Šta je novo?

God of War

Mora se reci, ako zeli da igra protiv te na kraju mora sve do nje da pobedi to je preduslov. Iako interesantni Valkyre bossovi, dosta ima problema sa mehanikom i animacijama i hitboxovima. Isto tako mora se reci da se sa povecavanjem tezine ne menjaju bitno animacije bossova samo im se vestacki nabacuje nenormalno mnogo HP i onda postaju HP sundjeri da moras da ih bijes 20minuta bez greske da bi pobedio sto je veoma lazy dizajn i nije uopste zabavno. Ja sam presao Sigrun i GNA na hard tezini, mislim da je to pristojan izazov, jedan ispod GMGOW, i tu mora da ih peglas jako dugo bez greske...

Ja nisam uspeo da ubijem ni prvu valkiru na normal težini a da ne pomišljam o nekoj težoj.
A onda postoje likovi sa pravim bogovskim refleksima kao ovaj ( lvl1, no damage, Give me God of War, ja - voime oca i sina...):

Meni je fascinantno da postoje ljudi koji uspeju ovako dugo da drže koncentraciju kliktanja na gamepad.
Ja posle nekih 1h pokušavanja jednog te istog sve sam gluplji i gluplji, sporiji, bukvalno pojma nemam sta klikćem pola vremena.
Za mnoge druge stvari u životu imam neverovatno dobru koncentraciju ali za ovo ma kakvi.
Inače i oni challenges u Muspelheim su ozbiljan izazov čak i na hard, ali to je sve ništa naspram mazohizma zvane ove Valkyries.
Gledam malo po YT kako su ljudi uzeli Platinum i bukvalno ne verujem, kao da nismo ista biće ili rasa 😂

Mora se reci, ako zeli da igra protiv te na kraju mora sve do nje da pobedi to je preduslov. Iako interesantni Valkyre bossovi, dosta ima problema sa mehanikom i animacijama i hitboxovima. Isto tako mora se reci da se sa povecavanjem tezine ne menjaju bitno animacije bossova samo im se vestacki nabacuje nenormalno mnogo HP i onda postaju HP sundjeri da moras da ih bijes 20minuta bez greske da bi pobedio sto je veoma lazy dizajn i nije uopste zabavno. Ja sam presao Sigrun i GNA na hard tezini, mislim da je to pristojan izazov, jedan ispod GMGOW, i tu mora da ih peglas jako dugo bez greske...
Ne samo helte, nego i skida više helta tebi kada te udari. To je vrlo bitno.
@marko_ns , ostarilo se :D
Ja sam nekoliko puta igrao igru i prešao, sada sam u stanju da Berserkere predjem iz prve i da me ne udare. Sa Realm Shift buildom pravim čuda.

Ja sam presao prve dve, utrosio dosta vremena, nakon toga rekao necu vise da gubim vreme, zaista mi nije neophodno da ih sve predjem.
Jos sam bio u fazonu, ala sam zardjao, kao klinac bih stukao ovo bar duplo brze, ali sad kad citam komentare, malo mi je lakse 😅

Ali kada se uhoda, onda ide lakše. Po mom mišljenju izbegavanje udaraca, ali bez kotrljanja, to je najvažnije u igrici kada se dobije osecaj. Malo kombo udarci i runic i ide onda.

Ubio sam onu Valkyrie u Muspelheim posle 200 pokušaja verovatno
Pomogao mi je malo taj talisman što uspori vreme.
Ludilo ni to nije kraj Muspelheim trials, još 3 neka ključa pa valjda još 3 trial 😂, ali to ne vredi jer su protivnici level 7,8 nemam dovoljno dmg da ih ubijem na vreme.
Ali s obzirom da igram na hard verovatno sam i nizak level za Valkyries, prve dve sam ubio dok sam bio level 4, a ovu level 5.
Dobrim delom na težinu utiče i užasna kamera i očajan lock protivnika, plus neviđeno šarenilo na ekranu u nekim trenucima, bukvalno ne možeš da vidiš dal one kreću u napad.
Jako loše i combo sistem urađen za nešto ozbiljnije, jednostavno deluje mi da većinu combo uradim slučajno, čak i rolling nije konstantan. Ne znaju ovi sa zapada da naprave takve brze igre. Mada i starim GoW igrama koliko se sećam combat sistem je bio solidno bolji.
Oni su hteli da naprave nešto nalik Souls combat sistem gde se skill i strpljenje bukvalno uvek nagrađuje, ali daleko od toga da su uspeli.
Mislim igra je odlična ako se ne zalazi u ove po malo hardcore stvari tu pada na ispitu.

Stari delovi su totalno drugi tipovi igrice i meni su to neprevazidjene igrice i priče njihove. Dobri su mi ovi novi delovi, ali stari zauvek prvi u srcu. :)

Završio kampanju.
Audio vizuelno je igra masterpiece
Gameplay drastično promenjen naspram starih igara, daleko sporiji, ne oslanja se više toliko na skill, combos koliko na opremu, upgrades.
Kratos dobar čak i ovako mator i pomalo dosadan, mali je neviđeno iritantan, da su srećne 2000te ne bi me čudio kraj gde Kratos slučajno rokne malog jer mu drobi 20h ko neka žena.
Priča je najblaže rečeno čudna, iskreno nije ni 1/10 stare priče.
Boss ovi verovatno najveće razočarenje, toliko bogova ima norse mitologija, a ovde se boriš protiv jednog i zadnji je epic fail borba naspram prošlih delova.
Previše Uncharted gameplay elemenata, zašto Sony forsira to u bukvalno svim igrama.
Ne znam šta se desilo u Santa Monica posle GoW 3 ali ovo generalno je dosta loše kad se objektivno razmisli.
Da nije bar meni zanimljivih challenges igra bi dobila fazon 5/10

Dodao bih jos ovo za ocene na PS Store, Metacritic, meni nije jasno jel većina toga plaćeno ili su to mlađi gameri koji na žalost ne znaju za bolje igre i magiju koju smo mi doživeli uz originalnu trilogiju
Sony izgleda više para uloži u fake marketing nego u sam razvoj.

Ova Valkyrie Sigrun je nešto najpe*erskije od bossova što sam ikad igrao, patio sam se jedno 5h sigurno dok sam je ubio. Ajd sto je Kratos usporen snimak starog boga rata, ali ona udara 5x brže, ima 30 random poteza, mnogo njih se ne može blokirati, dosta tih kritičnih poteza ni ne vidiš onaj crveni krug jer je toliko šarenila na ekranu ako slučajno upotrebiš one runic attacks od malog. Najgore i najbednije od svega od developera je sto kad Sigrun ostanu tipa 2 crte energije postaje jos 3x veći dmg sunđer i treba suludo mnogo da je mlatiš do kill animacije.
Malo je falilo da strada gamepad ili TV, srećom godine Souls igara naučilo se oko strpljenja.
Uglavnom borba u GoW 4 je dosta loša, spora, Kratos je usporen snimak starih igara i Ragnarok koji ima daleko daleko bolji combat.
Priča mi je iskreno malo bzv ni blizu onog epic osećaja starih igara. Muzike previše često ni nema, bossova premalo (ima 2,3)
Iako sam spucao oko 60h veći deo na one challenges sve sam ih prešao, nisam zadovoljan igrom uopšte i ne vidim kako je ovo jedna od najboljih igara ikad.
Krenuo sam Ragnarok da završim priču, combat mi je 10x bolji, priča za sad sem Thora Disney God of war.
Zlatno doba gaming industrije je očigledno daleko iza nas.

Jel to ona poslednja? Secam se da sam probao samo jednom, video koliki je dmg sponge i odmah odustao :LOL:
Tezina je jedno, ali dosadu ne podnosim.

Vrh Dno