Šta je novo?

gmail pop3/smtp

Pojma nemam.:unsure:
Znači li to da uskoro neću više moći poštu pregledati preko Thunderbird-a?:eek:
 
Poslednja izmena:
Ali će i dalje moći da se koristi app password. Napraviš pass za tu neku aplikaciju koju koristiš, Outlook ili šta već i radiće.
 
@orange47 Google ukida korišćenje samo korisničkog imena i šifre prilikom logovanja preko "tuđih" aplikacija. tu verovatno upada i pop3 pristup
 
Прилично сам сигуран да не, то је само за неке апликације.

Већ су паметовали са овим или сличним раније, па додали онај део "дозволи мање сигурним апликацијама итд".
Реално погубили би пола света овим кад би увели баш тако како ти мислиш, иако грешка није на твојој страни - намерно је конфузно.
Сећам се да у једном тренутку кад су пре нешто урадили ТБ није хтео одједном да ради па су морале неке промене, али је брзо "прорадило".
Опет не мора да значи, видећемо 30-ог ,-) Реално сви форсирају прелаз на 2фа, а ово је нешто слично.
(Мене више нервира кад се промени најмања ситница типа бровзер, ИП, шта год и онда ми јавља на повезане рачуне "да ли сте то Ви" а некако ми се ова заштита ипак не искључује...)

Ако би баш било овако мислим да би то била последња сламка да пребацим све имејлове на протон, а не само главне као сад(иако реално касне са њиховом десктоп апликацијом, мислим да су рекли тек 2023).

Сећам, се кад је уведен ИМАП неки "мање упућени" корисници су изгубили пола мејлова, јер је имап постао дефаулт за нове (а негде и грешком за старе)без да им јаве то и објасне шта је... Хаварију кад су погубили људима слике да не помињем...(не мислим на најављено смањење простора).

Ја за неке користим поп3 за неке имап, зависно шта ми одговара... У међувремену(одавно) су додали да поп3 може да ради у делу везаном за брисање порука слично као ИМАП, иако то није то.
Редован локални/серверски бекап је и даље мајка мудрости, једино што обично то радим првог а сад ћу 20, 28 и 29 маја :cool::eek::mad:
 
to je onda za sve aplikacije koje ne koriste "oAuth", dakle sranie
 
Углавном сад ће форсирати "passwordless" приступ, фидо или како се већ зове мрзи ме сад да копам, тако да ово можда буде донекле небитно.
У међувремену, ево користан чланак за бекап Gmail налога.

 
izgleda da su sproveli pretnju.
 
izgleda da su sproveli pretnju.
Не капирам, буквално је како сам рекао.
Малопре сам проверавао мејлове сви са налога које имам на гмејл-у(осим спем фолдера) моментално учитани у Тандербрд-у.
При томе неки су поп3 неки имап.
 
Potpuno sam zaboravio da sam to davno već prebacio na IMAP. Sad kad se setim, imao sam problema sa slanjem preko Thunderbirda a prijem je radio normalno. Danima sam se mučio dok nisam napravio neke promene na about:config.
Sve je OK kod mene.
 
koristim 'claws mail' i 'sylpheed', ne radi ni u jednom.
taj thunderbird je 'bloatware'.
 
Prestao danas da mi radi gmail iz outlooka, koristio sam IMAP
 
Prebacite u Thunderbirdu na OAuth2 za naloge za koje ne možete/ne želite da uključite MFA.
 
  • Like
Reagovanja: PPC
Nazad
Vrh Dno