Šta je novo?

God damn Winamp!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Maul
Da, da, ok. Ja sam mislio na neki drugi.
Poz
@Zoni
Fala na iscrpnom komentaru. Ipak imamo razlicite ukuse. Mada onaj mali cd rezac sa tvoje stranice rula:D

A izgled foobara se moze porediti sa izgledom nabudzenog total cmd-a, xnview-a, ili MPC-a. Znaci, nema onih pravih skinova, a opet izuzento su prijatni za rad.
Pozdrav

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
To apsolutno nije tacno. Ja imam dosta FLAC fajlova i definitivno nisi u pravu, svi rade kako treba.

a) FLAC-ova sa specifikacijom koje sam naveo - 24Bit, 192 KHz, Stereo? Teško to radi sa Winampom.

b) Neću da isterujem mak na konac, ali bojim se da Winamp nema šanse da pročita većinu lossless formata bez posebnih pluginova. U foobar-u sve dobiješ u innstalaciji.

I jeste, preterano je ružan.

mmilovan je napisao(la):
b) Neću da isterujem mak na konac, ali bojim se da Winamp nema šanse da pročita većinu lossless formata bez posebnih pluginova. U foobar-u sve dobiješ u innstalaciji.
A koja je to "većina" lossless formata?
Flac, ape, wavpack, tta, apple lossless jel ima još koji (ne računajući neke opskurne za koje niko nije ni čuo a kamoli video)?
Koliko znam apple ne pušta niko sem Qt i iTunes, za tta i ape i za winamp i za fb2k treba plugin, fb2k ima integrisanu podrsku za flac i wavpack, a ne sećam se kada sam negde video wavpack fajl (ustvari ne sećam se da sam video išta sem flac i ape). Znači prednost fb2k je samo što ne mora da se instalira flac plugin.

Jedina prava prednost fb2k nad winampom je full unicode podrška (mada ako je verovati ovima sa winamp.com, verzija 5.25 bi konačno trebalo da i to donese).

Izgleda da ovaj tread ne ide nigde! Nema leba objasniti sta sve foobar moze da uradi. Probas i vidis. Ako neces probas, ne moras. Tu je winamp.

I jedno pitanje! Jel neko uspeo da ukljuci cdtekst u foobaru?
Please help!

Citiram sebe:
izgled foobara je moguće promeniti.
takođe može da izgleda bolje nego winamp.
jedini problem je što je procedura nije tako jednostavna kao kod winampa.

evo jedan onako bez veze primer...

[pravna regulativa]
foobar sa slike je primer dodavanja funkconalnosti foobar plejeru.
sliku u postu treba isključivo posmatrati u tom maniru.

autor posta se ovim postom ograđuje od, kako vizuelne tako i zvučne komponente foobar plejera autora skina sa slike
[/pravna regulativa]

:D:D:D

da li se još neko sem Bokaca igrao sa foobar skinovima i tako time ?

Pa dr. bokaco i mr. hajd. Ovaj drugi malo vise :d
Nego, ima li leba upaliti cd tekst?

Meni je foobar uvek instaliran jer omogućava svakojake manipulacije, ali za svakodnevno slušanje je default Winamp.

Citiram korisnika: Bokaco
Nego, ima li leba upaliti cd tekst?
koliko ja videh na netu, nema :(
uglavnom ljudi koji traže da se podrška za cd tekst ubaci dobijaju odgovor da im to ne treba i da im to u stvari smeta :)

Poslednja izmena:
God damned. Nasli smo manu! :)

Darth Zool je napisao(la):
kako misliš, manu ?

valjda još jednu prednost :D

Sorry my mistake!
Koj ce mu jos to. Pa s'tim bi se otvarao 10 sekundi. :d

I kod mene je Winamp 5.24 radio bez ikakvih problema, dok nisam rešio da promenim skin. Osuđen sam da gledam jedan te isti sada :D

foobar2000 nije za svakoga, ali za mene je najbolji multifunkcionalni audio plejer i koder-dekoder. Menja bar 3-4 razlicita programa.
I lepo izgleda.

Prilozi

• f2k_laki.PNG
    f2k_laki.PNG
    135.9 KB · Pregleda: 108
  • f2k_laki_mini.PNG
    f2k_laki_mini.PNG
    65.8 KB · Pregleda: 82
Kako si nabudzio ovako da izgleda?
Koje si pluginove koristio za sledece?
1. Velikim ukrasenim slovima naslov pesme i izvodjaca odmah ispod titlebara
2. Dugmici file, edit, library. Sta oni znace? Pogotovo me interesuje za library. Kako se tacno zove taj plug?
3. Tri kolone sa plejlistama, kako brate? :)
4. U plejlisti, sta je kolona T. Bas me interesira.:D

I da. Kako namestiti da se odredjena kolona vidi samo u odredjenim pleylistama. Znam gde se namesta, al ne znam sta tacno da ukucam.

Laki Strajk je napisao(la):
foobar2000 nije za svakoga, ali za mene je najbolji multifunkcionalni audio plejer i koder-dekoder. Menja bar 3-4 razlicita programa.
I lepo izgleda.

Ajde objasni ti meni sta je tu lepo i funkcionalno? Da se ne lazemo, Foobar je ruzan kao pas sa i bez plaginova.
Uostalom, dok mu ne namestim svu tu "funkcionalnost i izgled", lakse mi je da instaliram Winamp i da uzivam. To je kao kada poredite FF i Operu :) dok ne namestite plaginove da lici na browser...

Mada, ukusi su razliciti i razliciti su pojmovi funkcionalnosti :) Tako da, svako neka koristi sta mu pashe a ja ostajem pri Winampu.

Ma naravno, ko sta voli neka koristi, nego, ne javlja se laki strike, a mene bas interesuje kako je neke stvari nabudzio.
Poz

Ma naravno, ko sta voli neka koristi, nego, ne javlja se laki strike, a mene bas interesuje kako je neke stvari nabudzio.
Poz
ajd pošto nema laki strajka :D

Kako si nabudzio ovako da izgleda?
Koje si pluginove koristio za sledece?
1. Velikim ukrasenim slovima naslov pesme i izvodjaca odmah ispod titlebara
2. Dugmici file, edit, library. Sta oni znace? Pogotovo me interesuje za library. Kako se tacno zove taj plug?
3. Tri kolone sa plejlistama, kako brate?
4. U plejlisti, sta je kolona T. Bas me interesira.
1. otvori još jedan track info prozor na vrhu i podesi prema želji
2. novi meniji - skini noviji foobar
3. nisu plejliste već tri browser panela (foo_browser.dll) artist/genre/mood
4. T obično znalči ima/nema replay gain - ali to već ima kod lakija, tako da...

I da. Kako namestiti da se odredjena kolona vidi samo u odredjenim pleylistama. Znam gde se namesta, al ne znam sta tacno da ukucam.
columns ui-> playlist view->columns tab:
izabereš kolonu iz spiska sa leve strane, pa za nju izabereš filter type.
naravno filtrira se prema tome šta naziv liste sadrži.

znači koristi reči ili nekakve simbole u imenu plejliste da označiš kojoj grupaciji pripada (album, singlovi, #, i tako to)
kod filtera koristi džoker znake.

npr:
Filter type
Hide on playlists: *-s-*;*Singles*
sakriva selektovanu kolonu ako naziv plejliste sadrži -s- ili Singles

Poslednja izmena:
ajd pošto nema laki strajka :D

1. otvori još jedan track info prozor na vrhu i podesi prema želji
2. novi meniji - skini noviji foobar
3. nisu plejliste već tri browser panela (foo_browser.dll) artist/genre/mood
4. T obično znalči ima/nema replay gain - ali to već ima kod lakija, tako da...

columns ui-> playlist view->columns tab:
izabereš kolonu iz spiska sa leve strane, pa za nju izabereš filter type.
naravno filtrira se prema tome šta naziv liste sadrži.

znači koristi reči ili nekakve simbole u imenu plejliste da označiš kojoj grupaciji pripada (album, singlovi, #, i tako to)
kod filtera koristi džoker znake.

npr:
Filter type
Hide on playlists: *-s-*;*Singles*
sakriva selektovanu kolonu ako naziv plejliste sadrži -s- ili Singles
Zahvaljujem najlepse!
Steta sto ne moze nova verzija da se pokrene na win98. Kolika je razlika izmedju 8.3 i 9.2?
Sta ti koristis od plugova? Baci screenshot.
Pozdrav

@Bokaco
>razlika< između 0.8.3 i 0.9.2
što se mene tiče najveća razlika je bila to što sam verziju 0.8.3 skinuo u complete varijanti a 0.9.2 u klot verziji tako da je po prelasku na novu verziju razlika bila drastična ;)

plugin-ovi koji su se zatekli u components folderu:

foo_abx.dll
foo_albumlist.dll
foo_browser.dll
foo_cdda.dll
foo_converter.dll
foo_dsp_std.dll
foo_infobox.dll
foo_input_std.dll
foo_masstag.dll
foo_playcount.dll
foo_rgscan.dll
foo_uie_albumart.dll
foo_uie_albumlist.dll
foo_uie_explorer.dll
foo_uie_lyrics.dll
foo_uie_quicksearch.dll
foo_uie_tabs.dll
foo_uie_trackinfo.dll
foo_ui_columns.dll
foo_ui_std.dll
foo_unpack.dll

...izgleda da ima nekoliko viška ;)

što se tiče samog izgleda, tek pre neki dan sam počeo da se zanimam za "ulepšavanje" foobara, tako da su radovi još u toku. evo trenutno stanje je:
foobarfu0.png

lično koristim i winamp i foobar, kako kad, a pošto ne slušam muziku na kompu svaki dan, ne mogu reći koji mi je favorit ;)

Poslednja izmena:
@Bokaco
>razlika< između 0.8.3 i 0.9.2
što se mene tiče najveća razlika je bila to što sam verziju 0.8.3 skinuo u complete varijanti a 0.9.2 u klot verziji tako da je po prelasku na novu verziju razlika bila drastična ;)

plugin-ovi koji su se zatekli u components folderu:

foo_abx.dll
foo_albumlist.dll
foo_browser.dll
foo_cdda.dll
foo_converter.dll
foo_dsp_std.dll
foo_infobox.dll
foo_input_std.dll
foo_masstag.dll
foo_playcount.dll
foo_rgscan.dll
foo_uie_albumart.dll
foo_uie_albumlist.dll
foo_uie_explorer.dll
foo_uie_lyrics.dll
foo_uie_quicksearch.dll
foo_uie_tabs.dll
foo_uie_trackinfo.dll
foo_ui_columns.dll
foo_ui_std.dll
foo_unpack.dll

...izgleda da ima nekoliko viška ;)

što se tiče samog izgleda, tek pre neki dan sam počeo da se zanimam za "ulepšavanje" foobara, tako da su radovi još u toku. evo trenutno stanje je:
foobarfu0.png

lično koristim i winamp i foobar, kako kad, a pošto ne slušam muziku na kompu svaki dan, ne mogu reći koji mi je favorit ;)
Lepo, nema sta, pogotovo, odlican ti je track info. Nema sta nema!
Javi kad zavrsis sa doteravanjem i okaci slike.
Pozdrav

I,da, da li si cuo da plejlista foobara moze da bude transparentna sa nekim wallpaperom. Super izgleda, al nem blage kako da namestim.

markokikinda, smiri se.
Winamp uzmes 5.1 koji radi super to sto radi i gotovo. Novo nista i u verziji 5.9 nece biti izmisljeno. To je najtoplija preporuka.
Ako se ode malo u off topic, nije strasno, posto je opet ovde prica o audio plejeru koji je winampu direktan konkurent.
Zbog cega toliki bes?

Poslednja izmena od urednika:
@Bokaco: ajde molim te sledeci put kada budes citirao, nemoj da citiras sa sve shotovima... Meni ne smeta (sem sto moram da skrolujem sve to za dzaba) ali ovde ima ljudi sa dialup-om kojima to smeta.

kUdtiHaEX je napisao(la):
@Bokaco: ajde molim te sledeci put kada budes citirao, nemoj da citiras sa sve shotovima... Meni ne smeta (sem sto moram da skrolujem sve to za dzaba) ali ovde ima ljudi sa dialup-om kojima to smeta.
Sorry, nisam ni sam video na vreme sta sam uradio. Znaci, nije bilo vremena za edit. i ja sam na modemu, pa znam kako je.
Sledeci put nece da ga bude.
Pozdrav

Bokaco je napisao(la):
...posto je opet ovde prica o audio plejeru koji je winampu direktan konkurent.
Zbog cega toliki bes?

1. Da ti odgovorim na drugo pitanje... Nisam besan...
2. :shock: Ne mogu da poverujem svojim ocima da ti (ili vi) uzimas/te za konkurenta Winampa stvar koja izgleda ovako...

main-simple.png

P.S. Mozda cu se predomisliti kada ga uzmem na test-run mada prvi put je bilo "Gde je Uninstall, gde je, gdeeeee.... :crash: :crash: :crash: "

Poslednja izmena:
Ima vremena. Naučiće... Prvo treba da napravi pun krug (kao kod Ničea) od winampa do foobara... Vratiće se brzo na Winamp.

@ markokikinda

Izvini, lose sam se izrazio, pre ce biti da je winamp slab konkurent foobaru2000, ili uopste ne moze da mu parira ni na jednom polju sem izgleda, i to ako uzmemo basic izgled foobara. ;)

@ Ronnie Coleman

Eto, imamo i novog nostradamusa. Tuzno je, majke mi. U stvari, neizmerno tuzno.

Poslednja izmena:
Ako vec diskutujete, zadrzite neki normalan nivo.

@markokikinda: ponasaj se....

@bokaco: da li je foobar fullsrceen only ili moze da se spakuje u neku compact varijantu kao sto to razni skinovi za winamp mogu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno