Šta je novo?

GoClaver Tab R70

Danimi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.02.2011
Poena
154
Planiram da uzmem ovaj tab. nisam zahtevan korisnik cisto mi treba za skyp preko wifi-a i eventualno da prikopcam neki 3g modem,da pogledam
neki film ili odigram malo angry birds :),jos nisam imao tablet,sad koristim Htc wildfire..
Pa me interesuje dal se neko susreo sa ovim modelom kakav je,dal vredi cenu u prodaji je 8000din ja nasao nov za 5000 sa garancijom...

http://www.emmi.rs/tablet-pc-tablet-goclever-tab-r70-7.11.html?productId=32945

Hvala!!

Za taj novac je odličan. Dobar je to model.

Nadam se da ce biti ok,evo narucen je stize u ponedeljak ili utorak...javljam utiske za par dana! poz....

Po mom iskustvu jedan od najgorih ako ne i najgori. Ekran je ocajan, treba odmah u radnji proveriti piksle sa dead pixel testom jer ekrani imaju problem sa probijanjem piksela. Treba pogledati da li je ekran dobro slepljen za kuciste jer na gotovo svim r70 tabletima koje sam video ekran je strcao i veruj mi to moze jako da nervira. Zadnja strana kucista se jako lako grebe i dovoljno je par dana vucaranja po stolu da zadnja strana bude skroz izgrebana. Sto se tice same funkcionalnosti ni tu ne briljira. Surfovanje preko chrome i opere je katastrofa, kad ima vise procesa otvorenih touch ne reaguje, treba mu neko vreme. Android je 4.1 Jealy Bean, dolazi sa preinstaliranim google mapama sto je potpuna nebuloza jer ne poseduje gps a jede memoriju tako da je preporuka iskljuciti mape. 512 mb rama je jednostavno malo za fluidan rad tableta sa 4.1 androidom. Za ovaj hardver trebali su da ubace 2.3.7 verziju i ne preporucujem nikako kupovinu, bacanje para i nerviranje sa njim. Inace video sam ga i za osam hiljada sa tastaturom, cak ga i super vero prodaje za 5999din uz pakovanje dva sladoleda (frikom mislim). Sve mi deluje da uvoznici pokusavaju na sve nacine da se rastosiljaju ovog krsa jer su ocigledno svesni da ne valja. Koristio sam ga nekih nedelju dana i vratio u radnju.

Stigao tablet. Lepo stoji u ruci,nema krckanja hvala bogu ekran je dobro slepljen i reaguje odlicno.Brz je,to jes dovoljno brz za moje potrebe kao sto sam rekao ovo mi je prvi tab i posle Htc wildfire a ovo je extra, za 5000din vredi svaku paru. wifi hvata dobro jedino mu baterija slaba ne drzi bas bog zna koliko,oko 3sata drndanja. Igrice sljakaju odlicno,skyp radi mada nesto bruji kod sagovornika moram malo to da proverim...sve u svemu fin tablet a pocetnike... ocena 1-5: 3++

ja ga kupio pre oko mesec dana u ideji, u paketu sa sladoledom. slažem se sa kolegom @njablanovic u vezi surfovanja, ali nije baš toliko loše. nisam primetio mrtve piksele, (na žalost), ekran ni malo ne štrči, baterija traje, kad je skroz puna, pa dok ne javi da ima još 15%, izdrži tačno malo preko tri ipo sata gledanja filmova preko wifi-ja. probao sam neki VIP-ov 3G modem i radi, dok jedan drugi isto vipov nije hteo. može da radi usb miš, tastatura, kao i bluetoot miš. kad ga već imam, jedino mu zameram trajanje baterije, na surf sam se priviko. i da istina za grebuckanje zadnje strane uređaja, nije baš toliko izraženo, ali ako se pažljivo zagleda, mogu da se vide mikro ogrebotine. displej nisam još uspeo da izgrebem.

Ja sam u dilemi da li kupiti ovaj tablet za 6000 dinara (uz sladoled)? Tablet bi koristila deca od 11 i 7 godina za gledanje filmova i igranje igrica. Da li na ovom tabletu mogu da rade igre tipa Temple Run i koliko manje osetljiv ekran može da smeta igranju igrica?

Da li postoji tablet slične cene do 10000 dinara a da je bolji za namenu koju sam naveo?

Pozdrav

Evo odprilike mesec dana koriscenja najveca zamerka mi je na trajanju baterije,slabo drzi.Templ run radi bez problema,ja igram i real footbal2012 posle duzeg igranja se desava da malo secka kad se ugreje procesor,skyp,hangouts radi super.Malo sporije ucitavanje na surfovanju netom.Sve u svemu odlican tab za pocetnike i za te pare. Naravno ja vec razmisljam da uzmem Samsung tab2 ili Nexus7,a ovaj tab ce dobro doci klincu za crtane filmove... Nego vasa preporuka Tab2 ili Nexus7 sim verzije? A i imam neku kombinaciju da uzmem Samsung Galaxy Note 10.1 na otplatu od drugara sta mi vi preporucujete...hvala poz.

Danas sam ga cackao malo, jedina prednost mu je cena, sve ostalo su mane. Ovo jedino deci da se kupi za angry birds i crtane filmove, ne vidim drugu namenu.

Na zapadu se ovakivi tableti i kupuju bas za tri kategorije kupaca. Prva i najbrojnija, roditelji kupuju za decu starosti do 10 godina, koja ce to brzo da pokvare :)

Druga grupa kupaca su pocetnici , kojima ovakvi modeli sluze za jednokratnu upotrebu upoznavanja sa tabletima. Posle X dana vide da ih tableti ne zanimaju , pa su srecni sto su skolu jeftino platili, ili posle X dana shvate da ne mogu bez tableta pa kupuju "pravi".

Trecu grupu koja je tamo najmanja , a kod nas na zalost najbrojnija - Sirotinja. Treba i Sirotinja da ima neku zabavu koja se zove tablet, a nema novca za nesto bolje.

Pre dva dana kupio sam ovaj tablet. Što se tiče brzine tablet je sasvim OK. Temple Run 2 radi bez ikakvih problema. Deca su instarila još par drugih jednostavnijih igara i sve rade bez problema. Pušta FLAC. MX player pušta 720p (x264) sa malim bit rate-om. 720p film od 4GB nisam ni probao jer je besmisleno puštati takav fajl kada uređaj nema hdmi a ekran je 800x480. Tablet je lagan a dovoljno velik za čitanje stripova i manje zamara od tableta sa 10 inčnim ekranom. Baterija je vrlo slaba, ali s obzirom da je tablet kupljen deci ja to vidim kao prednost jer su ga ova dva dana ispuštala iz ruku samo dok je bio na punjaču. Ekran je blago rečeno očajan. Uglovi gledanja praktično ne postoje jer par stepeni naginjanja tableta vertikalno i horizontalno dolazi do značajnih deformacija u prikazu, ali s obzirom da je tablet lagan nije teško naći položaj pod kojim je slika najbolja. Velika prednost R70 je njegova cena jer za 6000 dinara nije moguće kupiti bilo kakav drugi tablet, a ako u igri deca oštete tablet mnogo je lakše prežaliti 6000 nego 10 ili 20 hiljada veću sumu. Ko želi da kupi deci zanimaciju do mora ovaj tablet je mnogo bolja opcija od DVD playera pogotovu ako su deca školskog uzrasta.

Danas sam ga cackao malo, jedina prednost mu je cena, sve ostalo su mane. Ovo jedino deci da se kupi za angry birds i crtane filmove, ne vidim drugu namenu.

Potpuno se slažem sa gore napisanim. Koristio sam ga nekoliko dana i ovo je tablet da se kupi deci da gledaju crtaće ili eventualno igraju Angry Birds ili Temple Run (rade sasvim ok).

Ekran je blagi užas, uglovi gledanja katastrofa. Nisam surfovao sa njim, ali ovako kroz menije androida fino radi, ne baguje ništa.
Samo deci i nikome više. :D Ako hoćete iole pristojan tablet izdovojite bar još nekoliko hiljada.

:D Ako hoćete iole pristojan tablet izdovojite bar još nekoliko hiljada.
Koliko je to nekoliko hiljada?
Par dana pre kupovine postavio sam pitanje koji tablet kupiti za par hiljada više (do 10000) ali nije bilo odgovora.
Postavljam pitanje ponovo šta je po vama najjeftiniji tablet sa zadovoljavajućim ekranom i ostalim hardverom?

Prestigio 5580 jeste bolji tablet od R70 ali košta 13000, a korisnici se žale ponajviše na kvalitet zvučnika. Nisam imao prilike da držim u rukama neki od Prestigio tableta iz serije 3, da li je neki od njih bolji od R70?

Pozdrav

@rus, Od jeftinijih tableta najbolja kupovina jeste nexus 7 refurbished. Doplata je 11000 ali od njega u cenovnom rangu do 200 evra bolji nema. Imao sam prilike da testiram veliki broj "jeftinijih" tableta i svi su imali barem po jednu veliku manu, najcesce sa ekranom. Za nekih 10000 odlican izbor je i VIVAX TPC-7150, kvalitetan IPS ekran, dosta dobar hardver (otprilike neki danasnji standard), po mom misljenju mana mu je ime VIVAX jer su njihovi uredjaji generalno skloni crkavanju i koliko sam gledao vise nigde ga nemaju u ponudi. Takodje u cenovnom rangu izmedju 13 i 15 hiljada su dobri i Asus MemoPad ME172V i Acer Iconia B1, imaju slabiji hardver od VIVAXa ali dosta su boljeg kvaliteta izrade i da kazemo poznate su marke. Ostale no name tablete uopste nije vredno razmatrati. Sto se tice R70 najslabije tacke su mu ocajan ekran i malo ram memorije, ostatak je koliko toliko podnosljiv. Sve zavisi koliko je neko spreman da potrosi novca.

... Sve zavisi koliko je neko spreman da potrosi novca.
Sve se svodi na tvoju poslednju rečenicu. Nexus 7 je neuporedivo bolji tablet ali je 3 puta skuplji. MemoPad je po meni neisplativa kupovina jer za 3 hiljade više se dobija Nexus 7. Vivax je dobar na papiru i definitivno bi bilo bolje doplatiti par hiljada za njega umesto R70, ali ga nema više u prodaji.

Pozdrav

Za 10.000 din ne mozes da kupis ni brzi ni bolji, samo veci. Takva je situacija kod nas. Za tu cenu moze sa slicnim karakteristikama 8 , a od 7 nema nista bolje do 12.000 din. Jer ovaj tablet redovna cena je 8.000 din. To sto su ga davali uz Sladoled :D za 6.000 cini mi se da tih akcija vise i nema.

On u sustini ima najbrzi jednojezgrani procesor koji je ikada napravljen, pa kome je to sporo neka trazi sa dva ili cetiri jezgra. Ekran je standard za tu klasu, mali uglovi vidljivosti i tu nema pomoci, kome ima slabi odziv tac neka skida foliju, ako konkretan primerak ima . Kad se skine folija onda poleti odziv. Na mnogim modelima se folija ne vidi tako lako nego treba dobro zagledati ili na ivici malo zagrepsti. Ja imam slicnog kineza i dok mu nisam skinuo tu fabricki zalepljenu folinu, koja je potpuno nevidljiva da je ima !!! izgledalo je kao da je rezistivni ekran toliko je lose radio. Bez folije, odziv kao munja.

Pozdrav svima. Da li postoji negde uputstvo za root-ovanje ovog tableta? Hvala unapred na odgovoru.

Kao šti sam već rekao najveća prednost ovog tableta ako ga kupujete deci je cena. Kada ga razbiju nije vam mnogo žao.
Desilo se ono što sam smatrao neizbežnim ćerke su uspele da slome ekran, tj. ekran i uređaj rade ali ne radi digitajzer - tablet ne reaguje na dodir.
Prikačio sam miš na USB i uređaj radi moguće je pustiti film ali je glupo bilo šta raditi sa raspuklinama na staklu.

Da li neko ima informaciju koliko bi me koštala popravka digitajzera? Da li je moguće zameniti samo digitajzer ili on dolazi u kompletu sa ekranom?

Ako je popravka neisplativa, šta uzeti novo a jeftino?

Pozdrav

Vrh Dno