Šta je novo?

Glupi problem sa mikrofonom

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Kako da namestim na XP-u da kada se nešto peva na mikrofonu da može istovremeno da se snima i čuje na zvučniku? Jel to moguće? Nikada se nisam nešto posebno bavio mikrofonima tako da možda je pitanje malo glupo 🙂
Mikrofon je ovaj, preko USB-a ide na komp, zvučnici su standardni, stereo i izlaze preko bananice. Kada probam u Sound Recorderu da snimam nešto sve se ok snimi samo dok se snima ne čuje se ništa na zvučnicima. Naime, jedna devojčica voli tako da pevuši i peva karaoke, volela bi da se čuje šta peva i istovremeno snima. Na mom kompu sam taj mikrofon naterao da radi željeno ali na XP-u nikako da namestim. U Sound settings sam stavio da je default zvučnik SoundMax (inegrisana zvučna) a za default mikrfon "usb device".
Help me 🙂

klik na zvucnik u taskbaru i odčekiraš "mute"

Kako da namestim na XP-u da kada se nešto peva na mikrofonu da može istovremeno da se snima i čuje na zvučniku? Jel to moguće? Nikada se nisam nešto posebno bavio mikrofonima tako da možda je pitanje malo glupo 🙂
Mikrofon je ovaj, preko USB-a ide na komp, zvučnici su standardni, stereo i izlaze preko bananice. Kada probam u Sound Recorderu da snimam nešto sve se ok snimi samo dok se snima ne čuje se ništa na zvučnicima. Naime, jedna devojčica voli tako da pevuši i peva karaoke, volela bi da se čuje šta peva i istovremeno snima. Na mom kompu sam taj mikrofon naterao da radi željeno ali na XP-u nikako da namestim. U Sound settings sam stavio da je default zvučnik SoundMax (inegrisana zvučna) a za default mikrfon "usb device".
Help me 🙂

Mute za koji device? Nisam baš toliko amater ako mislimo na isto 🙂

Secam se da sam ja nesto tu mutio, ali se ne secam se sa kojim programom... uglavnom, islo je preko jednog programa za pustanje muzike, u njemu je bila opcija za pojacavanje line-in i microphone, odvrnes oba do daske i picis 😀 Cuje se na zvucnicima ono sto govoris na mic-u, a snimas sa nekim drugim programom.

Edit: sad se na brzinu setih, program se zvao jetaudio. Probaj ga, nista te ne kosta. Kad hoces da vratis na staro, odes i vratis na 0, deinst. program i gotovo 😀.

Poslednja izmena:
Mute za koji device? Nisam baš toliko amater ako mislimo na isto 🙂

mute za mic device, ako ga ne vidish idi u opcje i tamo imas da stikliras mic kao device. imas ga i pod recoding devices (ili tako nesto)

Nazad
Vrh Dno