Šta je novo?

GOCLEVER ORION 785

marko 250

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.09.2014
Poena
55
Posto vidim da nema otvorene teme vezane za ovaj tablet, ajde da je postavim

orion-785_7b25c5862333910b6b07f2702af6b4a3c1ef0aed.png

orion-785_ee0325ce4ac6e1bfce568c0ca645ad4f-1.png

Ne treba ga mesati sa modelom QUANTUM 785 koji izgleda isto i prodaje se za 8000, 9000 din i koji je dual core.

Display: 7.85" IPS LCD 4:3, 1024x768 pixels, capacitive 5-point touch screen
CPU: Allwiner A31s 1GHz (QuadCore Cortex A7)
GPU: PowerVR SGX544MP2 (8 core),
RAM: 1GB DDR3 Internal memory: 8GB MLC NAND flash
Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4GHz / Bluetooth V4.0 /
G-sensor: 3-axis accelerometer (360° rotation)
Card reader: microSD HC up to 32GB
Ports: microUSB OTG, 3,5mm headphone jack, microHDMI
Charge by USB 5V 2A
Camera: front 0,3Mpix / back 2Mpix
Battery: 3800mAh
Dimensions: 134*200*7.15mm
Accessories: USB cable, home charger, OTG cable
Multimedia players (music, video, gallery, ebook), calculator, notepad
GOCLEVER games, office pack, social networking services, browser, email client
file manager
Garancija: 2 godine

Ne znam kako se postavlja neki link sa youtubea, ali i ne bi ni imalo neke svrhe s obzirom da su svi review-i na poljskom (ovo je inace njihov tablet, ko sto je nas Tesla:) ), rumunskom i ostalim istocno evropskim jezicima.
Kad smo vec kod Tesle, zbog njega sam i odlucio da kupim uopste tablet i da mora biti od 8" i sa odnosom 4:3. Posto doticnog nije bilo nigde posle prvog talasa, imao sam vremena da se dobro raspitam o ostatku ponude. Ovo je naravno rebrandiran kineski tablet (kopija ipad minija kao i 90% njihovih tableta). Ali ono sto je bitno je da je ovo stvarno DOBRA kopija.
Zasto kazem dobra? Na ovom cipsetu ima jos dosta 8" tableta kod nas u ponudi: Texet, Vivax, jos nekih manje poznatih. Svi su naravno slicni, osim razlike u 100mAh baterije sa aluminijumskim poklopcem pozadi, ali karakteristike su iste. Izrada nije kao kod Ipad minija ali je stvarno dobra. Ono sto me je posle mesec dana cekanja Tesle i citanja raznih review-a i poredjenja jeftinijih kineskih kopija prelomilo je sto je ovo jedini tablet u ovoj cenovnoj kategoriji koji je izbacio update na 4.4.2 kitkat kad je i najavio. Ni jedan drugi tablet ga jos nema u ovoj cenovnoj klasi, a verovatno ga nece ni dobiti jer im je osnovna delatnost proizvodnja frizidera, miksera itd... GOCLEVER jos radi telefone, dvr, navigacije. i pokusava da se probije na trzistu.

Od kad sam ga kupio pre skoro mesec dana kompjuter bukvalno nisam upalio (evo i ovo cukam na njemu :))

Za pocetak toliko od mene ali cu veceras objasniti malo dobre i lose strane i uporediti ovaj cipset sa intel/rokchip/mediatek cipsetima i drugim 8" tabletima u nas.

Mozda ce nekom biti od pomoci pri kupovini :)

Poslednja izmena:
Izbegavati ovaj GO Clever! Ima puno reklamacija u vezi njega,radim u prodaji i znam.

Ne znam zasto, ja do sada nisam imao ni one najsitnije probleme, tipa ghost touch, ili da mi puca neka aplikacija. Sve zahtevne igre rade na max. detalja.
A kad smo kod reklamacija, ima ih i kod Tesle i Vivaxa, kod Prestigia i to znam iz prve ruke takodje.
Treba shvatiti da su svi ovi tableti o kojima pricamo kineski (i zna se za svaki koji je originalni model) a samo ih sklapaju navedene firme. Tako da ove firme nemaju realno nikakve veze osim sto je bitna dalja podrska. Kao i servis naravno!

I da dodam, sve o cemu pricamo rade 2 mozda tri firme u Kini, i to tako sto tableti sa Rokchip-om dolaze sa Mali 400 grafikom, Allwinner A31 sa PowerVR SGX544 MP2 (kao i Tesla tj. Intel chipset), Mediatek sa PowerVR SGX544 obicnim. Nema tu neke velike razlike osim u materijalima, dizajnu i sklapanju.

Poslednja izmena:
Baterija je nesto sto je moglo da bude bolje.
Moram da probam sa nekim testom videa da pustim na loop pa da mogu da kazem konkretnije. Stand buy mu je odlican jer je procesor Arm 7 arhitekture.
Ono kako ga ja koristim je da ga skinem ujutru sa punjaca oko 8 sa i koristim ga sve vreme umesto kompjutera, znaci net, forumi, mail. Izdrzi mi tako ceo dan. Sad nisam neprekidno probao ali cu probati da pustim ekran da bude upaljen dok se ne ugasi. Mada ne znam samo koliko je to merodavno.
Za moje potrebe drzi sasvim dovoljno ali mislim da su mogli da stave vecu bateriju. Isli su na to da tablet bude tanak 7,15 mm, pa je to uslovilo i manju bateriju.

I kako te sluzi taj Goclever do sada? Planiram da ga kupim.

I kako te sluzi taj Goclever do sada? Planiram da ga kupim.

FANTASTIČNO!

Ja sam stvarno prezadovoljan sa njim. Ni jednom mi nije ni štucnuo a kamoli blokirao ili nešto tog tipa.
Bio sam u Tehnomaniji i gledao još tableta istih karakteristika, Vivax, Hp, Mpman, Texet, Tesla i potpisujem da ovaj tablet ima najbolji ekran od svih. Najsvetliji ubedljivo i sa najživljim bojama.
Dizajn mi je takođe najlepši (baš kao i Ipad Mini), mada su oni svi osim Tesle mislim sa aluminijumskim leđima.
Najtanji je i najlakši ali zbog toga ti je i malo slabija baterija. Performanse su za tu cenovnu kategoriju ekstra. Sve ozbiljnije igre tipa Thor, Wild Blood, Asphalt 8, NFS Most Wanted, Real Racing 3 mi rade bez trunke zastajkivanja.

Od mene toliko a za sve ostalo slobodno pitaj.

Nazad
Vrh Dno