Šta je novo?

Periferni uređaji Glossy monitor za Macbook Pro

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

acivi_nik

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poena
300
Listam danima,ali ne nalazim... Postoji li 32" 4k monitor, dobar za foto/video, a da nije mat? Naravno sa razumljivom cenom.
Razne sam gledao, koristio, probao, ali jednostavno nijedan ne mogu da uparim lepo sa mekbukom samo zato sto mi izgledaju mutnije/bledo/mrljavo u odnosu na glossy ekran. Na poslu koristim iMac koji ima glossy ekran, iako je zesce mator (mislim da je 2013-14), ekran mi izgleda bolje nego bilo sta novije sto sam koristio.

Listam danima,ali ne nalazim... Postoji li 32" 4k monitor, dobar za foto/video, a da nije mat? Naravno sa razumljivom cenom.
Razne sam gledao, koristio, probao, ali jednostavno nijedan ne mogu da uparim lepo sa mekbukom samo zato sto mi izgledaju mutnije/bledo/mrljavo u odnosu na glossy ekran. Na poslu koristim iMac koji ima glossy ekran, iako je zesce mator (mislim da je 2013-14), ekran mi izgleda bolje nego bilo sta novije sto sam koristio.
Možeš da gledaš danima i noćima, monitora sa staklom jednostavno NEMA, nebitno na šta ćeš da ga kačiš.
Dakle, ne postoji sa razumnom ili bez razumne cene, jednostavno ih nema.
Postoji tipa ovo preko 32":

Glavni problem imaju iMac korisnici koji preko deceniju koriste staklo, kad pređu na mat to je kao sa konja na magarca.
PC korisnici sa druge strane i ne znaju za bolje, koriste isti taj MAT preko deceniju pa se vode samo dijagonalom i rezolucijom, staklo i ne znaju šta je.

Bilo je najava da će izbacivati nove Glossy modele ali za sada nema pomaka na tržištu.

Ako vec nema potpuno glossy, da li postoji nesto sto je minimalno matirano? Problem mi je sto preko neta nista ne verujem specifikacijama, dok ne vidim uzivo nema nista :D

Nema minimalno matirano, il je matirano ili nije, ide još jedan sloj preko i to je što je.
Postoji nešto što LG najavljuje za 2022 za crnu boju (nova serija OLED monitora sa True Black tehonologijom i senzorima za kalibraciju)

Ovo sigurno neće cenovno pristupačno (ne kao Pro Display XDR ali ipak skupo).
Ako se pojave u nekoj od radnji možeš i uživo.

Do tada ti ostaje TV ili veći OLED monitor.

Vrh Dno