I ja prvi put čujem za ovo, ali je očigledno tačno.Kada si u Zoni ZB, trose se minuti iz paketa za sve brojeve u Srbiji, kao i za pozive ka mrezama drzave zapadnog Balkana u kojoj boravis (i mobilne i fiksne). Znaci, ako si npr. u Cg mozes pozivati sve crnogorske brojeve koristeci minute iz paketa, kao i sve mreze u Srbiji.
Hvala.800 MB
Nekad bilo, sad se spominjalo. Evo me u Italiji, ni usput mi roming nije radio i na te prevare srpskih provajdera i ne racunam vise, nego lepo kupim stranu karticu i sve radi. I sve je jeftinije, i dizel.Kada si u roamingu u zoni ZB, svi dolazni pozivi su besplatni.
Svake godine isto. Prevaranti.@sasa022 govori u narativu da je bolje da ne računa na Globaltel za roming, jer sa istim nije uspeo van zemlje da ga ostvari (verovatno izgubi mrežu ili šta već). Mada, da bi internet roming radio, apn mora da bude globaltel i to je više puta u temi spomenuto. Drugi faktor zašto nema ulaska u roming jesu stare sim kartice i zamena je neophodna. Bio sam u Globaltelu pre prodaje Telekomu, uredno uplatio dodatak 5GB Grčka i Turska, u Turskoj iskoristio skoro ceo saobraćaj i to je to.
To se dešava na mom drugom broju koji ne koristim ja. Probao sam da prijavim ali se izgleda desi da zovem kad je najveće čekanje pa odustanem... Ali od jutros na mom broju nemam VoLTE šta god pokušavao...Da li je neko mozda zvao call center da pita zasto se pozivi prekidaju na volte, tj da te druga strana posle par sekundi vise ne cuje? I da li znaju kada ce taj problem da se resi?
Nije rešeno, verovatno i nije VoLTE nego su oni nešto zeznuli.Evo i meni od jutros isključen VoLTE, a posle par sekundi u pozivu me više ne čuju. Isključio sam VoLTE u Shizuku i pokrenuo *800# za ,,Uspešno isključen VoLTE" i resetovao telefon, pa ću da vidim da li je problem rešen. Mada, izgubio se VoLTE danas svakako... verovatno čačkaju nešto.
Kod mene juče i danas obrnuto, prvih 5-10 sekundi me ne čuju pa posle se popravi. Isključen i deaktiviran VoLTE.Evo i meni od jutros isključen VoLTE, a posle par sekundi u pozivu me više ne čuju. Isključio sam VoLTE u Shizuku i pokrenuo *800# za ,,Uspešno isključen VoLTE" i resetovao telefon, pa ću da vidim da li je problem rešen. Mada, izgubio se VoLTE danas svakako... verovatno čačkaju nešto.
Mene to ubijalo poslednjih para dana. Desetak sekundi razgovora i prekid, jedva sam ukapirao do čega je.Da li je neko mozda zvao call center da pita zasto se pozivi prekidaju na volte, tj da te druga strana posle par sekundi vise ne cuje? I da li znaju kada ce taj problem da se resi?
Da li se dobijaju neki benefiti, prelaskom na esimJa sam to uradio. Pozvao korisnički servis, oni mi rekli da pošaljem email, na koji sam dobio QR kod (e-sim). Koliko znam nema veze sa tim koji plan koristiš.
Kako definises rec "krs" kvalitet kada se ugasi VoLTE? Kod mene npr je kvalitet odlican kada se ugasi VoLTE....Volte je totalno neupotrebljiv, u toku razgovora samo tajac nista se ne čuje kod gospođe i klinca. Kako sam im ugasio sve normalno, jeste da je kvalitet krs ali koliko kostaju minuti odlicno je 😅
Meni je u početku bilo tako, nije bilo razlike između običnog poziva i VoLTE. Sad sam ga aktivirao opet jer problemi koji mi se dešavaju se dešavaju i kad nije aktiviran i sada je kvalitet zvuka bolji, možda ne baš kao što je bio na yettelu ali bolji.Da li je jos neko primetio da pozivi na voLTE “probijaju” pa se pravi “cracking sound” kao da je zvuk previše pojačan?! Naročito uočljivo kod govornih aparata, npr. Lidl. Vrv loša kompresija na mreži. Nadam se da ovo čita neko iz Globaltela. Poenta je HD zvuk pa bi u skladu sa tim trebali ozbiljnije da se pozabave kodecima i podešavanjima same mreže!
Viber i messenger zar nisu aplikacije koje su nezavisne od operatera i zavise iskljucivo od brzine interneta... A za sam poziv i brzina interneta na 3g je dovoljna da bude kvalitetan, cak i video poziv... VoLTE apsolutno tu nema nikakve veze sa kvalitetom tih aplikacija... Ne branim Globaltel. I ja sam nezadovoljan radom VoLTE ali ono sto jeste jeste, sto nije nije.... Budimo objektivni i realni.... Pohvalimo sto je dobro, kudimo sro ne valja.... Nije bas da sve ne valja....Pa krš u smislu da je viber, messenger poziv svetlosnim miljama kvalitetniji poziv od ovog običnog. Jeste da koči, secka na trenutke ali kad ne secka kao da je osoba pored tebe. Na službeni a1 imam volte koji perfektno radi, meni je non stop uključen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari