Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Blefirao sam prelazak iz Globaltel-a u A1 i dobio sam 1000 minuta prema svima i 30 gb. Pokušao sam ovde da nađem odgovor, ali nisam uspeo.

Da li se minuti i gigabajti koje dobijam narednog meseca automatski sabiraju sa nepotrošenim ili je potrebno aktivirati bilo kakav mesečni paket da bi ih sabrao sačuvao ( uzbudlljiva kombinacija na 30 dana....)?

Prilozi

• Screenshot_20250204_164028.jpg
    Screenshot_20250204_164028.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 71
Blefirao sam prelazak iz Globaltel-a u A1 i dobio sam 1000 minuta prema svima i 30 gb. Pokušao sam ovde da nađem odgovor, ali nisam uspeo.

Da li se minuti i gigabajti koje dobijam narednog meseca automatski sabiraju sa nepotrošenim ili je potrebno aktivirati bilo kakav mesečni paket da bi ih sabrao sačuvao ( uzbudlljiva kombinacija na 30 dana....)?
Da sabiraju se moraš da aktiviras neki najnizi paket koji ima minute i gigabajte

Da sabiraju se moraš da aktiviras neki najnizi paket koji ima minute i gigabajte
Ne mora ništa da aktivira dodatno. Svakog meseca u narednih 12 meseci će ti se automatski aktivirati novi paket sa 30 GB / 1000 min i sadržaj će se sabirati sa onim što imaš. Tek nakon isteka tih promotivnih 12 meseci treba da nastaviš da uplaćuješ regularne pakete kako bi ti se sadržaj i dalje prenosio, ali ćeš imati sve što si tokom promotivnog perioda akumulirao. Ovo su mi potvrdili iz Globaltela kada sam sa njima dogovarao dodelu tog promotvnog paketa.

Razmisljam se da predjem iz mts-a u Globaltel jer mi paket istice krajem meseca, a generalno mi se freepaid cini kao dobra ponuda.
Ono sto nisam najbolje razumeo, da li moram da vezem karticu za app i automatski obnavljam paket ili generalno mogu na kiosku da uplatim novac na tu njihovu app i tako obnavljam pretplatu bez da vezem karticu?

@presedan imaš dve opcije za automatsku obnovu: iz uplaćenog kredita na broju i putem platne kartice.

Dopada mi se ta mogucnost. Verujem da mts nece ponuditi nista konkurentno povodom prelazka obzirom da su ista firma, tako da ce se isprobati Globaltel.

Dopada mi se ta mogucnost. Verujem da mts nece ponuditi nista konkurentno povodom prelazka obzirom da su ista firma, tako da ce se isprobati Globaltel.
Može i jedno i drugo zavisi kako ti odgovara.
Ja obnavljam preko kredita.
Uplatim 3 dana pred istek i obnovi mi se bez ikakvog problema.
Za ove dve godine, prezadovoljan.

Da li Globaltel i dalje koristi iskljucivo 2G mrezu za razgovore ili se tu nesto promenilo?

Ne. Do skoro sam koristio Globaltel i prilikom razgovora mreza padne na G(SM) opseg iskljucivo i veza bude ocajna. Na to sam mislio. Da li su spustili razgovor na 3G ili i dalje pada na GSM?

@zorz72 kada bi forsirao samo 3G režim, pozivi bi ti radili normalno i preko 3G režima mreže.
Kad se 3G skroz ugasi u Srbiji, ako nemaš VoLTE ( a globaltel ga još nije zvanično pustio ), pozivi će ti opet ići preko 2G GSM.
S obzirom da je MTS za ( skoro ) sve svoje pripejd segmente omogućio VoLTE, Globaltel im je ostao jedini pripejd segment za puštanje VoLTE-a

Probacu ponovo za neki dan broj koji imam na Globaltelu pa cu videti sta se desava. U Decembru je bilo drugacije. Svaki poziv (mreza mije stajala na 4G,3G,2G auto preload) je skalirao iskljucivo na 2G. Zakljucacu Xiaomi na 3G iskljucivo pa cu videti ima li ili nema veze...
THX

Globaltel treba izbegavati u širokom ludu posle 1500 minuta/SMS poruka oni suspenduju broj sa razlogom da se koristi u poslovne svrhe.
Što u prevodu znači da nije neograničeno. Ako već to plaćam i koristim pričaću koliko hoću i želim bilo 1 minut ili 5000 minuta. To plaćamo svi i ćao sve ostalo je prevara.

Verovatno procena da se broj koristi iskljucivo za odlazne pozive, bez dolaznih.

Tom logikom se može reći i nemoj reklamirati i nemoj nuditi neograničeno, ako već znaš da nije i da si nevidljivim slovima postavio fup.

Napiši lepo i transaprentno npr. 1000 minuta, ali onda to više nije tako primamljiva ponuda kojom korisnika svesno dovodiš u zabludu, i onda korisnik ispada nerealan jer očekuje neograničeno za male pare. To je pre svega nefer poslovanje, ali to je druga tema.

FUP u Globaltelu je zvanično 5000 minuta/jedinica, ali se dešavalo da nasumično korisnicima suspenduju odlazni saobraćaj i sa mnogo manje potrošenih minuta i tu je osnov za prigovor,

1739310113887.png

• Like
Reagovanja: uji
FUP moze biti dinamican i u odnosu na razliku dolaznih i odlaznih minuta, sto je realniji pristup.

Idem malo u offtopic, ali znajte da i A1 ima FUP (odnos dolaznih i odlaznih poziva van mreže) za svoje NEO pakete. Njih pozivi u mreži ne zanimaju tu udri kolko hoćeš, a van mreže ih itekako zanimaju.

Nije Globaltel nešto poseban po tom pitanju. Naravno A1 pošalje opomenu korisniku, pa tek onda preuzima drastične mere za razliku od Globaltela.

Nikada nisam koristio globaltel.Ako sam ja dobro razumeo,kupim njihovu karticu,platim 1000 dinara i imam fripejd mesec dana,nakon isteka tih mesec dana uplacujem opet/produzavam fripejd i to je to? Nema ugovorne obaveze.

Nikada nisam koristio globaltel.Ako sam ja dobro razumeo,kupim njihovu karticu,platim 1000 dinara i imam fripejd mesec dana,nakon isteka tih mesec dana uplacujem opet/produzavam fripejd i to je to? Nema ugovorne obaveze.
Tako je. Ako prebacuješ broj iz druge mreže, čim uplatiš fripejd, zoveš call centar da ti dodele 200gb koje možeš da prenosiš i uz 5gb za 340 dinara na 30 dana, ako recimo ne planiraš da obnavljaš minute.

Vrh Dno