Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ja ih ranije nahvalih, kad ono uplatim dopunu 950 za freepaid, oni sms- om odbiju automatsko produženje,pozovem- ukinut bonus na freepaid. Gde ste igde to napisali? Nismo dužni da napisemo, to je prepaid. Ali sajt je isti i dalje to nudite,aplikacija isto, i dalje mi nudi bonus? Nema veze, ukinuli smo.

Ja ih ranije nahvalih, kad ono uplatim dopunu 950 za freepaid, oni sms- om odbiju automatsko produženje,pozovem- ukinut bonus na freepaid. Gde ste igde to napisali? Nismo dužni da napisemo, to je prepaid. Ali sajt je isti i dalje to nudite,aplikacija isto, i dalje mi nudi bonus? Nema veze, ukinuli smo.
Trebalo je da uplatis pun iznos paketa bez umanjenja, i onda skinu pri obnovi cenu sa popustom. Tako je bar bilo ranije.

Мандрак је у праву, мораш имати 1000 РСД на рачуну, они скину износ са попустом који си остварио, остало остане....

Možda su ukinuo i 200+30GB prenos broja a da nisu objavili.
To što je pripejd ne znači da ne treba da obaveštavaju ljude već da ih obmanjuju :(

Мандрак је у праву, мораш имати 1000 РСД на рачуну, они скину износ са попустом који си остварио, остало остане....
Ovo je tacno. Provereno iz prve ruke.😊 Mora se imati full iznos na racunu, a skinu umanjen.

Ne,prethodnih par meseci tacno po 950 i radi. Ukinuto je,pricao sam sa dva njihova operatera.A aplikacija i dalje po starom.I na sajtu nude.Cudno. Kako god,doplatio sam i sve su mi GB vratili uz jos jednom potvrdu da je bonus na freepaid ukinut i da su svi paketi po punoj ceni bez umanjenja. I da mogu da menjaju bez najave jer je prepaid.

Poslednja izmena:
Ja uvek uplatim pun iznos tj. punu cenu paketa i onda oni obnove popust.
Na njihovom sajtu piše da je trajanje te akcije do 28.2.2025.

Pogledajte prilog 481308 Pogledajte prilog 481309
Ali što je dobro, tebi popoust iako ukinu promociju ostaje dok obnavljaš paket redovno.

Moj brat placa iz kredita, mada je imao vise od 1000 din, i sve mu je DANAS obracunato sa bonusom. 849 + 30gb.

Mozda je bilo:da li ima neko problem sa Postanskom stedionicom i sms obave. o prilivu novca? Meni ne stizu poruke. Kako ste resili? Hvala.

Prešao sam iz mts-a u A1. Imao sam problem sa aplikacijom NLB Komercijalne banke. Poalao sam im mejl i dobio sledeći odgovor:

"Promenu operatera treba da prijavite lično u ekspozituri, kako bi se podatak prosledio e-banci i ponovo osposobio SMS OTP servis".

Problem je rešen tako što sam otišao u prvu ekspozituru banke i rekao im da koristim isti broj u drugoj mreži. Isto sam uradio i u Poštanskoj štedionici. Sada sve radi kao i ranije.

Zvao sam call centar preprošle godine i tražio promenu operatora na Globaltel. Međutim, prelaskom u A1 se to nije u značajnoj meri poremetilo, niti naknadnim prenosom u mts, gde sam trenutno, a izvorno je Yettel broj. Očekivao sam da odrade prelazak na mts-ov kanal za servisne poruke, jer nema preduslov za određenost operatera, niti je morala da im se prijavljuje promena.

Vrv nije za ovde, ali samo da javnem da je A1 u Kruševcu isključio 3G. Sada, prilikom poziva, mreža sa 4G odmah skalira na 2G i tako drži dok se poziv ne završi. Nakon toga ponovo vrati 4G... Barem je kod mene tako 🤔

@zorz72 normalno. A1 aktivno gasi 3G, evo gde je sad dostupna (još uvek) 3G mreža:
1739979374152.png

Globaltel nije mobilni operater.
Globaltel jeste drugi mobilni operator Telekoma Srbije kome je mts matična mreža i nije podstanar na istoj. Veći problem je što Telekom ne izražava nameru da podstakne ili unapredi neke osnovne funkcionalnosti kao što je sms 2fa.

koji telefon imas, ne radi ti VoLTE?
iPhone 13. Na njemu je A1 i VoLTE radi za surf. Čim se pokrene razgovor fon se prebaci na 2G i u nekom trenutku stidljivo se pojavi E. 3G više se ne pojavljuje uopšte.
Na iP14 mi je Yettel. I tu je, za sada, 4G zakovan svakako.

Za one koji su dobili poklon 30 gb+1000 minuta, prilikom prve obnove POKLON paketa, ne stoji više u aplikaciji ili sms stanju da imam npr. 2150 minuta i sms poruka, već neograničeno, a na portalu FREEPAID. Gigabajti se prikazuju normalno. Da ne bi bilo problema sa nagomilanim minutima i sms porukama u 01/26 kada promocija ističe, uradih skrinšot sms stanja kojeg sam zatražio par dana ranije, pre obnove (original sms ne brišem).

Poslednja izmena:
Jedno pitanje dali moze internet kartica da radi u ,Mifi ili ruter
Nemam ni jedan da probam ,ako radi kupicu

Za one koji su dobili poklon 30 gb+1000 minuta, prilikom prve obnove POKLON paketa, ne stoji više u aplikaciji ili sms stanju da imam npr. 2150 minuta i sms poruka, već neograničeno, a na portalu FREEPAID. Gigabajti se prikazuju normalno. Da ne bi bilo problema sa nagomilanim minutima i sms porukama u 01/26 kada promocija ističe, uradih skrinšot sms stanja kojeg sam zatražio par dana ranije, pre obnove (original sms ne brišem).
Odavno je poznata činjenica da niti freepaid ima neograničene minute i poruke (ima 5000 mesečno ukupno), niti je tačna informacija da ti imaš neograničeno minuta ili poruka, već da globaltel sistem sve cifre preko recimo 2000 jedinica (minuta ili poruka) prikazuje kao neograničene.

Odavno je poznata činjenica da niti freepaid ima neograničene minute i poruke (ima 5000 mesečno ukupno), niti je tačna informacija da ti imaš neograničeno minuta ili poruka, već da globaltel sistem sve cifre preko recimo 2000 jedinica (minuta ili poruka) prikazuje kao neograničene.
Nisam znao za to preko 2000 jedinica, ali sam to napisao kako bih mogao da pratim minute posle godinu dana sabiranja i da ne bih imao problem kasnije kada u 01/2026 budem uplatio uzbudljivu kombinaciju. Imaću tačan broj prenetih minuta na broju. Neko je ovde već ranije pisao da su mu obrisali neke nagomilane minute, pa vratili neki deo.

Mislim da si omašio temu, ali odgovorio sam. Obrisaću ovaj post kroz neko vreme.
Zasto mislis da je omasio temu , ako se odnosi na mene
samo sam pitao dal Globaltel kartica sa internetom moze da radi u ,mifi ili neki ruter ,mesecno mi ne treba vise od 5gb ,
nebih uzimao neki paket sa ugovorom

Ja ne znam što Globaltel (Telekom) ne uzme da rešava pitanje nedolazećih 2FA poruka.

Jedini razlog zašto sam preneo glavni broj (taman pogodio A1 promociju godinu dana besplatnog Mega plana) je zato što nisam dobijao poruke za PayPal.

Svaki put kada sam prijavljivao to (više puta u toku godine u razmaku od par meseci) oni su radili na "rešavanju". Sa bankama nisam imao problem, poruke su dolazile uvek (čak i bez potrebe da javljam banci da sam promenio operatera, ali je obično trebalo dan ili dva od prenosa da proradi).

Sada da poprave to, odmah bi vratio nazad broj i uplaćivao Freepaid svaki mesec (bolje od toga nema trenutno u Srbiji). Ne verujem da je to toliko komplikovano za rešiti, ali izgleda da nema dovoljan broj korisnika takav problem da bi oni uzeli da ozbiljno rešavaju to.

Obrati pažnju ako ti stoji da ti je paket Freepaid, a ne poklon 30 GB + 1000 min pošto sam ja na sinovom broju imao situaciju da je on pre tog poklona imao aktivnu kombinaciju 1 GB/50 min i bilo je aktivno automatsko obnavljanje. Kada su mu aktivirali promociju postala mi je samo ona vidljiva i nisam isključio automatsku obnovu. Pre nekoliko dana mi stigne poruka da mu je obnovljena ta kombinacija koju je imao pre promocije i postane mi opet ona vidljiva u aplikaciji. Odmah sam ih zvao, objasnio i refundirali su mi 335 RSD u kredit, a opet mi vratili promociju da bude jedina aktivna (isključio sam automatsko obnavljanje). Još me ubeđuju, kao nema veze može i paralelno da bude to aktivno, ja kažem, pa koji će mi dodatnih 1 GB / 50 min kad već imam promociju :D

Ja ne znam što Globaltel (Telekom) ne uzme da rešava pitanje nedolazećih 2FA poruka.

Jedini razlog zašto sam preneo glavni broj (taman pogodio A1 promociju godinu dana besplatnog Mega plana) je zato što nisam dobijao poruke za PayPal.
Na nekoj od prethodnih strana neko je pisao da je problem sa PayPal-om rešen, da sada stižu poruke normalno.

Vrh Dno