Šta je novo?

Gmail i spam

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Da li i vi na gmailu imate dosta spama. Ranije nije stizao uopshte a sada svaki dan podosta i to ne samo meni nego i ljudima kojima sam ja slao pozivnice? Jeste da sve to lepo stoji u SPAM folderu ali me ipak interesuje da li sam jedini.

Nisi jedini. 🙂

pa zavisi gde sve stavljas adresu...

Nisi jedini. 🙂

i kod mene isto.... imam dva naloga...na jedan mi stize i po 15-20 dnevno, a na drugi 2-3

Meni stiže spam i na neke Gmail naloge koje apsolutno nikada nigde nisam koristio (i za koje ne zna niko osim mene, jer sam sam sebi slao pozivnice). Uvek je po sredi reč o nalozima sa manje-više suvislim username-om (uključujući takve stvari kao što su ime, prezime...) Izgleda da spameri imaju baze sa ogromnim brojem relativno verovatnih username-a i da šalju naslepo.

Dok nisam počeo da se registrujem na razne illegal sajtove sve je bilo u redu
kasnije dnevno dobijem po 20-ak komada
srećom pa sve ide u Spam folderi, ćao zdravo.gmail konza

Heh, ovo me je podsetilo da imam neki GMail nalog... 😀

Evo, ima spam poruka i to ~1:4 (1/4 spam poruka su u Inbox, 3/4 u Spam).

Meni možda jedna u sto godina zaluta u inbox, sve ostalo je u spam folderu - a tamo ne zalazim, ko zna šta tamo živi...

🙂

Malo se pročestilo u poslednje vreme na glavnom nalogu. Na alternativnom ima više, ali tu adresu ostavljam po forumima i slično.

Planiram da konačno aktiviram jednu adresu na domenu koji imam, pa da odatle radim redirekciju na GMAIL, a onda sa GMail o5 redirekciju na tu istu ili neku drugu u okviru domena. Cela zezancija je kako bih imao kvalitetan spam filter 😀

Mada, prokleta politika Gmaila u vezi atachmenta me pomalo smara (no exe, rar)...

I ja sam primetio da je broj poruka koje prođu Gmailov inače veoma dobar spam filter, sve veći 🙁

da li se desilo nekome da regularna poruka završi gde joj nije mesto, tj u spam folderu ?

Meni nikad...
Pitanje: Ima li neka opcija automatskog brisanja spam poruka u odredjenom intervalu?

Meni nikad...
Pitanje: Ima li neka opcija automatskog brisanja spam poruka u odredjenom intervalu?

Sve spam poruke se brišu posle 30 dana, a mislim da nema opcija da se taj interval promeni.

Ja nemam spam uopste, samo koristim za komunikaciju sa prijateljima, znaci bez registracije na sajtovima.

Od sinoć 21 novi u spam folderu ;-)

Poslednja izmena:
Darth Zool je napisao(la):
da li se desilo nekome da regularna poruka završi gde joj nije mesto, tj u spam folderu ?
ivo.r je napisao(la):
Meni se do sada to nije desilo.
mislim, nije se ni meni desilo, ali me živo interesuje da li nekome jeste.

Ko bi hteo da bude ljubazan da mi posalje pozivnicu za gmail😀 posto vidim da jedino tako je moguce otvoriti nalog? thanks😉 ili se varam???

Ko bi hteo da bude ljubazan da mi posalje pozivnicu za gmail😀 posto vidim da jedino tako je moguce otvoriti nalog? thanks😉 ili se varam???

Pa prvo moraš da ostaviš adresu na koju će ti neko poslati tu pozivnicu 😉

Takodje korisitm jedan gmail nalog striktno za komunikaciju sa prijateljima i opet ima spama i na tom nalogu. Ovaj drugi nalog koji je za forume itd. takodje ima spam i to vishe nego ovaj prvi shto je i logichno.

Na žalost, gomili ljudi je glavna preokupacija na poslu dobacivanje lančanih pisama i kojekakvih .PPS gluposti. Ima da izblokiram pola ljudi koje poznajem - ne razumem da se toliko ništa ne radi u tih 8 sati, samo se mlate sa glupostima. Svašta im dopuštaju i admini i pretpostavljeni.

a jos je katastrofa ako imate nekoga ko voli da salje j*bena "lancana pisma" !!!
Što sam ja dobio lančano pismo pre neki dan... Ako ga pošalješ na ne znam koliko adresa MS će da ti za svaki mail plati ne znam koliko stotina US$. A MS to radi "jer je došlo vreme da spasava svoju imperiju". :S: A, neki u pismu kaže da je MS znao ko je on, jerbo mu je poštar doneo pare na kućnu adresu, mada je slao sa anonimnog maila. Kaže, ne znam kako znaju ali znaju i pare stižu. :wall:

Svakakvih sam pisama te vrste video, ali ovo je valjda najgluplje. A dobio sam ga od lika koji je predstavnik jedne zapadne kompanije za bar pola Evrope, makar da je neki klošar.

Takodje korisitm jedan gmail nalog striktno za komunikaciju sa prijateljima i opet ima spama i na tom nalogu. Ovaj drugi nalog koji je za forume itd. takodje ima spam i to vishe nego ovaj prvi shto je i logichno.

E onda lepo otvoriš još jedan GMail nalog i sa tih ranije otvorenih radiš redirekciju na novi. Tako barem nećeš videti da imaš spam (iako je i dalje na ona druga 2 naloga, ali ga ovde ne vidiš) :d

Gmail spam filter radi vrlo dobro. Ja sam zadovoljan. Ako i ponekada zaluta u spam filter neki mail kojem tamo nije mesto naucite ga da to vise ne radi i kraj price.

Nazad
Vrh Dno