Šta je novo?

GoClever Tab R105BK (RK3066 Dual Core Cortex A9 + Mali400)

^jos pogotovo sad kad mu je komp crk'o i kad mu je tablet vise nego preko potreban :)

Nesto meni ovde mirise cudno, mnogo sam citao ovu temu i dosta si pisao o njegovim prednostima, sta sve radis na njemu isprobavas....sad ispade samo si malo citao:) i ide na oglas:)

Da nisi resio da pazaris neki novi tablet....

Можда га продаје да би узео нови рачунар ако му стари више не ради :)

napisano je lepo u oglasu da je koriscen toliko da se isproba sta sve moze (najzahtevnije igre, psx emutor, bt ps3 kontroler, sve radi perfektno) i kad sam video koji mu je limit, a limita nema, dakle sve sto moze najskuplji brendirani tablet na trzistu moze i ovaj, od tada je koriscen samo za citanje, nije mi trebao ni za sta drugo, jer sam imao komp.

sada sam prvi put ostao bez kompjutera na dva dana, jer sam morao da reinstaliram windows a fajlovi za instalaciju su bili corrupt-ovani, pa instalacija nije mogla da se uradi, a kako sam vec formatirao disk nisam mogao da napravim novi instalacioni usb. i to je moment u kome je ovaj tablet zablistao... dva puna dana sam ga koristio kao komp i savrsen je. neverovatno mi je zao sto moram da ga prodam, razmisljam da se uzajmim i ne prodam ga

a to zasto ga prodajem, napisao sam da je to zato sto mi treba novac, a ne zato sto hocu da ga se otarasim. treba da upisujem doktorat i moram da izdrzim jos malo dok mi ne krene sve to. lepo sam napisao da je na prodaju ne zato sto zelim da ga se otarasim nego zato sto mi je potreban novac, sve stoji u oglasu.

ako je malo sto sam na oglas postavio za 24000 nesto sto sam platio ravno 28000 i sto izgleda isto onako kako je iz prodavnice uzeto sa sve fiskalnim racunima i kutijama, a vi zaobidjite i iskulirajte. zbog takvih lesinara kao sto ste vi cu na kraju da prelomim i da odem da doktoriram u inostranstvo, zbog takvih kao sto ste vi je srbija izgubila desetak doktora nauka, mojih dragih prijatelja, a jos na stotine i hiljade za koje ni ne znamo. samo vi rokajte da i komsiji crkne krava filozofiju i da ste mi zivi i zdravi, pojescete se medjusobno.

Nek ti je sa srecom doktorat, ali ovako pisanje je katastrofa..........

napisano je lepo u oglasu da je koriscen toliko da se isproba sta sve moze (najzahtevnije igre, psx emutor, bt ps3 kontroler, sve radi perfektno) i kad sam video koji mu je limit, a limita nema, dakle sve sto moze najskuplji brendirani tablet na trzistu moze i ovaj, od tada je koriscen samo za citanje, nije mi trebao ni za sta drugo, jer sam imao komp.

sada sam prvi put ostao bez kompjutera na dva dana, jer sam morao da reinstaliram windows a fajlovi za instalaciju su bili corrupt-ovani, pa instalacija nije mogla da se uradi, a kako sam vec formatirao disk nisam mogao da napravim novi instalacioni usb. i to je moment u kome je ovaj tablet zablistao... dva puna dana sam ga koristio kao komp i savrsen je. neverovatno mi je zao sto moram da ga prodam, razmisljam da se uzajmim i ne prodam ga

a to zasto ga prodajem, napisao sam da je to zato sto mi treba novac, a ne zato sto hocu da ga se otarasim. treba da upisujem doktorat i moram da izdrzim jos malo dok mi ne krene sve to. lepo sam napisao da je na prodaju ne zato sto zelim da ga se otarasim nego zato sto mi je potreban novac, sve stoji u oglasu.

ako je malo sto sam na oglas postavio za 24000 nesto sto sam platio ravno 28000 i sto izgleda isto onako kako je iz prodavnice uzeto sa sve fiskalnim racunima i kutijama, a vi zaobidjite i iskulirajte. zbog takvih lesinara kao sto ste vi cu na kraju da prelomim i da odem da doktoriram u inostranstvo, zbog takvih kao sto ste vi je srbija izgubila desetak doktora nauka, mojih dragih prijatelja, a jos na stotine i hiljade za koje ni ne znamo. samo vi rokajte da i komsiji crkne krava filozofiju i da ste mi zivi i zdravi, pojescete se medjusobno.

Ed...svi znamo da se polovna roba prodaje za minimum 30% manje od kupovne cene,ti si stavio 24k što je u najmanju ruku bezobrazno jer nije niko lud da uzme polovno za par hiljada razlike u odnosu na novo.Ali ne bunim se imaš pravo na to...a druga stvar lepo kaži ljudima da ti komp ne radi i da instaliraš sve i svašta jer KOPAŠ novčiće i da prodaješ tablet verovatno zbog toga što nemaš dovoljno jaku grafiku ;)

Istina se isplati...a i reklama u ovom postu ti je sjajna :D heheheh

Da i nadam se da će Admini sankcionisati ovakav način priče i vređenja generalno od strana Ed-a....

Poslednja izmena:
zbog takvih lesinara kao sto ste vi cu na kraju da prelomim i da odem da doktoriram u inostranstvo, zbog takvih kao sto ste vi je srbija izgubila desetak doktora nauka, mojih dragih prijatelja, a jos na stotine i hiljade za koje ni ne znamo. samo vi rokajte da i komsiji crkne krava filozofiju i da ste mi zivi i zdravi, pojescete se medjusobno.

Ja zaista izbegavam da polemišem sa nekim, pogotovu ako je taj neko toliko zacementiram u svojim ubeđenjima, i uglavnom popuštam, ali ovo, zaista... nemam reči... idi čoveče, i sa foruma i iz zemlje, jer tebi stvarno ovde nije mesto... mogu da razumem većinu tvojih frustracija, ali ovakav rečnik, pogotovu na komentare koji su većinom bili šaljivi a ti, koji se toliko dičiš svojom "duhovitošću" tako... dno...

eto ja popih zbog Ed-a ban na 10 dana a sad NIGDE NI JEDNOG ADMINA DA SANKCIONIŠE OVAKVO PONAŠANJE!!!!!

Srbija ce mnogo izgubiti ako odu ljudi poput tebe koji misle da su svojim doktoratom povukli Boga za m... .Iskreno mislim da bench forum nije bas mesto gde ces ljude zaseniti doktoratom jer verujem da ih dosta ovde i ima strucnijih,obrazovanijih i kulturnijih a sto je najbitnije i skromnijih od tebe a takvi nam ljudi i trebaju .Ljudi koji ce nesto da urade za Srbiju a ne za sebe i svoje interese.Njih nemamo a "copy/paste" - Nambija" doktora koliko hoces...

Jel može neko da mi pomogne sa procedurom flash-ovanja... Skinuo sam sve sa Goclever sajta, pratio proceduru iz manuala, instalirao usb driver (win7 64) ali onaj updater RKbatch tool ne vidi tablet kao konektovanog pa ne mogu da učitam novi firmware. Inače tablet zakucava, play store crashuje, mislio sam da probam flash pre reklamacije...

Pozdrav. Trebala bi mi pomoc. Naime, poprilicno mi je oslabila baterija na tabletu. Ne mogu da izvucem ni 2h pri radu, uglavnom surfovanju ili citanju, sa minimalnim osvetljenjem i pogasenim sinhronizacijama. Ono sto mi je jos cudno, jeste da se za veoma kratko vreme i napuni, maksimalno 1,5 h. Kupio sam ga u gigatronu pre 10 meseci. Problem je sto se oni ogradjuju, pod izgovorom da je istekla garancija na bateriju, koja traje 6 meseci. No, zvao sam direktno i ovlasceni servis System one, koji kazu da nemaju bateriju i da probam u nekom drugom servisu?!!! Kako je moguce da oni, kao ovlasceni servis, nemaju odgovarajuce delove, odnosno da nisu u stanju da ga nabave? Jel zna neko servis u Novom Sadu, koji bi mogao resiti ovaj problem, posto mi sa ovakvom baterijom, tablet nije od velike pomoci?

system one? beži od njih kao đavo od krsta! da imaju bateriju naplatili bi ti zamenu 50 evra najmanje. pročačkaj net koja baterija ide u taj tab. nađi bateriju kod žutih i pitaj igora sa foruma gde je najbolje da se zameni, možda i on može da ti zameni.

Veci ce ti problem biti pronalazenje odgovarajuce bateije, jer ima onih koje na sebi imaju dodatnu elektroniku, znaci zavisi kakav je model, i da fizicki odgovara, plus da ima odgovarajuci kapacitet. Na koliko je bila Hiljada Mah deklarisana ?

Inace kada bi to bila baterija pravog kapaciteta, verovatno bi kostala i vise od 50 Eura, ovako Kinezi mogu da napisu bilo sta. Ja sam danas u prilicno novu kupljenu u Kini bateriji za telefon , na kojoj pise ni manje ni vise nego 1800 Mah uspeo da "uguram" 61 pa ti vidi , kako Kinezi Lazu.

Najlakse ce biti za zamenom. Ja sam otvarao svaki svoj Kineski tablet i odlemis dve zice plus , i minus i zalemis nove. Svako to moze da uradi za 5 minuta. Samo ne suvise jakom lemilicom. 20-30 Wati maksimalno.

Problem je sto to ne mogu sam uraditi, jer se stvarno ne razumem, a nemam ni opremu za to.
Inace, evo slika baterije
https://disk.yandex.com/public/?hash=cQpidXOrtOuxj+MV/FglwIeCktMsN/PAJJeScQTY/KU=

Ne garantujem za tačnost informacija ali koliko sam razumeo neke članke, garancija od dve godine se odnosi na ceo proizvod i njegovu funkcionalnost tako da imaš pravo na zamenu tableta. To važi po zakonu o zaštiti proizvođača od pre dve godine. Po najnovijem zakonu koji je donešen/pre donošenjem vraćaju se ingerencije tržišne inspekcije, ako ne, ideš preko Udruženja za zaštitu potrošača ali taj deo nikad nisam shvatao. Da li se to isplati ili kako funkcioniše u ovoj zemlji, to je duga i tužna priča...

Problem je sto to ne mogu sam uraditi, jer se stvarno ne razumem, a nemam ni opremu za to.
Inace, evo slika baterije
https://disk.yandex.com/public/?hash=cQpidXOrtOuxj+MV/FglwIeCktMsN/PAJJeScQTY/KU=

Tesko ce se to naci, jer su u pitanju u stvari dve baterije od po 3100 Mah, pa povezane da cine jednu od 6200 Mah. Nadam se da ovo nije slika tvoje, jer mi ona levo izgleda kao malo naduta, ili se samo tako cini na snimku. Plus su ovo baterije od 7.4 volti. Jesi li siguran da je to od tog modela, ako slike nisu tvoje ?

Nije moja slika, srecom. A sto se tice nadute baterije, u pravu si, to je prikazano na drugim slikama. Proverio sam, ovaj model tableta je u pitanju. Danas sam primetio da mi se baterija napunila za nesto vise od 1h, sto je zaista prebrzo, s obzirom na kapacitet baterije, pa sam pomislio da bi to mogao biti problem. Inace, kada tablet nije rutovan, ukoliko je ugasen, prilikom punjenja se automatski pali i ucitava android. Ali, ako se rutuje, kada se ukljuci na punjenje, ne podize se sistem, vec samo pokazuje bateriju kako se puni. Danas sam ga ispraznio skroz, da se sam ugasi i oko 17 h sam ga ukljucio da se puni. Posto ne mogu da vidim koliko se napunio, upalio sam tablet oko 21h i baterija je bila na 53%. Ponovo sam ga ugasio i prikljucio na punjenje, pa cemo videti sta ce biti. Deluje cudno, ali znam da sam negde naleteo da je neko imao slican problem sa nekim telefonom.

To sto se tako brzo napunila nije dobar znak, znaci da je i primila malo struje. A ovo dal se tablet upali ili ne, ne bi trebalo da ima veze , tako Kinezi naprave softwer kod pojedinih modela, ja sto sam video Kineske tablete, neki se bas tako ponasaju , neki ne dizu android.

Kakva je sada situacija posto se duze punila , ima li nekih promena ?

Evo ti link Kineskog sajta koji ima najvise baterija sto sam ja video na celom netu. Mada je tu problem, sto nisu slikali pojedinacno, vec za svaki model stavili jednu te istu sliku, nego po nekim oznakama treba odgonetnuti , da li imaju za taj tvoj model ili nemaju. Cene su im dosta povoljne jer pocinju od 9 $ za one najjeftinije tablete pa navise , sa postarinom.

http://www.eforchina.com/product/de...=false&orderBy=lowerPrice&desc=false&keyword=

Poslednja izmena:
Pozdrav. Trebala bi mi pomoc. Naime, poprilicno mi je oslabila baterija na tabletu. No, zvao sam direktno i ovlasceni servis System one, koji kazu da nemaju bateriju i da probam u nekom drugom servisu?!!! Jel zna neko servis u Novom Sadu, koji bi mogao resiti ovaj problem, posto mi sa ovakvom baterijom, tablet nije od velike pomoci?

Nije sistem-one jedini servis u Srbiji za Goclever.

Ukoliko je uredjaj jos u garanciji (nije slomljen, nije otvaran. racun, garantni list) mozete da napiste mail sa opisom problema na [email protected] i postoji mogucnost besplatnog preuzimanja, slanja i vracanja.

Koliko znam imaju baterije na stanju i ako se malo pozuri moze sve da se zavrsi do Nove godine.

Poslednja izmena:
Nije sistem-one jedini servis u Srbiji za Goclever.

Ukoliko je uredjaj jos u garanciji (nije slomljen, nije otvaran. racun, garantni list) mozete da napiste mail sa opisom problema na [email protected] i postoji mogucnost besplatnog preuzimanja, slanja i vracanja.

Koliko znam imaju baterije na stanju i ako se malo pozuri moze sve da se zavrsi do Nove godine.

Hvala na savetu. Poslao sam mail, sa opisom problema, pa cekam odgovor.

Evo javljam se nakon malo testiranja. Cini mi se da se stanje malo popravilo, verovatno je baterija malo ozivela. I dalje se puni manje od dva sata, ali mi baterija deluje malo stabilnije sada i malo duze traje. Trenutno je na 52%, posle 1h10min, ali sam updateovao aplikacije, sto je doprinelo nesto vecoj potrosnji, tako da mislim da bih sad mogao izvuci oko 3 h, sto mi i dalje deluje malo.

Nazad
Vrh Dno