Šta je novo?

Gomila problema sa 206BW.

undefined

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2007
Poena
350
Ljudi pomagajte, molim vas!

Toliko sam u paranoji sad da moram da dižem novi topik, sutra idem da vratim monitor pa mi treba savet.

OK, danas sam uzeo 206BW u jednoj radnji na bulevaru, tu negde kod depoa, proverio za piksele, sve je bilo ok, pozadinsko osvetljenje manje više ok, pošto je 20 monitora na istom sviču i svi na analognom rekli su mi da se i netrudim tražeći duhove i da će kući na DVI sve biti savršeno.

Prililom prevlačenja prozora preko ekrana, svakom brzinom, prozori se cepaju po ivicama, imaju priličan mutan trag, tekst u prozorima koje pomeram je jako zamućen i potpuno ne čitljiv. Kursor miša pri svakoj većoj brzini ostavlja sivkasto plavkast trag od skoro centimetar. Ovo je isto i na DVI i na D-SUB.

Reinstalirao sam i forceware i drajvere za monitor sa diska u nadi da će se nešto promeniti.

Imam najnoviji forceware. Sve opcije za aspekt ratio se ponište kad izađem iz kontrol centra. Svaki pokušaj dodavanja kastom rezolucije daje test failed bez da se išta desi. Kada idem preko analog kabla, nema opcija za aspekt ratio uopšte, tada je bar moguće zadati poneku kastom rezoluciju, ali se setuju na 8b paletu, i izlaze izvan okvira ekrana bez mogućnosti podešavanja.

Da li su TFT monitori stvarno takvi i na ove "sitnice" trebam da se naviknem ili mogu da tražim drugi monitor u radnji?

Jesi li ga uopste probao na 1680 x 1050 ?
Ako nisi, sve sto si video od monitora nema nikakve veze sa onim kako treba da izgleda na pravoj rezoluciji.

Jesi li ga uopste probao na 1680 x 1050 ?
Ako nisi, sve sto si video od monitora nema nikakve veze sa onim kako treba da izgleda na pravoj rezoluciji.

Svi problemi sa pointerom, tekstom i prozorima su baš u 1680x1050. Zbog odbijanja kontrol panela da mi da da zadam bilo koju wide rezoluciju sem te druge rezolucije sam jedva i video.

Ne bi ni trebao da koristis neku drugu rezoluciju osim te, njegove native rezolucije.
Onda izgleda stvarno nesto nije u redu, sto si i sam primetio :)

Bas sam ti pomogao :smash:

sorry :bottle:

Ne bi ni trebao da koristis neku drugu rezoluciju osim te, njegove native rezolucije.
Onda izgleda stvarno nesto nije u redu, sto si i sam primetio :)

Bas sam ti pomogao :smash:

sorry :bottle:

Pazi, planirao sam da definisem 1440x900 i jos jednu manju wide rezoluciju, za ono tuzno vreme kad 8800 bude zanemocao i sedobrad. Ali prvo da vidim sta je sa monitorm pa onda te sitnice.

Nesto ti debelo nije uredu sa monitorom. Idi i reklamiraj ga. Imam 226 bw i nista od svega navedenog ga ne muci.

Išao u prodavnicu da reklamiram. Pala mi vilica na patos kada su ne njihovi 206BW i 226BW ponašali maltene potpuno isto! Znači, beli kursor ostavlja senku pri bržim pokretima, pri pomeranju prozora tekst u njima nečitljiv, ivice prozora se krzaju pri pomeranju (mada mislim da ovo ima veze sa VSync koji valjda ne postoji u samom vindousu) Skoro ista stvar na 932BF, tek malo manje izražena. Što je naj čudnije, na sporijim 205BW i 225BW, iako je kursor zamućeniji pri kretanju nema "senke"? Potpuno sam zbunjen. Ono, jeste monitor made in Slovakia ali dajte ljudi pa nije valjda to toliko strašno!?

Otišao sam kući sa monitorom potpuno zbunjen, pa zar nije TN najbrži panel!? Na raspadnutim 17ticama u RCu sa 8ms je trag miša tek nešto malo više izraženiji!

Da budemo pošteni, kastom rezolucije su iz nepoznatih razloga proradile kada sam ponovo priključio monitor, a problem sa aspect scalingom je do drivera i posle jedno registry tweaka sa NVidia foruma sve radi kako treba.
Hvala bogu u igrama ne vidim duhove...

@ivke76
Probaj PowerStrip . Resices se muka sa custom rezolucijama .

@ivke76
Probaj PowerStrip . Resices se muka sa custom rezolucijama .

hvala u svakom slucaju ali se ja izgleda nisam dobro izrazio :wave:
naime ja imam problem sa skaliranjem rezolucija tj. kada izaberem 1440x900 ili 1280x800 koju god opciju da izaberem u drajverima on mi ostavi crne strafte gore i dole tj. ne radi skaliranje onako kako ja to hocu :)
sta god namestio u opcijama (na slici) on vrati ono prvo i crne strafte gore i dole :wall:
drajveri su 160.03
jel'moze u power stripu da se override-uje ovo?

Prilozi

• 1.jpeg
    1.jpeg
    79.5 KB · Pregleda: 254
Da sada neotvaram novu temu i ja imam problema sa ovm monitorom.
Povezan je na DVI na 8800 GTS i nece da mi radi automatsko podesavanje
samo mi napise Not Available
A i prikaz boja je prava katastrofa zeleno je uglavnom florescentno kako god da podesim ima li neko neku ideju kako ovo da resim?

Iskren da budem mislim da nvidia driveri za 8xxx karte *****avaju. Doduse ja nemam problema kao vi posto imam ViewSonic :D. Ali sam primetio sa su podesavanja na cpanelu za 8xxx karte bas uzasna....

Povezan je na DVI na 8800 GTS i nece da mi radi automatsko podesavanje samo mi napise Not Available
A i prikaz boja je prava katastrofa zeleno je uglavnom florescentno kako god da podesim ima li neko neku ideju kako ovo da resim?

Ovo je normalno (mislim na automatsko podesavanje slike not available kada ides preko DVI-ja). Ono na svim monitorima radi samo kada se ide preko analognog VGA ulaza i sluzi da podesi sinnhronizaciju a ne kolorit.

Za boje imas posebni meni u monutoru, a takodje se mogu podesavati iz drajvera. Nema tu nista automatski, sve mora rucno...

Ako ti je pri svakom podesavanju sve katastrofa zeleno, nesto je crklo (mozda i los kontakt), ili graficka ili monitor. Moja preporuka je da probas preko analognog VGA, da vidis jel ce i onda sve da bude zeleno, pa onda izvlaci zakljucke...

Ja imam 206bw ali nemam nista od navedenih problema.

Samsung je u svoje serije 20" i 22" ugradjivao dve vrste panela. Ako je moguce, treba uzeti onaj iza cijeg imena ima slovo "S". Bar tako pise na stranim sajtovima.

http://www.futurelooks.com/446-Sams...screen-20-Inch-LCD-Monitor-Review.html?page=4

One thing that may change this down the road is the fact that Samsung does often change which panels they use in their LCD's. The panel inside our panel is a true Samsung panel as designated by an "S" at the end of the model number on the identification tag. If the "S" isn't there, it isn't a Samsung panel and may produce a lower quality picture. Be aware of this when you buy your Samsung monitor.

Imam 206bw i grafičku 8600 gt, i stvarno sam zadovoljan (da kucnem u drvo :) )
do sada ni jedan problem,
nešto ti tu debelo nije u redu...

OK, ali KAKO da to objasnim prodavcima, kada se ista ****** vide na njihovom primerku u radnji!?

mislim da si paranoican, naravno da kursor ostavlja trag pri vecim brzinama, tekst u prozoru koji pomeras je necitljiv, jedino mi nije jasno sta ti je cepanje prozora.
imam tri tft-a kod kuce i na svakome se slicne stvari desavaju, u manjoj ili vecoj meri. Kakav je to test citanja sadrzaja prozora dok ga pomeras,pa zar nije logicno da je necitljivo?

To sto sam nazvao cepanje prozora je tearing, nema Vsynca a osvezavanje na TFTu je samo 60hz, to sam koliko toliko sebi tako razjasnio.

To sto sam nazvao cepanje prozora je tearing, nema Vsynca a osvezavanje na TFTu je samo 60hz, to sam koliko toliko sebi tako razjasnio.
Tearing je sasvim normalna pojava na svakom TFT-u ukoliko je Vsync iskljucen.
Stavi na ON i problem je resen.

Khm, to the best of my knowledge, NEMA PODRSKE ZA VSYNC na deskopu!!! U tome i jeste problem. Malo sam guglao i MS to nudi kao nevidjeni feature Viste, OMG VSync na deskotpu ... :(

Aha, na desktop-u. Moja greska, ja to vidim kao podrazumevani "feature" samo za igre :)

@undefined

Lepo si rekao još u prvom postu ... PARANOJA! :S:

Meni nikad nije palo na napamet da gledam koliko su zamućena slova u prozorima prilikom njihovog brzog pomeranja, niti da merim dužinu traga za kursorom. Istina, ne vidim taj trag, a i da ga vidim verovatno mi ne bi smetao.

Nije jasno iz tvojih postova, ali zvuči mi kao da ti je ovo prvi TFT monitor. Pomiri se sa ograničenjima tehnologije i uživaj u u njegovom korišćenju, a ne u mučenju sebe u nalaženju mana.

Dokaz da je sa monitorom sve ok je to što se svi u radnji isto ponašaju, što si i sam rekao.

Imam ga skoro 10dana. Sve je to lepo i krasno, nemam nikakvih zamerki. Slika mnogo lepsa od 730bf (otisao za 220€). Graw2 radi ko besan u 16:10, 1680x1050.

Pa pazi moj 940BW se isto ponasa.Jednostavno je tako na TFT-u.Ali,ja sam problem resio tako sto sam otisao na "System Properties"-"Advanced"-"Performance"-"Settings"-"Visual Effects"-"Adjust for Best Performance"-"Apply".Posle samo dodas poneki efekat ako bash ne mozes da zivis bez njega,npr. "use drop shadows..."(taj jedino ukljucujem)-bez njega se ako imas na desktopu neku sliku imena ispod ikonica uokvire bojom ispod slike i izgleda veoma ruzno(rupicavo).Jeste da ces time da izgubis sve one efekte iz winXP,ali ja bas i nisam lud za njima i davno sve to iskljucujem zarad zivljeg rada u 2D.

Kupio sam ovoj monitor pre 10-ak dana i odlican je, barem kod mene...
E sad ima tu nekih sitnica:
- crvena mi je nesto jaca od ostalih, cackao sam nesto, i malo se popravilo, ali dobro oko ipak primeti...
- nisam provalio kako monitor moze da se pomeri 5% napred i 15% unazad (pise u nekim testovima)??? Probao ja, ali jedino da odvalim postolje, ne ide nikako??? Mozda ja nisam dobro skontao ili sta....
- da li moze nekako da se podesi da mi fotografije ne prikazuje onako rasireno (ps izgledam deblje bar 10kg), znam da je monitor wide, ali ja sam kontao da slike prikazuje u njihovoj stvarnoj rezoluciji... ili gresim....?!?!? Jel to moze negde da se podesi???

Hvala unapred... ovo mi je prvi TFT i to bas wide....

Nazad
Vrh Dno