Šta je novo?

Gmail: POP3 + built-in antivirus

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Google will gradually roll out POP3 (Post Office Protocol) support over the coming weeks to users of its Gmail service, allowing them to use the feature to download e-mail messages from Gmail servers to e-mail applications on devices such as PCs and wireless handhelds.

With POP3 support, a user will be able to transfer server-based Gmail messages to a client-side e-mail application such as Microsoft's Outlook and have the messages stored on a local hard drive, where they will be accessible when the user is offline. Users with wireless devices that have POP3-compliant e-mail clients will be able to download their Gmail messages to personal digital assistants or cell phones, too.

Google is working on adding an antivirus-scanning feature to the Web mail service--possibly by licensing an existing technology--and on developing an HTML (Hypertext Markup Language) interface to make Gmail compatible with browsers that don't support JavaScript. Currently, only JavaScript-enabled browsers can access Gmail, which uses JavaScript extensively.

izvor: Flexbeta

Yahoo!-u se polako ali sigurno "drma stolica". A i ne samo njemu.

Pitanje dokle ce biti free..

shta mislish - da ce vec postojeci nalozi na gmail-u morati da se plate?

Poslednja izmena:
Bice free i pay paket, znachi nece (verovatno) biti forward-a i sl.

Kome su email adrese bitne, on ce da placa...Uvek bih platio 20$ per year za pravu uslugu. Naravno, ovo govorim iz ranijeg iskustva sa domacim provajderima.

Evo jedno pitanje i odgovor sa Google-a (Gmail) :

Why don’t I have POP access?

The Gmail Team is excited to announce that, over the next several weeks, we are introducing POP access to all of our users. To make sure the feature is fully stable, we're giving users access to POP in phases. Once POP access is available to you, a 'New Features!' link appears at the top of your account, along with a POP tab on your 'Settings' page.

Our team is continually working to improve Gmail, and we look forward to offering you new features. Thank you for your patience.

Tja, jos kad bi mi radilo preko Thunderbird-a bilo bi strava, ovako moram da se zadovoljim sa Outlook-om 2003. Ne znam sto nece preko Tbirda, bas sam uradio onako po uputstvu koji su dali.

Izgleda da ce (Gmail) forward-ing ostati free..

besplatan programcic FreePOP ce omoguciti svakom email klijentu da koristi gmail (i mnog e druge webmail servise) kao da je POP.

vizionar je napisao(la):
besplatan programcic FreePOP ce omoguciti svakom email klijentu da koristi gmail (i mnog e druge webmail servise) kao da je POP.
ima li neko uopste mogucnost da ukljuci POP opciju na GMAIL-u ???

vidi sliku :D pozdrav!

Prilozi

• pop.gif
    pop.gif
    23.2 KB · Pregleda: 145
Imam ja i sasvim fino radi sa outlook express-om preko eunet-a i ptt-a.
Imam zapravo samo na jednom akauntu od 2 i to onom koji sam otvorio pre nedelju dana.

Bash me interesuje da li ce i koliko da "osakate" features ( Gmail ) kad Google bude go public...Mozda je i moguce da beta-usere ostaviti ovakve kakvi jesu, tj budu na neki nachin "privilegovani", ali to je manje verovatno. Verovatnije je, kao i svaka profit organizacija da ce ponuditi free paket usuga koje ce se vrlo malo razlikovati od najjache konkurencije...aduti ce ostati 1Gb, search i konverzacije...naravno to su aduti za one kojima je to stvarno potrebno..
A mozda nas sve iznenade...

Poslednja izmena:
A mene interesuje da li ce postojati mogucnost da "uzmem" nechiji username ukoliko budem bio njihov pretplatnik (neko ga je pokupio pre mene)? I ja se slazem da za dobru uslugu vredi platiti!

Genghis Khan je napisao(la):
I ja se slazem da za dobru uslugu vredi platiti!

Itekako.

Posebno kada je email veoma bitno sredstvo komunikacije. tih 20$/year uopshte nije mnogo za profesionalno korishcenje.

Septimus je napisao(la):
Itekako.

Posebno kada je email veoma bitno sredstvo komunikacije. tih 20$/year uopshte nije mnogo za profesionalno korishcenje.

Mislim da ce gmail biti bash prava stvar. Brend nekako garantuje pouzdanost i potpuno si upravu da veoma vazno sredstvo komunikacije (sada a posebno u buducnosti) vredi platiti! Samo se nadam da cu uspet da dobijem mail koji hocu!

Jel neko uspeo da pristupi Gmail-u iz The Bat!-a?? Ja nikako ne uspevam, a sve podatke sam 100 puta proverio, i čekirao sam "Use POP3 access" u settings strani na gmail-u.

Uspeo sam ja, znaci namestis ovako
pop.gmail.com
smtp.gmail.com
opcije ispod smtp i pop Connection stavis Secure to dedicated port (TLS)
smtp port je 465
a za pop je 995
Ostala podesavanja su kao i kod drugih naloga.
Ja imam problem ne mogu da namestim Magic mail monitor da proveri gmail naloge, ako to neko zna lepo bi bilo d napise :)

What's new on Gmail?

Just launched!

It's your mail. You should be able to choose how and where you read it. Access your mail the way you want to, with free POP access and automatic forwarding. You can even switch to other email services without having to worry about losing access to your messages. Think of it as email portability.

Free POP access
Download your messages. Read them offline. Use your Blackberry or Outlook or just the good ol' web. Learn more

Free automatic forwarding
Forward new incoming messages to any email account you specify. Learn more

POP access is free for all Gmail users and we have no plans to charge.

Poslednja izmena:
Auto-forwarding is free for all Gmail users and we have no plans to charge.

Da se nadovezem..I josh jednom da naglasim da se "crno" pishe Yahoo! i ostalima. Naravno, tu se podrazumeva i "spamerski" mail.ru :smoke:

@Joker: Hvala puno, ja sam stavio "Secure to regular port" umesto "Secure to dedicated port" i nije htelo da radi, sad sve šljaka.

Joker je napisao(la):
...
Ja imam problem ne mogu da namestim Magic mail monitor da proveri gmail naloge, ako to neko zna lepo bi bilo d napise :)

Imas Gmail notifier umesto toga.

Ne znam zašto je mail.ru "Spamerski"? Evo ja pristupam pop3 njemu već pola godine i nijednu spam poruku nisam dobio.

lephafta je napisao(la):
Imas Gmail notifier umesto toga.
A kako onda da u Gmail notifier-u namestim ostale naloge :D
Voleo bi da je sve u jednom programu, mada radi to i Bat, al sam navikao na MMM za proveru maila.

violinista je napisao(la):
Ne znam zašto je mail.ru "Spamerski"? Evo ja pristupam pop3 njemu već pola godine i nijednu spam poruku nisam dobio.

Nisam se dobro izrazio. Mnogo spama odlazi bash sa mail.ru tako da nije chudo da se upravo taj mail provajder nalazi na mnogim black listama. Mnogi mailovi ne odu tamo gde je korisnik hteo a to nikako nije dobro...

I jel moze da se salje mail pomocu Outlook Expressa ili The Bat!? Ja sam uspeo samo da skinem postu...

Sta ti radi preko OE? Slanje mail-a? Preko svog provajdera hoce.

Pricamo o pop3, a ne o smtp serveru.

Free POP access
Download your messages. Read them offline. Use your Blackberry or Outlook or just the good ol' web. Learn more

Evo namestio sam da mi i salje preko The Bat!

Vrh Dno