Šta je novo?

gMail pitanje

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto koristim gmail dosta dugo (jedno godinu i po dana) hteo sam da proverim neku poštu koju sam dobio pre par meseci ali je tu nastao problem.
Ja mail skidam preko Outlook-a, tj napravio sam gMail nalog (koristim više adresa) i tako sam skidao poštu. U Forwarding and POP opcijama sam namestio pod "2. When messages are accessed with POP" da sačuva kopiju "Keep Gmail's copy in the Inbox" ali, nema poruka??
Prvo mi je bilo čudno kad sam video da je inbox prazan (You are currently using 30 MB (1%) of your 2900 MB.) i onda sam video da nigde nema kopija svih tih mail-ova koje sam primio.
Da li neko zna o čemu je reč??
Pregledao sam ceo webmail i nigde nema tih poruka. U sent mail imam sve poruke koje sam poslao (svih 897 komada), ali ovih primljenih nigde nema 🙁

Jesi probao onu opciju "All messages"? Ja nemam konkretno iskustvo jer uvek kažem da mi čuva u "archived" umesto u inboxu.

U outlook-u uključi opciju da ostavi poruke na serveru.

Vic je baš u tome što bi Gmail trebalo da čuva poruke i kad nije izabrano da se ostave na serveru.

I ja koristim POP3 pristup, i to:
- Outlook-om, sa PC-a
- Mail clientom sa PPC-a
Sve se uredno skida, ali i ostaje na gmail serveru, ma šta ja podesio u klijentima.
Čak, kada preko web-a uđem u Gmail, sve poruke i dalje imaju status Unread.
A svaki klijent zasebno zna šta je skinuo, šta nije.
Dakle, wiz je u pravu, ne znam zašto je tako kod tebe...

Poslednja izmena:
Čak, kada preko web-a uđem u Gmail, sve poruke i dalje imaju status Unread.
Auh, ovo je tek neobično... Naime Gmail je do te mere čudan da se najčešće dešava da i preview poruke izaziva da ona dobije status read. Zato je većina e-mail checkera neupotrebljiva za Gmail, a MMM je uveo posebno "No RETR" setovanje za Gmail.

Ma, meni ovo radi kao sat!
Dakle: sa PC-a skidam mailove (MS Outlook). Krenem napolje, prelazim na PPC. On uredno skine sve ono što je PC već skinuo, tj sve ono što nije sam skinuo.
Iz tog razloga, pre izlaska, otvaram gmail browserom, i manuelno podesim Enable POP only for mail that arrives from now on. To je gnjavaža, ali OK.
Da, ispod je, u opciji When messages are accessed with POP, naravno, obeleženo keep Gmail's copy in the Inbox.
Verovatno je _/Neo\_ tu obeležio delete Gmail's copy. Setovanje u klijentu nema uticaja.

Poslednja izmena:
ne oebeleženo je keep gmail kopije....

Nazad
Vrh Dno