Šta je novo?

Glupo pitanje oko asus-x ploce

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Recite mi kako se ovde ulazi u bios?
Pri dizanju kada stisnem F8 izbacuje mu opciju da li cu da dignem sistem sa harda ili diska samo.
Nigde se ne pominje safe mod ili bilo kakva druga opcija. Gledao sam po biosu {koji je glup i ruzan} i nigde ne vidim opciju za safe mod ili sl.

dr.Tiristor je napisao(la):
Pri dizanju kada stisnem F8 izbacuje mu opciju da li cu da dignem sistem sa harda ili diska samo.
Nigde se ne pominje safe mod ili bilo kakva druga opcija. Gledao sam po biosu {koji je glup i ruzan} i nigde ne vidim opciju za safe mod ili sl.
Ako si mislio na ulazak u safe mod onda posle prve slike koja se pojavi tj. logo od Asusa(Znaci moras da pazis da ne zakasnis jer kad windows vec krene da startuje vec je kasno) pretisnes f8 a ne odmax cim upalis pc.

Za ulazak u bios taster Del.
Ovo je za sve Asus ploce isto.

Pozdrav

Ma znam kako se ulazi u safe mod, nisam ja postavio pitanje bez prethodnog cimanja sa problemom.
Probao sam, kazem ti, i u biosu da cackam, ali nista, kada kod pritisnem F8 nudi mi odakle da butujem OS i nista vise.

Znam bre kako se ulazi u safe mod ako si na to mislio.

Ajde molim te lepo polako objasni šta je pitanje?

Safe modu u Windowsu ??? Ili na ploci ??? (mada na ploci safe mod ne postoji)

Probaj F5. Možeš slobodno da ga klikćeš od samog uključenja.

Santa je napisao(la):
Ajde molim te lepo polako objasni šta je pitanje?
Kako da udjem u safe mod {naravno win}?

fullmonty je napisao(la):
Safe modu u Windowsu ??? Ili na ploci ???
Pa naravno win, nego gledao sam po biosu oko bootovanja i nema nigde nikakve opcije sem hdd ili cd.

Znaci kako da udjem u safe mod, a da to nije F8 ili F5 posto to ne stima, a vas pitam zasto?

Kako da udjem u safe mod {naravno win}?

Pa naravno win, nego gledao sam po biosu oko bootovanja i nema nigde nikakve opcije sem hdd ili cd.

Znaci kako da udjem u safe mod, a da to nije F8 ili F5 posto to ne stima, a vas pitam zasto?

:wall: Moras da stisnes F8 da bi usao u Safe mode. To je jednostavno jedini taster koji windows gleda da li je pritisnut prilikom boot-a. Ono gde ti gresis je sledece... kada te pita odakle hoces da boot-ujes, sa diska ili cd, ti izaberes, i odmah, sa naglaskom na odmah, ponovo stiskas F8.

Pozdrav,
Doggy

Dešava se da je taj interval jako kratak i da ga preskočiš...znači kada uključiš računar, probaj da stiskaš F5 ili F8 brzinom otprilike 2-3 puta u sekundi neprekidno (NE samo držati, već tipkati tom brzinom) i trebalo bi da uleti. Pre toga izvadi iz CD-ROMova sve što imaš, naročito ako je neki bootabilan CD unutra.

i u biosu postavi za first boot device hard.

Cu da probam kad odem. Pa cu javiti.
Hvala

...

Sta da se kaze za tebe kada ovako pises? Opcija za safe mod u BIOS-u???

Ako vec ne umes da udjes u "safe mod" - probaj da iskljucis opciju "quick boot" u BIOS-u...

.... ali posebno je simpa sto je dr.Tiristor unapred osetio da ce thread sadrzati povecu kolichinu glooposti, i to najavio u naslovu thread-a :D

Paja je napisao(la):
Sta da se kaze za tebe kada ovako pises? Opcija za safe mod u BIOS-u???

Ako vec ne umes da udjes u "safe mod" - probaj da iskljucis opciju "quick boot" u BIOS-u...
Molim te da me ne vredjas!
U biosu sam podesavao bre odakle da se dize, znaci first boot i ostalo, mislio sam da cu promenom uredjaja koji je prvi za butovanje mozda dobiti opciju za safe mod, posebno ako se stavi hard za 1st boot.

Ima li neceg loseg u tome?

jox je napisao(la):
.... ali posebno je simpa sto je dr.Tiristor unapred osetio da ce thread sadrzati povecu kolichinu glooposti, i to najavio u naslovu thread-a
Nisam ja osetio ja sam vidovit! Sta ces pitanje stvarno jeste glupo, ali tako je kako je.
Ja se ne stidim da pitam, ko pita nes kita!

ako imas neku multimedijalnu tastaturu mozda je problem u njoj. meni se desavalo kod ortaka, da mu tasteri F1, F2,... nisu odmah ukljuceni nego prvo mora da se pritisne dugme za ukljucivanje istih pa tek onda F8.

Moze i ovako "na misice"... :)

Pustis win da se dize i resetujes ga u sred posla.
Trebalo bi da ti da izbor da li hoces u safe mod...

p.s. Al' stvarno ne kontam zasto ti F8 ne radi??? :trust: Na dosta masina sam se igrao (sta ces, imam strucnjake za drugare, a pogotovo drugarice :d) i nigde nisam imao takvu nebulozu od problema.

Tastatura jeste multimedijalna ako se ne varam Trust bezicno neko cudo.
Danas idem tamo pa javljam

Nazad
Vrh Dno