Nisam koristio pozive, samo net.Da potvrdim za Grcku net radi, mreza Cosmote. Rade i pozivi pretpostavljam da cu cene kao u MTS-u. Tarifiranje kasni.
Kada pređeš i uplatiš Freepaid, zoveš call centar da ti dodele 200GB za prenos.Zelim da predjem na Globatel mrezu
To znači da dobijaš još po 15 gigabajta i što je za godinu dana ukupno 180. Možda su pravila nešto drugačija, zavisi od paketa do paketa, ali to je to, ne dobijaš ih odjednom, već za plaćanje u kontinuitetu.Sta znace ovih 180gb u Freepaid Easy paketu? Svaki mesec se dobija 5gb i na pocetku ugovara poklon 180gb koji se prenosi?
U A1 sam imao ugovor preko 6 godina, i odlučio sam da pređem na prepaid. Trenutno koristim njihov Mega plan koji daje 10GB za surf i po nekoliko GB za društvene mreže koje ne koristim. U suštini ne koristim pozive, i ako ih koristim oni obično traju po minut-dva. Privuklo me je to, što se internet na Globatel mreži, prenosi iz meseca u mesec. Ja generalno i ovih 10GB iz Mega plana u A1 ne istrošim za mesec dana, ostane po 2-3GB. Za muziku u autu koristim Spotify i pored njega na telefonu mi je internet potreban kada sam van kuće za neki lakši search po webu i poruke na messaging aplikacijama.Kada pređeš i uplatiš Freepaid, zoveš call centar da ti dodele 200GB za prenos.
To znači da dobijaš još po 15 gigabajta i što je za godinu dana ukupno 180. Možda su pravila nešto drugačija, zavisi od paketa do paketa, ali to je to, ne dobijaš ih odjednom, već za plaćanje u kontinuitetu.
Napomena: ako su ti dvofaktorske sms poruke bitne (PayPal, banke i slično), pređi na Authenticator i ukoliko ne možeš da zažmuriš na polovičan VoLTE, zaobiđi Globaltel. Za internet zadovoljava opšte potrebe.
Napomena: ako su ti dvofaktorske sms poruke bitne (PayPal, banke i slično), pređi na Authenticator
Bitno da svaki mesec uplatis 340 din, ili uplatis vise i ukljucis automatsku obnovuU A1 sam imao ugovor preko 6 godina, i odlučio sam da pređem na prepaid. Trenutno koristim njihov Mega plan koji daje 10GB za surf i po nekoliko GB za društvene mreže koje ne koristim. U suštini ne koristim pozive, i ako ih koristim oni obično traju po minut-dva. Privuklo me je to, što se internet na Globatel mreži, prenosi iz meseca u mesec. Ja generalno i ovih 10GB iz Mega plana u A1 ne istrošim za mesec dana, ostane po 2-3GB. Za muziku u autu koristim Spotify i pored njega na telefonu mi je internet potreban kada sam van kuće za neki lakši search po webu i poruke na messaging aplikacijama.
Na kraju, iz vaših iskustava, da li se isplati preći?
Kod mene lično nije bilo problema u Poštanskoj i stizale su mi poruke za tekući nakon što sam im prijavio promenu operatora na Globaltel. S druge strane, nisam dobijao sms za Visa internet potrošnju, jer je trebalo da idem fizički do filijale i tražim promenu. Sada sam u A1 i stižu mi poruke za oba (kod njih u sistemu vode Globaltel za tekući i Yettel za Visa internet). Jedino gde sam imao problem jesu dvofaktorski kodovi za Raiffeisen Online, tj. nisam mogao da potvrdim plaćanja za eBanking porukom, već isključivo aplikacijom.Možeš li detaljnije pojasniti kako ovo funkcioniše za poruke banke?
Dva koda za uključivanje i isključivanje VoLTE, ne znam da l' ima svrhe probati ako vam nije još uvek omogućen
*801# za uključivanje
*800# za isključivanje
Možeš sve odraditi bez aplikacije.Prvo iskustvo sa Globaltelom prilično loše. Uzeo paket dobrodišlice da isprobam. Pokušaj logovanja prvi put u aplikaciju nemoguć. Ne stiže verifikacioni kod putem sms-a. Opcija nije stigao sms kod - pozovi ne radi, kaže previše pokušaja. Ok, killujem aplikaciju, krenem ponovo sa unosom broja, sada već na tom koraku kaže previše pokušaja. Pokušavao par puta u razmaku od par minuta. I dalje kaže previše pokušaja. Reinstalirao aplikaciju, opet kaže previše pokušaja. Poslao sebi sms poruku sa drugog broja, sms ne stiže. Totalni fejl. Odlazni sms i poziv radi, internet radi.
Kako se aktivira dolazni sms? Kako se proverava stanje USSD kodom, pošto je aplikacija očigledno beskorisna? A i broj je beskoristan bez aplikacije jer se kroz nju uplaćuju kredit i paketi.
Možeš sve odraditi bez aplikacije.
Isto i meni. Dali mi neki privremeni broj pa mi je aplikacija bagovala sa porukom: "previse pokusaja". Mora da se zove korisnicki. Tako sam uradio, oni resetovali u njihovom sistemu i nakon toga proradilo sve.Ne vredi. I posle par sati i dalje stoji previše pokušaja. Call centar niko se ne javlja, na mejl niko ne odgovara. Bar sam shvatio da su neozbiljni i da ne treba da prebacujem glavni broj kod njih ni pod razno.
Jesi li preneo broj ili je to novi broj?
Isto i meni. Dali mi neki privremeni broj pa mi je aplikacija bagovala sa porukom: "previse pokusaja". Mora da se zove korisnicki. Tako sam uradio, oni resetovali u njihovom sistemu i nakon toga proradilo sve.
Da Pitam znali neko zašto ne rade pozivi skoro 20 dana na Kosovu na IPKO mreži kad sam u Romingu iz Fripejd paketa net 2.36 Giga koji ima za zapafni Balkan čak i na 5G se kači i radi odlično a na pozive samo izbaci?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari