Šta je novo?

Gmail problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi imam problem sa Gmail adresom, najme neki lik ima email adresu [email protected] a moj je [email protected] (moj je sa tačkom) i sad google to uopšte ne razdvaja i meni stižu njegovi emailovi stalno. Jel mogu nekako da obustavim primanje njegovih emailova?

Mislim da je tu problem samo kod onih koji mu salju mail, iz nekog razloga su njegovi kontakti stavili tacku u mail pa salju tebi, nadam se da ih nema puno.
Meni prvo pada na pamet da tom covjeku ti direktno posaljes mail i kazes mu za situaciju, a drugo je da mozes napraviti filter i ako imas neke kontakte koji se ponavljaju, filtriras ih i napravis auto-reply sa porukom da provjere mail adresu na koju pisu.

Google ne pravi razliku između mailova sa tačkom, ili bez, tj. i jedan i drugi su vezani za istog korisnika. Oni što šalju mailove šalju na pogrešnu adresu nevezano za tačku. Probaj da se uloguješ u Gmail sa peraperic ili sa pera.peric i videćeš da je isti nalog u pitanju.

Da, sad sam se logovao bez tačke i ušao na moj nalog sa tackom. A šta on se loguje sa svojim šifrom bez tačke i ulazi na svoj nalog lol
Znači da stavim filter na [email protected] ali ja ne dobijam sa njegove adrese mailove nego sa nekih drugih adresa

Ne postoji on. Mailovi se šalju na pogrešnu adresu, tj. tvoju.

Bas kako je @mitar1982 rekao, to je ista adresa, sa ili bez tacke. Ne loguje se on nigde nego je negde prijavio lazno ili lose adresu.

Ok, kapiram sad. Hvala na objašnjenju.
Edit: Da pitam još jednu stvar dok je taza tema, kad dajem nekom email adresu znači nemoram da kažem sa tačkom nego mogu i bez tačke, pošto sam generalno ja email adresu napravio prvenstveno sa tačkom?

Poslednja izmena:
Ljudi imam problem sa Gmail adresom, najme neki lik ima email adresu [email protected] a moj je [email protected] (moj je sa tačkom) i sad google to uopšte ne razdvaja i meni stižu njegovi emailovi stalno. Jel mogu nekako da obustavim primanje njegovih emailova?
Ja sam imao taj problem pre 11 godina, i nikako nisam mogao da ga resim. Na kraju sam ugasio taj gmail nalog. Sad mi zao i rado bih ga povratio, vidim da i dalje stoji kao zauzet a kada se posalje email vrati se zbog nepostojece adrese. Mogao bih na svako pitanje da odgovorim kod rekreiranja, samo ne znam kome pisati? Neka ideja?

Ok, kapiram sad. Hvala na objašnjenju.
Edit: Da pitam još jednu stvar dok je taza tema, kad dajem nekom email adresu znači nemoram da kažem sa tačkom nego mogu i bez tačke, pošto sam generalno ja email adresu napravio prvenstveno sa tačkom?
Očito ne znaš engleski iii te mrzelo da pročitaš link koji sam ti postavio.
Sve jedno je , sa ili bez tačke.

Baš je u tome fora, kod pravila u vezi "tačke" - lakše je za čitanje, nama ljudima. Mašini je sve jedno, ima algoritam po kome postupa.
Kod:
ramalamadingdong@
ili
rama.lama.ding.dong@

dr.PetarPetrovic@
ili
drpetarpetrovic

Situacija kada "tačka" u mail adresi pravi problem jeste kod registracije na servise (forumi, on-line prodavnice, Facebook....)
tamo moraš otkucati mail adresu onako kako si je uneo prilikom registracije. Zato što su to izdvojeni servisi (nisu Guglovi).
Ja sam imao taj problem pre 11 godina, i nikako nisam mogao da ga resim. Na kraju sam ugasio taj gmail nalog. Sad mi zao i rado bih ga povratio, vidim da i dalje stoji kao zauzet a kada se posalje email vrati se zbog nepostojece adrese. Mogao bih na svako pitanje da odgovorim kod rekreiranja, samo ne znam kome pisati? Neka ideja?
Ne može. Gugl je to arhivirao.
+ svaki nalog koji nije aktivan 2 godine , ni preko: Photos, Youtube, GDrive... završava isto - trajnim zaključavanjem.

Account Inactivity​

Use the product to remain active. Activity includes accessing the product or its content at least every 2 years. We may take action on inactive accounts, which may include deleting your messages from the product. Read more here.
I don’t know if I can stay active once every 2 years. What should I do?
We understand that some life events can keep you away from your phone or computer for an extended period of time. That’s why we set a 2-year period before you’re considered inactive.

What happens when your account gets deleted?​

Deleting your Google Account will affect all products associated with that account (e.g., Blogger, AdSense, Gmail), and affect each product differently. You can review the data associated with your account on the Google Dashboard. If you use Gmail with your account, you'll no longer be able to access that email. You'll also be unable to reuse your Gmail username.

Poslednja izmena:
Nije toooliki problem kad neko ko šalje povremeno pogrešno otkuca mail adresu. Veći je problem kad kao u mom slučaju imaš id*ta sa istim imenom i prezimenom koji prosto ne zna svoju mail adresu već misli da je tvoja mail adresa njegova i SVUDA & stalno navodi moju adresu samo varijantu bez tačke.

Ja imam takav slučaj : neki klinac iz BG valjda (jednom prilikom mi je je stigao mail sa tracking kodom za AliExpress pošiljku pa kad sam proverio videh da je adresa isporuke u BG... šteta što se tad ne setih da to upišem ili screenshot-ujem) to radi već par godina pa mi stižu mailovi od turističkih agencija pa kad je upisao neku višu školu pa kad je imao dugove u Mobi banci... Nigde nema ličnih podataka tipa adrese ili broj telefona pa da kontaktiram mor*na :(

Ako je to neki forum ili newsletter, lako možeš da rešiš jer imaš dole unsubscribe. Ako mailovi nisu automatski lako možeš filter da napraviš i da rešiš.

Meni je stizao sa gnaila mail izmedju bila tacka a moj nema tacku, napravio filter. Jos gori crnjak je kupim mob, kupim novibroj, sutra pocese da zovu iz Banaka pogotovoi Inteze i salju i SMS. Okrenem MTS, objasnim problem kaze lik broj je oduzet i posle 9 meseci ponovo je pusten kao nov. Nazovem Intezu, objasnim, pisem im, njihov odgovor je mi ne smemo nista da menjamo, kao da je tesko proveriti sa MTS da taj lik xx ne poseduje taj broj nego ga posedujem ja. Onda lepo lupim blokade u mobilnom na sve od Inteze i miran sam.

Nije toooliki problem kad neko ko šalje povremeno pogrešno otkuca mail adresu. Veći je problem kad kao u mom slučaju imaš id*ta sa istim imenom i prezimenom koji prosto ne zna svoju mail adresu već misli da je tvoja mail adresa njegova i SVUDA & stalno navodi moju adresu samo varijantu bez tačke.
Baš to. Imao sam isti slučaj, trebalo par godina da se reši. Nepismeni id**t je moju mejl adresu (samo sa tačkom) dao svojoj banci, operateru mobilne mreže i interneta. Meni stizali njegovi izvodi iz banke, računi za usluge. Pokušao da otvori i fb nalog...
To sa bankom sam najbrže rešio, tako što sam im poslao mejl da im je korisnik nepismen i da ne zna svoju mejl adresu, a da oni svejedno moraju da zaštite njegovu privatnost. Tek onda su prestali da mi šalju izvode. Teže je bilo sa operaterima pa sam morao njihove mejlove da označim kao spam, a verovatno je i on posle par godina naučio svoju mejl adresu.

Rešio sam i ja za te mailove od Mobi banke, u smislu da mi više ne šalju mailove. Ali nisam dobio nikad odgovor od njih kako je on taj račun uspešno otvorio i dodao & verifikovao?? uspešno mail adresu kad nema teorije da je otvarao mailove koji stižu u moj inbox (imam i 2FA i random generisanu lozinku / koristim password manager) a ja bih definitivno primetio i zapamtio da je nekad stigao mail sa textom da sam otvorio račun u toj banci i potvrdim mail.

Očito ne znaš engleski iii te mrzelo da pročitaš link koji sam ti postavio.
Sve jedno je , sa ili bez tačke.

Baš je u tome fora, kod pravila u vezi "tačke" - lakše je za čitanje, nama ljudima. Mašini je sve jedno, ima algoritam po kome postupa.
Kod:
ramalamadingdong@
ili
rama.lama.ding.dong@

dr.PetarPetrovic@
ili
drpetarpetrovic

Situacija kada "tačka" u mail adresi pravi problem jeste kod registracije na servise (forumi, on-line prodavnice, Facebook....)
tamo moraš otkucati mail adresu onako kako si je uneo prilikom registracije. Zato što su to izdvojeni servisi (nisu Guglovi).

Ne može. Gugl je to arhivirao.
+ svaki nalog koji nije aktivan 2 godine , ni preko: Photos, Youtube, GDrive... završava isto - trajnim zaključavanjem.

Jel moze opet da se otvori, kao novi email nalog sa istim imenom, posle 2 godine?

Nazad
Vrh Dno