Šta je novo?

GoClever TAB R106

meni i dalje nije jasno kako neko moze da preporuci polovan uredjaj koji je vec crkavao.... ja iskreno to ne bih kupovao.

Evo jedan od sajtova koji imaju unlock program free http://zteunlocking.blogspot.com/2012/02/zte-mf622-unlock-software-firmware.html , a imas i forume gde ostavis imei pa ti neki dobar clan posalje unlock code :)
Inace ja sam koristio mts postpaid, mada iskreno brzi mi je galaxy sII nego taj e1550 modem. Mislim da ako koristis mts modem sa mts karticom nece biti potrebe da ga otkljucavas da bi ga koristio na tabletu. Spojis modem sa tabletom, zatim odes u settings\more\mobile networks'\network operators(pa odaberes tvog operatera).

da li je moguce da veza bude brza kada se koristi wifi tethering nego usb tethering konekcija?

ne znam dal je moguce, ali je svakako prakticnije da ti ne visi onaj usb modem ko rep sa tableta

+1 i ja sam uvek za ovu varijantu cak sam u moj dula telefon stavio jednu karticu koja je samo za internet i kad nisam kod kuce na tabletu idem na net preko tethering konekcije.
Ono mora da visi kabal, pazis, ruzno

Evo jedan od sajtova koji imaju unlock program free http://zteunlocking.blogspot.com/2012/02/zte-mf622-unlock-software-firmware.html , a imas i forume gde ostavis imei pa ti neki dobar clan posalje unlock code :)
Inace ja sam koristio mts postpaid, mada iskreno brzi mi je galaxy sII nego taj e1550 modem. Mislim da ako koristis mts modem sa mts karticom nece biti potrebe da ga otkljucavas da bi ga koristio na tabletu. Spojis modem sa tabletom, zatim odes u settings\more\mobile networks'\network operators(pa odaberes tvog operatera).
Hvala, Miodraze, evo nasao sam neki direktan link za otkljucavanje, samo se unese IMEI:
http://ins.uk.to/telenor.php
i klikne na otkljucaj...
i odmah mi dao kod za otkljucavanje.
pa cu da vidim, danas ga kupujem, kako ce da ide.
inace ovaj link koji si mi dao nije hteo da ide dalje posle download... prozor za prihvatanje Babylona i dalje ne ide next...?
ponecu sve ove podatke u prodavnicu, pa cemo nekako da se snalazimo.
Inace videcu i za druge modeme, jer ce mi neki trebati i u zemljama u okruzenju, a pretpostavljam da ovi noviji brze voze. Ili se varam? na pr> e1550?
E, sad, zna li neko kako se tu nesto mulja, sa rutovanjem, da moze da se koristi Wi - fi i gde je to zakljucano, ili ja izmisljam nesto?
pozz

ps. sto se tice uopste utisaka, oni koji su nestrpljivi kao ja - kupuju, a oni strpljivi mogu da sacekaju, tableti se razvijaju jako brzo, pa za 3-6 meseci za ovaj novac ce biti resene sve decije bolesti oko baterija isl, i s, mozda, 2Gb Rama i 16 gb, 2Mhz, ko ce ga znati, ide to jako brzo.
Ovo je pristojno u ovom trenutku, a za godinu - dve... dolaze novi.
ionako idu usavrsavanja na svim nivoima. i to jako brzo. Msm ne treba bas lupati glavom i biti nepogresiv u izboru. Ovaj je meni sasvim ok za ono sto je meni potrebno.

ma isto sve to... onaj drugi jedino izdvaja tastatura, i sto se meni zalomio ispravan. par kineza pre toga, nekoliko prestigia i dva ployera sve doslo fabricki neispravno...

evo nekih mojih iskustava, ako sam iskusio nesto, hahaha, posle nedelju dana koriscenja r106 i dva dana na internetu, jer je stvar sa internetom otisdla na drugu stranu i toliko nam je svima trebalo vremena u tri provajdera i prodavnici da nastelujemo net...
kao prvo, eto, odmah ga PRODAJEM, pa ko ga zeli za 18.000 plus troskovi postarine neka mi se javi na mejl: [email protected].
znaci ko je nestrpljiv, on... hahah.
ali ne smatram uopste da je ovaj model los, naprotiv... smao izgleda da bas i nije z aono sto meni treba, dakle na putovanjima rad sa skajpom i tastaturom, pisanja isl...
pa razmisljam vise o notebook - u pd 10 incha nego o tabletima, sda...inace ovaj model ima izvanrednu sliku,iz svih uglova vidljivu... sve radi korektno...brzo...
dakle pitanje tastaure kome je vise potrebna, delimicn ili skroz resava model 105bk...
nisu bas isti modeli, razlike su sledece:
1. baterija je kod mofdela 105bk za 30 posto slabija, dakle 6.200 umesto 8.000 kod 106 - ice...
2. ZVUCNICI su najveci problem kod 106, jer su POZADI, tako da, kad se tablet polozi na podlogu, zapuse se zvucnici i jedva se cuju... to je i nejavca, katastrofa kod ovog modela, dok su kod 195bk sa strane zvucnici...
3. kada se kupi dodatna futrola sa tastaturom, oko 2.500 din, onda koristi usb... pa sam probao napajanje za net i jos dva prikljucka bi moglo, ali ne ide jos i flesh, znaci sa dodatkom huba 4 in 1... moze tastatura, mish i net...
4...
mikrofon u njemu se jako dobro cuje na Skajpu, znaci i nekoliko metara udaljenja, mada se relativno slabije cuje reprodukcija zvuka govora...
ali se slabije cuje i zvuk, ili nesto jos nisam dodao za Zvuk, na Skajpu, ili treba sluske, cak i blizu, iako su zvucnici od po 1w, sto je sasvim solidno za slusanje muzike i filmova, ako nisu protisnuti polozajem na ledja

Kazi mi kakav je kvalitet wifi signala? Inace i zvuk na 105bk je slab.

Kazi mi kakav je kvalitet wifi signala? Inace i zvuk na 105bk je slab.

a - sta je to - wifi?
hahaha
znaci jos nisam dosao do toga, barem kazu da toga ima samo u kaficima ako trazis kljuc i jos ponegde u gradu Smederevu.
inace u radnji gde sam ga kupio imaju wifi i skidali su mi neke programe iz Shopa, tako da mislim da je to ok, ali nemam svoja iskustva, jos.
Tako da, na to, u ovom gradu, bas i ne racunam.
e, sad mene zanima kako je to po Srbiji i, recimo Istra u Hrvatskoj, ako neko ima ta iskustva neka napise.
ne znam koliko to zavisi od modela, Miodraze ili od mesta gde je otkljucan wifi?

Pa naravno da zavisi od mreze, nego me zanima sama jacina signala koji prima, posto neki kinezi imaju slabiji signal, a meni je tablet za surf bitan. Pa me zato zanima, da ne bude ono molim vas moze li sto pored rutera :)

Interesantan tablet, ali nam treba jos utisaka. Dakle i mene zanima najvise wifi. Baterija koliko vidim moze da izgura nekoliko sati normalne upotrebe, sto je ok za kinesku proizvodnju. Da li ima redovan playstore (na site-u proizvodjaca stoji access thousands of applications from the device's marketplace-sto mi nije nesto najjasnije). Mislim se da li ovakav neki model koji je ok za odnos cena/kvalitet i jos 10' ili da pazarim Nexus 7 kad izadje novi model -mogu u USA da nabavim. 7' je u principu malo za sve upotrebe.

Jel zna neko gde ima da se kupi ovaj tablet u BGu? Zvao sam par firmi (Gigatron, Monitor) koje na sajtovima imaju uredno uredjaj sa cenom al kad ih pozovem telefonom naravno da ga nema niti ce ga biti uskoro..

To su najveci prevaranti, pola stvari sto vidis na sajtu nemaju to se samo kite.......
Probaj na itsvetu

usb tethering

imam goclever r83.2..skino sam program tether na tablet i preko usb na pc povezo..automatski je porenut carobnjak za intaliranje,ali nemam drajvere za tableta,tako da je pisalo da mozda nece raditi kako treba,dali na pc moram skinuti isto taj tether ili kako da to pokrenem..nekidan sam saznao preko foruma za taj usb tether,inace malo sta znam o tome,pa molim zua pomoc..hvala

mislim da je najbolja opcija wifi tethering sa android telefona...

imam goclever r83.2..skino sam program tether na tablet i preko usb na pc povezo..automatski je porenut carobnjak za intaliranje,ali nemam drajvere za tableta,tako da je pisalo da mozda nece raditi kako treba,dali na pc moram skinuti isto taj tether ili kako da to pokrenem..nekidan sam saznao preko foruma za taj usb tether,inace malo sta znam o tome,pa molim zua pomoc..hvala

nisi jasan šta želiš da uradiš. ovo što si citirao izgleda nema veze sa tim što ti hoćeš. koliko vidim ti hoćeš da deliš internet konekciju sa kompjutera na tab preko usb. to nemam pojma kako se radi.

da upravo to..a na forumima sam procito da upravo to je usb tethering

imam ja wi fi stick,od komsije uzimam net...a na tabletu nemogu dohvatiti,pa sam milio ako se da kako spojiti na pc

ovaj moj stick ima neku dodatnu antenu na uvrcanje,taj od kojeg dobijam signal je oko 100m udaljen od mene,a ja hvatam 50%signala..kako bih to provjerio dali moze da i prima i salje signal?

Pitanje za vlasnike r106 ( valjda je isti kao r105bk sem baterije ) : da li vam se desava da play store crashuje bez ikakve poruke, samo se vrati na home screen?

Poslednja izmena:
nope, meni radi ko zmaj. nikad nikakav problem sa tabletom nisam imao. kinezi jesu kocka, treba da iskockaš dobar. ja sam 5 prestigia vraćao. goclever sam iz prve ubo dobar i to sa kombinacijom 2g garancija je kul.

Nazad
Vrh Dno