Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Dva pitanja: ukoliko uplatim za prvi mesec Freepaid Easy i posle plaćam uzbudljivu kombinaciju 30 dana naredna 3 meseca (da bih održavao bonus od prenosa od 200gb+35gb iz Freepaid Easy prve uplate), da li to znači da kad bih se 5 mesec vratio na Freepaid Easy da bih ponovo dobio 30gb+5gb i dokle tako vazi tih 35gb mesecno sa freepaid easyjem ?
Drugo pitanje ako sve vreme obnavljam freepaid easy 6 meseci da li ću i 7 mesec dobiti 30+5gb i tako narednih x meseci, ili postoji limit? Hvala 🙂

@SonyS Sve ti piše tamo na sajtu globaltela, ajde da ne piše pa da tražiš ovde iskustva iz korišćenja korisnika. Ali evo da citiram:

• Uz Freepaid Easy tarifni dodatak, korisnik dobija 180 GB za period od 6 meseci, tako što se ukupna količina internet nacionalnog saobraćaja iz promocije ravnomerno raspoređuje uz svaku obnovu paketa, odnosno mesečno korisnik ima na raspolaganju dodatnih 30 GB (svakog meseca 5 GB + 30 GB)

• U slučaju završetka ciklusa obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca), ukoliko korisnik nastavi da obnavlja dodatak, na bonus nalogu korisnika dodeljuje se ona količina interneta kojom se dostiže do maksimalne količine iz promocije ili količina koja se dodeljuje na mesečnom nivou

Preneo sam broj u globaltel pre 39 dana, kads mogu nazad u a1 na 6 meseci . 😆

@SonyS Sve ti piše tamo na sajtu globaltela, ajde da ne piše pa da tražiš ovde iskustva iz korišćenja korisnika. Ali evo da citiram:
Hvala na odgovoru, ali to sam i ja pročitao na sajtu. Svakako nisam pitao za to samo, već aktivacije prepaid dopuna od 30 dana kao način zadržavanja bonus gb i vraćanje nazad na freepaid posle, tj da li važe onda bonusi i koliko dugo. To ne piše na sajtu. Takođe, "na bonus nalogu korisnika dodeljuje se ona količina interneta kojom se dostiže do maksimalne količine iz promocije ili količina koja se dodeljuje na mesečnom nivou" - šta ovo znači? Npr ako imam preostalih 100gb na kraju 6 meseca koriščenja freepaid easyja i uplatim 7 mesec ponovo freepaid easy, da li ću dobiti još 80 gb pošto je to maximalan iznos promocije, ili msecečni iznos promocije 30+5 gb ili "količina koja se dodeljuje na mesečnom nivou"- a ona bi bila 5gb. Dakle vešto napisano a veoma nejasno. Pritom niko ne spominje da Globaltel može da aktivira ponovo promocije ako ispadnete iz ciklusa obnavljanja na 2,3 dana. Tada se gube gb ali započinju nove promocije.
Tako da, sajt smo svi pročitali, a ovde postoje nejasnoće na temu ne sajta već prakse koja nekad ide i mimo istog.

Jesu li ovi "genijalci" napokon sredili VoLTE za sve telefone?
Konkretno me zanimaju Xiaomi i Redmi.

Je li imao neko problem sa prijemom SMS-a za registarciju novog prepeid GlobalTel broja?

Ubacio sam novu prepaid GlobalTel SIM karticu je u telefon i trenutno je u režimu je Emergency calls only. Kada odem na stranu https://www.globaltel.rs/registracija i unesem broj u formatu 381677XXXXXX, ne dobijam SMS za registraciju broja.

Poslednja izmena:
Da bi primio poruku, mora kartica da bude na mreži. Prebaci telefon na 3G ili 2G mod, pa vidi hoće li se registrovati na mrežu.

Da bi primio poruku, mora kartica da bude na mreži. Prebaci telefon na 3G ili 2G mod, pa vidi hoće li se registrovati na mrežu.
Sad mi momak iz call centra GlobalTel-a reče da je moja 4G SIM kartica stara (kupio sam je pre više od 3 godine, ali je nisam otvarao) pa zato ne može da se aktivra / registruje. Moram da idem u poslovnicu radi njene zamene, koja je komplikovana do daske, jer ide kroz refundaciju kredita.

Poslednja izmena:
Je li iko čekao 10 dana za papirologiju? Ja sam zvao call centar 9og I do danas nisam dobio karticu ni dokumentaciju na adresu? Razmišljam da odustanem i podnesem zahtev za prenos u mts, jer globaltel ladno nema opciju da se prenos inicira u poslovnici...

PS: Ako neko ima kontakt agenta mts, za prenos iz A1 bio bih mu zahvalan da mi pošalje u PP.

Je li iko čekao 10 dana za papirologiju? Ja sam zvao call centar 9og I do danas nisam dobio karticu ni dokumentaciju na adresu? Razmišljam da odustanem i podnesem zahtev za prenos u mts, jer globaltel ladno nema opciju da se prenos inicira u poslovnici...

PS: Ako neko ima kontakt agenta mts, za prenos iz A1 bio bih mu zahvalan da mi pošalje u PP.
Ja čekam od 06.03. 🙁

Oni su jos u 19 veku,mislim na te likove sto smisljaju takve stvari. Stici ce ti to,ali nece postar da ti donese nego medved. Zato treba toliko vremena. Nema veze sto postoji mejl na koji mozes da posaljes,digitalni potpis itd.

Supruga zvala za prenos broja pre 15 dana i još uvek ništa. Zvali smo pre neki dan i kažu imaju povećan broj zahteva i da je zahtev kreiran u da će doći ne adresu. Ne znam šta se dešava, čini mi se da nemaju kartice za slanje pa zbog toga ne šalju zahtev za prenos. Kad sam svoj broj prenosio kartica stizala za 2-3 dana sa zahtevom za prenos.

Ma koji povecan broj zahteva? Imaju povecan broj pretnji jer su sprdnja a ne operater. Ne smeju ni da dodju na posao,sakrivaju se ko gde stigne,zato nista i ne radi,nema ko.😉

Cekao ja 13 dana da stigne taj jedan papir za prenos broja. Ja bi rekao da je do poste, koliko treba da se odstampa jedan papir u dva primerka i da se stavi u kovertu i posalje.
Mada sam i ugovor iz Mts-a znao da cekam po 30 dana.
Ako imas povoljnije negde ides tamo.

• Like
Reagovanja: fiy
Jedino brze resenje bi verovatno bilo eSIM.

A varijanta da se kupi sim, prosledi zahtev za prenos, oni tamo odrade taj papir i pošalju na mail. Odštampaš, autogram i odnese se u MTS (koji je prihvatao registracije) ili pošalješ poštom. Bar malo da se ubrza procedura.

Ja jesam uzeo esim i cekao 13 dana ugovor, stim da je na mail stigao esim posle par sati samo. 😂
Doduse,ja sam samo zamenio fizicke SIM za eSIM i to sam zavrsio u jednom danu.
Uzeo sam novi eSIM preko njih,i stigao mi je odmah. U roku od 10 minuta sam sve zavrsio.

Ništa, onda moram čekati, mts trenutno nudi smešnih 3 meseca po dinar.

Evo i mog iskustva sa istorijskim prenosom broja u Globaltel. 9 dana nakon što sam prijavio call centru da želim da prenesem broj, stižu kartica i zahtev za prenos, na zahtevu pogrešno prezime, oba prezimena 😂 ubačena greškom.
Prijavim im, nakon 8 dana stigne drugi zahtev na potpisivanje, tačni podaci - potpišem. 5 dana nakon toga isključi mi se saobraćaj na A1, rekoh najzad, ubacim Globaltel sim karticu, ne radi, ne može da se prikači na mrežu. Dva dana se objašnjavam sa njima, odgovora raznih, od toga da ja uopšte i nisam podneo zahtev za prenos kod njih do toga da moram da kupim novu karticu. Danas mi javljaju da će mi poslati novu zamensku sim karticu, znači bar još 5-7 dana.
Danas je 24.dan od pokretanja procesa prenosa, nisam ni tamo - ni ovamo, a broj nedostupan 2.dan 😂

Ako ti je opcija da ostaneš u mts-u, trebalo je da podneseš zahtev za prenos u A1, u tom slučaju možda nešto konkretno ponude. Ovako ne nude jer praktično ostaješ u mts-u prelaskom na Globaltel.
U A1 je broj, prenos u mts trenutno nude samo tri meseca, a zahtev je podnet za globaltel... Njega cu ipak sačekati.

Evo i mog iskustva sa istorijskim prenosom broja u Globaltel. 9 dana nakon što sam prijavio call centru da želim da prenesem broj, stižu kartica i zahtev za prenos, na zahtevu pogrešno prezime, oba prezimena 😂 ubačena greškom.
Prijavim im, nakon 8 dana stigne drugi zahtev na potpisivanje, tačni podaci - potpišem. 5 dana nakon toga isključi mi se saobraćaj na A1, rekoh najzad, ubacim Globaltel sim karticu, ne radi, ne može da se prikači na mrežu. Dva dana se objašnjavam sa njima, odgovora raznih, od toga da ja uopšte i nisam podneo zahtev za prenos kod njih do toga da moram da kupim novu karticu. Danas mi javljaju da će mi poslati novu zamensku sim karticu, znači bar još 5-7 dana.
Danas je 24.dan od pokretanja procesa prenosa, nisam ni tamo - ni ovamo, a broj nedostupan 2.dan 😂
Strasno. Izgleda da taj prvi operater Globaltela kod kog si prvobitno podneo zahtev za prelezak nije bio bas na nivou, pa je zato nastala papazijanija.

Cao ljudi, sta je pametnije ako mi istice dvogodisnji ugovor 30. marta kod mtsa, da zovem vec sada za prenos ili da sacekam da mi istekne ugovor pa tek onda s obzirom da im toliko dugo treba da odgovore i posalju taj ugovor sa sim karticom? A opet ne bih da raskinu ugovor sa mtsom pre vremena pa da placam jos i penale? Kakvo je vase iskustvo i savet? Hvala vam 🙃🤗

Cao ljudi, sta je pametnije ako mi istice dvogodisnji ugovor 30. marta kod mtsa, da zovem vec sada za prenos ili da sacekam da mi istekne ugovor pa tek onda s obzirom da im toliko dugo treba da odgovore i posalju taj ugovor sa sim karticom? A opet ne bih da raskinu ugovor sa mtsom pre vremena pa da placam jos i penale? Kakvo je vase iskustvo i savet? Hvala vam 🙃🤗
Odbice prenos ako ga podneses pre 30, prenos podnosis 31 marta. 31 marta se prebacis na pripejd da ne plaćaš postpejd dok te ne prebace u globatel. Mozda budeš te.srece da brže zavrsis.

Nazad
Vrh Dno