štiklirao sam.
Mada tamo ima još nešto da se štiklira,ali ne znam šta još treba.Pokušao sam da ovde ubacim sliku kako izgleda,ali nje nema.

u kom formatu si ukucao? +3816xy (x je 2,3,4 i 5 za Srbiju, y broj mob. telefona koji koristis) ili bez +?

offtopic: dzabe vama dzabe Opera kad ne radi kako treba :D

Ček, ovo čudo ne skida ništa sa kredita ili sl?
nikakvi računi?

u kom formatu si ukucao? +3816xy (x je 2,3,4 i 5 za Srbiju, y broj mob. telefona koji koristis) ili bez +?

offtopic: dzabe vama dzabe Opera kad ne radi kako treba :D

Da,ukucao sam u formatu +3816******
Ali tamo ima da se štiklira još nešto,tamo gde se ukucava taj kod što se dobije

nema sta vise da se odkaci. odkacis gore termine kao sto si uradio, upises broj tel i odaberes telekom ili mobtel, posaljes kod, dobijes ga na tel, pa ukucas u polje za kod i kliknes finish.

eventualno save na kraju mada mislim da nije neophodno. na slici ne vidim tvoj br. predpostavljam da si izbrisao :) ali ako su ti disableovane opcije za slanje koda i "finish" onda bi trebalo da je ok. mozda si isprobavao ali zbog vremenske zone nije poslao (termin prosao).

to je jedina ideja koju imam, neka se jave ostali kojima radi sa svojim iskustvima.

nema sta vise da se odkaci. odkacis gore termine kao sto si uradio, upises broj tel i odaberes telekom ili mobtel, posaljes kod, dobijes ga na tel, pa ukucas u polje za kod i kliknes finish.

eventualno save na kraju mada mislim da nije neophodno. na slici ne vidim tvoj br. predpostavljam da si izbrisao :) ali ako su ti disableovane opcije za slanje koda i "finish" onda bi trebalo da je ok. mozda si isprobavao ali zbog vremenske zone nije poslao (termin prosao).

to je jedina ideja koju imam, neka se jave ostali kojima radi sa svojim iskustvima.

Meni proradilo iz prve.
Jedino jos nemam u gornjem levom uglu kalendar... :(

izgleda da radi,ali još ću da probam koji put da budem siguran.Samo mi reci od onih stavki koja čemu služi,
mislim na one što se štikliraju.

Meni proradilo iz prve.
Jedino jos nemam u gornjem levom uglu kalendar... :(

Nemam ni ja,ali će se pojaviti kako je neko rekao kad se bude malo više koristio,valjda je tako.:laugh:

Nadam se da će ovo biti besplatno i u narednom periodu...

Poslednja izmena od urednika:
Ovo izgleda ekstra, evo sada sam stavio neku test porukicu koja bi trebalo da mi stigne za nekih pola sata pa da vidim da li će da radi. Što se tiče konfirmacije onog broja i to sve - stiglo je u roku od o'ma :)

I ja sam uspešno isprobao ovaj servis. Na Telenoru je besplatno, iako u poruci sa verifikacionim kodom piše da se svaki sms podsetnik naplaćuje po standardnoj tarifi.

Odlična stvar, samo da ostane free. :)

Nemam ni ja,ali će se pojaviti kako je neko rekao kad se bude malo više koristio,valjda je tako.:laugh:

Nadam se da će ovo biti besplatno i u narednom periodu...

O Boze! :d
Ajde aktivirajte se na prevodu na srpski pa ce ljudi razumeti sta koriste! :D

Event reminders - podsetnik o terminima
New invitations - bice ti poslat sms kada te neko pozove na sastanak/temin (kalendar mozes da delis medju ljudima, da pozivas ljude putem email-a na tvoje dogadjaje itd.)
Changed invitations - isto, kada te neko ko te je prethodno pozvao, promeni poziv (opis, vreme itd)
Cancelled invitations - isto, kada neko ko te je prethodno pozvao, otkaze poziv
Invitation replies - kada neko koga si ti pozvao na svoj termin, posalje odgovor (prihvatanje/ne)
Daily agenda: - ovo ne mozes dobijati sms-om. dneni termini ti se salju na mejl, svakog jutra.

I vise necu da prevodim! ,)

Kao prvo, radi sa Operom sasvim normalno, naprosto kad vas upozori da koristite browser koji nije podrzan lupite cancel i nastavite dalje.
Kao drugo, std charges znaci da ako vam vas provajder naplacuje primanje poruka, to ce vam biti naplaceno. Kako je primanje poruka besplatno kod nas, odakle god da stizu, i usluga je besplatna.

Kao drugo, std charges znaci da ako vam vas provajder naplacuje primanje poruka, to ce vam biti naplaceno. Kako je primanje poruka besplatno kod nas, odakle god da stizu, i usluga je besplatna.

U pravu si, mada je Mobtel ranije neke SMS servise naplaćivao. Recimo kad uđeš u onaj njihov meni pa želiš da pogledaš repertoar bioskopa, vesti, sport i slično. Doduše, to su bili baš njihovi servisi.

techtris, ja mislim da te servise i danas naplacuju.
Inache meni Opera NIJE usopela da otvori kalendar. Nikakvu greshku nije prijavili niti ishta slichno. Kao uchitava i to je to...

Ma znam za to ;)
Samo kazem da po defaultu ne shljaka.

Drugo su ti njihovi servisi, to ok... ovo smatraj najobicnom porukom iz inostranstva :)
A za Operu, meni radi normalno, samo lupim cancel. Verzija >9

Vrh Dno