Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Odustao sam od Globaltela, ova doza neprofesionalnosti mi ne treba u životu, ako ugovore čekam tri nedelje, a njima je u interesu da što pre potpišemo, šta očekivati ako meni nekada bude trebala podrška...

Upravo aktivirao Freepaid (online kupovinom kredita od 1000 din). Sabrao mi nepotrošen net iz paketa dobrodošlice sa 200GB. Na koji način kupujete ovu 335 din varijantu 1GB sa 50min/sms radi održavanja neta? Vidim da je min 500 din za online kupovinu kredita. Možda ona druga varijanta preko kartice (koju odmah pamti ako se ne varam)?

Pa.. online je minimum 500 dinara.
A obzirom da je kupljeni kredit važnosti 3 meseca, 335x3=1.005,
koliko je potrebno za ta tri meseca,
zgodno je prvo kupiti za 1.000, ili još sigurnije za 2.000 i biti miran tih tri meseca.
Posle uzimati po 500, 1.000.. kako kada odgovara i bude potrebno.

Svakako, možeš i sada samo 500, ali voditi računa da se kupi još kredita pre isteka trenutnog paketa, kako paket ne bi propao.

Edit:
U stvari, sada vidim, ti koristiš Freepaid.
To je drugačiji paket od Exciting mix 30 days. Ne mogu se kombinovati, ja mislim.

Ne koristim Freepaid, pa i ne znam kako funkcioniše..
.. ali imam utisak da si nešto pogrešno shvatio.

Uplati dovoljno kredita za Freepaid za jedan ili više meseci unapred, postavi na automatsku obnovu paketa i miran si.

Upravo aktivirao Freepaid (online kupovinom kredita od 1000 din). Sabrao mi nepotrošen net iz paketa dobrodošlice sa 200GB. Na koji način kupujete ovu 335 din varijantu 1GB sa 50min/sms radi održavanja neta? Vidim da je min 500 din za online kupovinu kredita. Možda ona druga varijanta preko kartice (koju odmah pamti ako se ne varam)?
Uplatis na kiosku pa kroz aplikaciju aktiviras za 335 dinara kad hoćeš. Npr 1 dan pre isteka prvog freepaida.

Hteo sam jedan svoj Globaltel broj da preregistrujem na drugu osobu i obratio sam se emailom podršci. Odgovor koji je stigao baš me je iznenadio.
Kažu da se preregistracija broja i izmena podataka od sada može izvršiti isključivo u mts poslovnici.
Nadam se da će uskoro u mts poslovnicama moći i da se podnosi Zahtev za prenos broja.

To nam je vecini problem jurenje sa poštarom. Ovako posle posla ti je svakako usput mts poslovnica. Svratis zavrsis posao i puha kući.
Ali slaba vajda od toga izgleda. Kad do sada nisu omogućili. Sta ce ih naterati da u budućnosti omoguće?

To nam je vecini problem jurenje sa poštarom. Ovako posle posla ti je svakako usput mts poslovnica. Svratis zavrsis posao i puha kući.
To nažalost nije moguće. Zahtev za prenos i zamena sim kartice se obavljaju isključivo iz centrale preko kurira. Mene ako pitaš, poslao bih im potpisan zahtev kvalifikovanim elektronskim sertifikatom pa kad mi pošalju, pošalju, što i mislim da ih pitam ili pošto već imam eSim slot na novom telefonu da mi naknadno zamene na fizičku karticu kad budem uskoro tražio prenos.

Meni se čini da mi je danas Freepaid paket istekao u satu i sekundi kada sam ga aktivirao kao pre 30 dana. Da li sam u pravu?
Ako je tako, to je isto kao i A1 mesečni planovi.

Хтео сам једнан припејд број да пребацим из А1 у Глобалтел, кад сам био у МТС пословници, ТЦ Галерија, рекоше да не могу за Глобалтел. Сад овде читам да практично мора игранка преко курира!

Користио бих неки најјефтинији пакет за одржавање броја и док не решим како даље са примарним, кад истекне А1 МП, за 30 дана. Када стигне Сим картица, да ли мора одмах да се уплати кредит и активира?
Да ли се простим преносом броја у ГТ, дакле не куповина новог, и коришћењем најјефтиније фрипејд опције, добија тих 200гб за 6 месеци?

Poslednja izmena:
Sleduje bonus dobrodošlice od 15 dana. Ako ga sistem automatski ne dodeli, zovi call centar. Ne moraš odmah da uplatiš Freepaid, već kroz 3 meseca pa nakon aktivacije pozivom call centra tražiš da ti 200GB dodele.

Da pitam - potreban mi je eSIM na 30 dana samo. Ukoliko kupim online Freepaid sa istim, trebam da registrujem broj.

Kako mi se nesto i ne skenira dokument, a vec imam MojMts nalog sa nekim BOX-om, dakle identifikovan sam, da li mogu preko MojMTS-a da registujem eSim?

Ili ipak moram da idem MTS poslovnicu?

Takodje, koliko traje registracija, i da li bas odmah moze da se koristi eSim?

Hvala!

Poznavajuci njih,moras posebno da se registrujes. Imas online proces registracije a mozes i u Mts,da ubrzas.

Upravo sam se registrovao online, proslo je uspesno, ali kada hocu da idem na moj nalog, trazi mi kod koji mi je poslat. Fora je sto mi kod ne stize, mozda zato sto nisam u Srbiji, ali sam povezan sa novim eSIMom. Sada mi kaze prvo "previse pokusaja" pa zatim "sistemska greska, pokusajte kasnije ponovo...."

Mislim da ne moze da stigne nista jer se nije provuklo kroz sistem pa si i dalje neregistrovan. Pisi mail da si registrovao broj i da ga aktiviraju

Sleduje bonus dobrodošlice od 15 dana. Ako ga sistem automatski ne dodeli, zovi call centar. Ne moraš odmah da uplatiš Freepaid, već kroz 3 meseca pa nakon aktivacije pozivom call centra tražiš da ti 200GB dodele.
Tih 200 gb mogu da se koriste samo uz Freepaid ili i uz jeftinije pripejd kombinacije, nakon prvog meseca na Freepaidu?

Остављао сам у више наврата број да ме позову и ништа. Сад сам ја назвао и покренули су процедуру, чекам курира. Колико се у просеку чека за Београд?

Uz bilo koji paket koji ima net.
И први пут или за активацију треба Фрипејд пакет?

Upravo sam se registrovao online, proslo je uspesno, ali kada hocu da idem na moj nalog, trazi mi kod koji mi je poslat. Fora je sto mi kod ne stize, mozda zato sto nisam u Srbiji, ali sam povezan sa novim eSIMom. Sada mi kaze prvo "previse pokusaja" pa zatim "sistemska greska, pokusajte kasnije ponovo...."

Imao sam i ja taj problem. Fora je da moraš da aktiviraš broj bilo kojim pozivom, da bi mogao da ti stigne sms. Ako to ne uradiš pre ulaska u nalog, zabagovaće na to "previše pokušaja". Jedino rešenje je da zoveš kontakt centar da ti resetuju broj. Nakon što ti resetuju broj, ponovo pozoveš neki drugi broj (možeš i kontakt centar na sekund) i tek onda se uloguješ u aplikaciju.

Hvala, upravo je to bio problem!

Kako sam u inostranstvu danas, nisam mogao da zovem, ali sam uspeo (Claude mi je pomogao) da aktiviram pozivom *100#, i istog trenutka sam dobio smsove. Pisao sam podrsci, i odblokirali mi nalog, pa mogu i da se logujem.

Jedino sada vidim da mogu da dopunim kredit u koracima od 500 rsd online…

Остављао сам у више наврата број да ме позову и ништа. Сад сам ја назвао и покренули су процедуру, чекам курира. Колико се у просеку чека за Београд?
Ja sam čekao skoro 2 nedelje. Morao da ih zovem da ubrzaju, kažu da imaju mnogo zahteva za prenos.... Ali nema pravila, neki su čekali kraće, neki duže. Ako ti ne stigne u sredu, ti ih zovni u četvrtak ujutro i kaži da ti je hitno, zamoli ih da ubrzaju i da pošalju u petak, a onda dok im se vrati pošiljka.... procedura započinje u ponedeljak..... Ako nisi kod kuće, stići će ti poruka da te čeka pošiljka u Pošti. Meni je stigla poruka na Viber???

Ja čekam već skoro mesec dana da mi stigne SIM kartica i ugovor. Zvao već 4x, svaki put isti odgovor "povećan obim posla".

Slao mail pre cca 7 dana, tražio da kažu nešto konkretnije, ali opet isti odgovor. Sremska Mitrovica je lokacija.

Ма да, два пута, и ништа. Данас позвао, након 5 мин се јавили и завршили посао. Сад чекам курира.

Ako nisi kod kuće, stići će ti poruka da te čeka pošiljka u Pošti. Meni je stigla poruka na Viber???
Е добро је, јер можда не будем код куће, а ваљда ће до 27.4. да стигне, јер ми тада истиче кредит на броју у А1.

Nazad
Vrh Dno