Šta je novo?

Google Adsense i porezi

Chumbagambra

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2009
Poena
151
Zdravo svima!

Prošle nedelje sam dobio moj prvi Adsense ček(malkice više od sto dolara), već sam ga i unovčio, pa sad imam neka pitanja u vezi poreza.

Načitao sam se gomilom informacija na internetu... ali jedino što sam postigao je da sam se zbunio. :)

Neki ljudi kažu da se porez ne treba plaćati na manje količine novca, dok drugi kažu da se treba platiti bilo koliko da se zaradilo.

Sad me konkretno interesuje da li vi koji zarađujete preko adsense-a plaćate porez? Ako plaćate, onda za šta plaćate: za prihod od samostalne delatnosti, ili za autorska prava?

Da li ima nekog, ko se već duže vreme zarađuje preko adsense-a (preko god. dana) ne plaća porez i nije imao problema sa poreskom upravom? Da li ima nekog ko nije platio porez pa je dobio upozorenje od poreske uprave da plati porez?

Unapred vam hvala!

Svaka bi te drzava pozelila.. dobio si jedan cek u vrednosti tepsije bureka i odma bi da placas porez :D

Taj cek se svodi pod prilive iz inostranstva, po nekom osnovu koji si upisao ili nisi, u zavisnosti u kojoj banci si unovcio, taj osnov sluzi NBS za statistiku, poreska nema veze sa time, tehnicki isto ko da ti je ujak poslao malo para.. nista sem godisnjeg poreza na dohodak ne placas, a od toga si daleko.. znaci nista.

Svaka bi te drzava pozelila.. dobio si jedan cek u vrednosti tepsije bureka i odma bi da placas porez :D

:D

Taj cek se svodi pod prilive iz inostranstva, po nekom osnovu koji si upisao ili nisi, u zavisnosti u kojoj banci si unovcio, taj osnov sluzi NBS za statistiku, poreska nema veze sa time, tehnicki isto ko da ti je ujak poslao malo para.. nista sem godisnjeg poreza na dohodak ne placas, a od toga si daleko.. znaci nista.

Hvala ti na odgovoru hardbuster.

Ja vec preko 3 godine primam cekove, niko nikad nije nista pokusao da mi naplati osim onih provizija u banci. Raspitaj se dobro kolike su provizije gde ima poprilicnih razlika, a kad naraste cek osetice se :)

Pa u kojoj banci su najnize provizije?

Ja vec preko 3 godine primam cekove, niko nikad nije nista pokusao da mi naplati osim onih provizija u banci.

E, to sam hteo da čujem :) . Hvala ti na odgovoru Dzordz.

Pa u kojoj banci su najnize provizije?

Ja sam ovde u Subotici unovčio ček u NLB Continental banci, provizija je bila 2%, i odmah su mi platili. Mnoge banke zahtevaju da se čeka (otprilike mesec dana) da bi unovčili ček. Najbolje je ako se malo prošetaš pa se raspitaš u bankama, pa odlučiš koja ti najviše odgovara.

Realno ako covek vec ima 3 godine iskustva, zar nije bolje da ih podeli sa nama :D

Ja unovčavam čekove u Vojvođanskoj banci. Nema provizije, odmah se dobije. Jedino se čeka prvi put nekih 10-15 minuta da ti otvore deviznu štednu knjižicu.

ja primam daleko vece iznose i nema veze sa porezima.iscima me banka da ispunim formular po kome zakljucuju odakle si dobio novac i po kom osnovu i to je cela procedura.

Nazad
Vrh Dno