Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Klinac ima iphone 11i globaltel. Kada, ga zovem sa androida sa a1 mreze i sa globaltela isto android dobijam kao da je veza zauzeta. Odmah nakon toga kad pozovem veza se uspostavlja.
Odgovor gpt
Globaltel NE podržava VoLTE ni za Android ni za iPhone

(Globaltel radi preko mts mreže, ali nema pristup VoLTE funkciji.)

Zbog toga iPhone 11 mora da radi ovako:

internet ide preko 4G,

ali razgovor ide preko 3G/2G,

i zato pri pozivu telefon mora da “padne” sa 4G → na 3G.

❗ Šta se desi kad pad ne uspe na vreme?

📌 iPhone odbije poziv → Android vidi „ZAUZETO“
📌 Drugi poziv uspe jer se iPhone tada već prebacio na 3G.

Ovo je tačno ono što ti se dešava.

---

🔍 Ukratko:

Problem je Globaltel → ne podržava VoLTE → iPhone odbije prvi poziv pri prebacivanju na 3G.
Vase mišljenje?

Globaltel je počeo da uvodi VoLTE sukcesivno što znači da najverovatnije ručno rade obradu i aktivaciju. Za iPhone takođe zavisi i od softvera gde ako nije ažurirano u firmveru za radio modul da Globaltel kao operator podržava VoLTE, na njemu neće ni raditi. A1 takođe ima izvestan problem sa VoLTE. Meni su ga iz čista mira ugasili na svim brojevima.

Globaltel je počeo da uvodi VoLTE sukcesivno što znači da najverovatnije ručno rade obradu i aktivaciju. Za iPhone takođe zavisi i od softvera gde ako nije ažurirano u firmveru za radio modul da Globaltel kao operator podržava VoLTE, na njemu neće ni raditi. A1 takođe ima izvestan problem sa VoLTE. Meni su ga iz čista mira ugasili na svim brojevima.
Moze i korisnik rucno da aktivira pozivom *800# a deaktivacija *801#

Klinac ima iphone 11i globaltel. Kada, ga zovem sa androida sa a1 mreze i sa globaltela isto android dobijam kao da je veza zauzeta. Odmah nakon toga kad pozovem veza se uspostavlja.
Odgovor gpt
Globaltel NE podržava VoLTE ni za Android ni za iPhone

(Globaltel radi preko mts mreže, ali nema pristup VoLTE funkciji.)

Zbog toga iPhone 11 mora da radi ovako:

internet ide preko 4G,

ali razgovor ide preko 3G/2G,

i zato pri pozivu telefon mora da “padne” sa 4G → na 3G.

❗ Šta se desi kad pad ne uspe na vreme?

📌 iPhone odbije poziv → Android vidi „ZAUZETO“
📌 Drugi poziv uspe jer se iPhone tada već prebacio na 3G.

Ovo je tačno ono što ti se dešava.

---

🔍 Ukratko:

Problem je Globaltel → ne podržava VoLTE → iPhone odbije prvi poziv pri prebacivanju na 3G.
Vase mišljenje?
Ja mislim da ovo objašnjenje ChatGPT nije u potpunosti tačno, jer se telefon vrlo brzo prebacuje sa 4G na 3G prilikom poziva, a kad prestane da zvoni isto tako se odmah vraća na 4G, barem Android tako funkcioniše, verovatno je i kod iPhone tako. Ako VoLTE ne radi kako treba bolje ga je isključiti

свакако ћу пробати да искључим па јављам резултат. на андроиду је са глобалтелом и Волте било проблема да не чујеш саговорника после рецимо минут разговора. искључивањем волте опције проблем је нестао

Pročitao sam u jednom članku da puštaju 5G MTS početkom Decembra u većim gradovima a to Valjda i za Globaltel važi jer je to u njihovom vlastništvu operater, će vidimo zdravlje.
Pre ces ti otici na mesec u setnju nego sto Globaltel pusti 5G.

после пара дана иста прича, Волте деактивиран приликом позивања први пут избацује заузето, тек из другог пута зазвони 😈 обратићу се и глобалтелу званично

Kako vam radi automatska obnova sa kartice? Jer se moze osloniti na to?

Da li se zahtev za prenos broja u Globaltel može obaviti u poslovnici? Na sajtu piše da se može obaviti pozivom kontakt centra, međutim, hteo bih da izbegnem čekanje na poštu.

Kad se proverava ispunjenost uslova za prelazak, tokom poziva ili kad im stigne povratna pošta

Koliko se sećam, čeka se potvrda tvog sadašnjeg operatera da na tvom broju nema dugovanja.

U principu brzo to ide. Ali, svakako nije trenutno.

To znam. Nego je brže ako npr. u mts poslovnici odradim zahtev za prenos, nego da čekam poštu od Globaltela, pa da oni čekaju poštu nazad od mene.

A nešto mi se ne vezuje ugovorom za mts, ako se kojim slučajem A1 ne javi sa kontraponudom. Globaltel bez ugovorne obaveze mi je primamljiviji u tom slučaju.

Pa.. u tom slučaju jeste brže.
Ako tako može.

Ne sećam se više, a i ćerka je broj prenosila. Nisam ja.
I doduše, bilo je to pre kupovne od strane mts.

Moguće da je išla kod njih i znam da je posle čekala potvrdu od strane Globaltela da se prenos može izvršiti. Tj oni da dobiju potvrdu da ne duguje.

Ostao što smo mi radili, registracija broja npr, to je išlo preko pošte, pošto ne živimo u Beogradu.

Sada je to jednostavnije i brže, jer mts poslovnica ima više.

Sve u svemu - ne znam kako je danas.

A da je Globaltel odličan izbor, kome odgovara, to stoji.

Da li se zahtev za prenos broja u Globaltel može obaviti u poslovnici? Na sajtu piše da se može obaviti pozivom kontakt centra, međutim, hteo bih da izbegnem čekanje na poštu.
Zdravo!
Kolko znam, prenos se ne može obaviti u poslovnicama mts-a, brat je prenosio još u avgustu sa a1 na globaltel, i dobio je posle 2 3 dana karticu i onda se sve brzo završilo.
Nikako ne uzimajte postpaid, kad pogledate cene biće vam sve jasno, pogotovo sad zbog 5g mreže.

Nazad
Vrh Dno