Šta je novo?

gmail na mobilnom

US only ...koliko ja vidim !

poz A :-devil-:

dusans je napisao(la):
koriste u svedskoj...

u pravu si,sorry ;) ja se zaleteo sa ovom "We can send you this URL in a text message. Just enter your mobile phone number" sto vazi samo za US !!! :p ... a zapravo taj url sam upises :wall:

otvorio sam account i radi

poz A :-devil-:

dusans je napisao(la):
pardon. slabo pratim b-market...
Ma jeste, sad ću da brojim ko ne prati a ko prati :) Samo sam hteo da na brzaka bacim link ka nekom infou za one koje eventualno zanima.

BTW, trebalo bi da radi regularno i na boljim mobilnim telefonima koji podrzavaju SSL. Provereno radi na Motoroli E398, podesavanja su ista kao i za svaki e-mail klijent.

Lukija je napisao(la):
BTW, trebalo bi da radi regularno i na boljim mobilnim telefonima koji podrzavaju SSL. Provereno radi na Motoroli E398, podesavanja su ista kao i za svaki e-mail klijent.
Daj molim te reci kako si namestio za motorolu patim se vec par dana kako da namestim! za 63

Konkretno za E398 i 064 (trebalo bi i za 063):

Email msg setup -> ISP settings:

Connection type: GPRS
APN address: gprsinternet (ovako je za 064, za 063 je internet)
Username: mts (ovako je za 064, za 063 je mobtel)
Password: 064 (ovako je za 064, za 063 je gprs)
DNS IP: 195.178.38.3 (za 064, za 063 je 217.65.192.1) ako ne upali ni jedno, stavi 0.0.0.0

Onda ides na Account settings:
Name: Gmail ili kako hoces vec
User ID: [email protected] (mora bas ovako, naravno umesto user stavi svoj)
Password: (stavi svoj pass)
Return addres: stavi [email protected]
Email provider: custom
Protocol: POP3
Sending host: smtp.gmail.com (ako ne upali, kucaj njegovu IP adresu)
Sending port: 465
Receiving host: pop.gmail.com
Receiving port: 995
Cleanup: none ili po zelji
Save on server: yes (ne brise poruke na serveru)

Security: ukjuci svuda SSL i za slanje i za prijem

Size restriction: po zelji

Ako ti u toku sesije kaze Invalid certificate, samo ignorisi.

Meni preko WAP-a na 6230 izbacuje File Format Unknown.

Ja odavno koristim na Nokiji 6630 a pre toga na 7610 jer imaju SSL, 6600 nema ali moze preko nekog mail klijenta kao sto je Profimail za Symbian.

Ja imam 7610, nemam instalirannijedan web browser, znaci preko obicnog wap-a radi link koji sam postovao, samo je odziv malo spor, cekam jedno 20-30 sekundi na ucitavanje svake strane.

A je li probao neko ovo na SE k700i?

Ja sam skinuo Profimail za Symbian za 6600, ali naravno demo verziju.Ima li ko neki crack za to??

Lukija je napisao(la):
Konkretno za E398 i 064 (trebalo bi i za 063):

Email msg setup -> ISP settings:

Connection type: GPRS
APN address: gprsinternet (ovako je za 064, za 063 je internet)
Username: mts (ovako je za 064, za 063 je mobtel)
Password: 064 (ovako je za 064, za 063 je gprs)
DNS IP: 195.178.38.3 (za 064, za 063 je 217.65.192.1) ako ne upali ni jedno, stavi 0.0.0.0

Onda ides na Account settings:
Name: Gmail ili kako hoces vec
User ID: [email protected] (mora bas ovako, naravno umesto user stavi svoj)
Password: (stavi svoj pass)
Return addres: stavi [email protected]
Email provider: custom
Protocol: POP3
Sending host: smtp.gmail.com (ako ne upali, kucaj njegovu IP adresu)
Sending port: 465
Receiving host: pop.gmail.com
Receiving port: 995
Cleanup: none ili po zelji
Save on server: yes (ne brise poruke na serveru)

Security: ukjuci svuda SSL i za slanje i za prijem

Size restriction: po zelji

Ako ti u toku sesije kaze Invalid certificate, samo ignorisi.

thanks
mada jos nesto nece da mi sljaka...imam moto v620...mada napise Invalid certificate i ignorisem ga...

A kako podesiti da poruke sa velikim attachmetima ipak skine,a ne da ih ignorise. To jest,da skine neki tekst ukoliko ga ima,a attachment da ignorise?

Da li je neko od vas uspeo da pošalje mail preko mobilnog gmail-a ? ja nisam

dakle, SonyEriccson Z1010:

pokushao sam preko wap-a i kazhe mi da enable coockies, iako su mi oni enable-ovani.

pokusaho sam i da podesim kako je Lukija postovao ali nece...

ajde nek neko pametan napishe reshenje i za nas ogranichene sa 2 sive ganglije

hvala unapred

vectorman je napisao(la):
A je li probao neko ovo na SE k700i?

radi meni na SE 750i dakle skinuo sam operu mini i preko nje sam se ulogovao i sve super radi..

PJ je napisao(la):
Meni preko WAP-a na 6230 izbacuje File Format Unknown.

Meni isto to na 3510i preko GPRS-a
nadam se da ce siriti listu podrzanih modela

Dobijam poruku cookies not suported cant login, iako su mi cookiesi enabled na mobu i iako na support sajtu pishe da je moj mob podrzhan. Ne znam u chemu je fora

jel neko provalio u chemu je fora sa kukijima?!? ima li reshenja za SE z1010?

sry. sto dizem post iz mrtvih ali me stvarno zanima kako da direktno u inbox dobijam mailove na mobilnom sa Gmail naloga...dakle SE Z1010... kaze da je podrzan, radi mi GPRS, dobijam poruku "cookies not suported can`t login", iako sam stavio "cookies enabled"..

neka ideja?

jel' zna neko kako da mi arhivirane poruke mobilni i npr. PopTray koji koristim ne registruju kao nove poruke?. Drugim rečima, na mobilnom i u Poptray trenutno imam 150 i kusur poruka, mada je Inbox na Gmailu potpuno prazan, pošto su sve poruke arhivirane.

Takođe ni meni ne odlaze poruke na mobilnom preko Gmaila (Profimail).

IzNoGooD je napisao(la):
sry. sto dizem post iz mrtvih ali me stvarno zanima kako da direktno u inbox dobijam mailove na mobilnom sa Gmail naloga...dakle SE Z1010... kaze da je podrzan, radi mi GPRS, dobijam poruku "cookies not suported can`t login", iako sam stavio "cookies enabled"..

neka ideja?
same here na siemens m65

http://mgtalk.sourceforge.net/
JAVA based program, radi savrseno (proban na P910i).

Sto se tice skidanja maila sa GMaila, ja to radim bez problema putem Profimaila (Symbian) koristeci telekomov GPRS.

Poslednja izmena:
ymiljan je napisao(la):
jel' zna neko kako da mi arhivirane poruke mobilni i npr. PopTray koji koristim ne registruju kao nove poruke?. Drugim rečima, na mobilnom i u Poptray trenutno imam 150 i kusur poruka, mada je Inbox na Gmailu potpuno prazan, pošto su sve poruke arhivirane.

Takođe ni meni ne odlaze poruke na mobilnom preko Gmaila (Profimail).

To je zato sto ih nisi oznacio da su procitane za pop3. Idi na onu stranu sa podesavanjima za pop na gmail-u i iskljuci pop. pa ga opet ukljuci i izaberi dole da ti samo poruke od sada prikazuje preko pop3. To ce prikazivati samo nove koje stignu ;)

a sto se tice odlazenja preko profimaila, a ovo vazi samo za MTS jer ne znam kako je kod mobtela, APN mora da bude gprsinternet. APN gprswap je bukvalno samo za wap. za sve ostalo (ICQ, MSN, pop3, smtp, www) AP mora da bude gprsinternet.

Vrh Dno