Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Trenutno sam u fazi prebacivanja broja iz Yetel u globaltel.Dobicu 200 GB kao poklon.Moje pitanje je dokle ja mogu da koristim tih 200 gb,bez uplacivanja nekog paketa?Hteo bih freepaid posle da aktiviram.Ili moram odmah da uplatim neki paket,da bi uopste mogao da koristim tih 200gb?
Da bi uopšte mogao da dobiješ tih 200gb moraš prvo da uplatiš freepaid pa tek onda zoveš call centar, obratiš im se mejlom ili pišeš na fb stranici u inbox kako bi ti ih aktivirali.

Od Intesa banke mi ne stize verifikacioni SMS kod kada nesto kupim online.. Od danas mi se desava.

Aha,e to me je interesovalo.Hvala.
Nakon što ti prođe taj prvi mesec Freepaid-a koji aktiviraš da bi ti dodelili 200 GB za prenos, moraš da uplaćuješ bar 1 GB podataka svakog meseca da bi ti se GB prenosili.
Od Intesa banke mi ne stize verifikacioni SMS kod kada nesto kupim online.. Od danas mi se desava.
Ja sam morao da odem u poslovnicu Intese kada sam prešao na Globaltel i da ih obavestim da sam obavio promenu operatera, pa su oni čačnuli nešto i proradilo je. Do tada mi ništa od njih nije stizalo.

Moze li neko da mi objasni ako Globaltel sada koristi istu infrastrukturu kao mts zasto na Globaltel broju imam pun signal, a na mts jedva jednu crtu, to tako traje mesecima, i to nije slucaj samo kuci recimo, nego na vise lokacija.

Ne bi trebalo da ima razlike... koji telefon je u pitanju, da li ima dual 4g ili 4g za primarnu sim a 3g/2g za sekundarnu?

• Like
Reagovanja: uji
S21 mts je fizicka a globaltel esim, dual sim je On, isto su podesene obe kartice 4g 3g 2g, takodje Volte upaljen za obe

@space85 A ako isključiš globaltel broj i ostane samo mts jer i dalje ima samo jedna crta?

Uobicajeno je los signal za mts, jedna do dve crte max, i kad se ugasi globaltel nema neke razlike. Sve uopsteno radi ok nemam problema sa prekidima itd, samo mi je to malo cudno.

Moze li neko da mi objasni ako Globaltel sada koristi istu infrastrukturu kao mts zasto na Globaltel broju imam pun signal, a na mts jedva jednu crtu, to tako traje mesecima, i to nije slucaj samo kuci recimo, nego na vise lokacija.
Kad udjes u Podesavanja>O telefonu>Informacije o statusu>Status SIM kartice>Tip mreze za mobilni prenos glasa

pogledaj da li ti stoji 4G i za jednu i za drugu karticu (imas pri dnu ekrana da izaberes za koju karticu gledas status).

Moguce da ti je Globaltel na 2G ako nemas aktivan net paket.

Preko koje kartice koristis net?

Za mts pise 4g, a globaltel UMTS. Nemam trenutno aktivnu promociju na Globaltel esim, ali kad radi ima 4g brzina neta je zaista dobra

U globaltelu sam neke 3 godine, od kako mi je istekao ugovor u mts-u, ali sam dual sim, tako da sam zadrzao svoj 20+ godina stari broj na koji ponovo doplatim kredit na trafici, a ovaj mi sluzi za freepaid paket, naravno bez ugovorne obaveze, znaci mesecno oko 10e na telefon, a s obzirom na moje koriscenje 20GB ne mogu da potrosim za mesec dana , a internet veza je odlicna. Putujem s vremena na vreme tako da i roaming dodatak im je pristupacan za nekog ko ga koristi za whatsapp/email/viber , pozive i tome slicno i veza je sasvim solidna.

U globaltelu sam neke 3 godine, od kako mi je istekao ugovor u mts-u, ali sam dual sim, tako da sam zadrzao svoj 20+ godina stari broj na koji ponovo doplatim kredit na trafici, a ovaj mi sluzi za freepaid paket, naravno bez ugovorne obaveze, znaci mesecno oko 10e na telefon, a s obzirom na moje koriscenje 20GB ne mogu da potrosim za mesec dana , a internet veza je odlicna. Putujem s vremena na vreme tako da i roaming dodatak im je pristupacan za nekog ko ga koristi za whatsapp/email/viber , pozive i tome slicno i veza je sasvim solidna.
Ja i da hoću gb nema šanse da potrošim, trenutno 584 gb imam pogotovo od kad je aktivna promocija 30 gb
Samo nek se gtomila.

@aw snap nećeš, makar samo internet dodatkom poput 5GB za 340 dinara na 30 dana.
Ovako je trenutno kod mene. Moguće je neograničeno produžavati važenje nepotrošenih gigabajta, bilo kojim paketom koji sadrži gigabajte.

E sad meni treba savet:

U julu sam iz mts-a prešao u Globaltel i dobio 230 gb koje još nisam potrošio. Važenje nepotrošenih gigabajta produžavam mesečim paketom "uzbudljiva konekcija" ( 5gb za 340 dinara). Na kartici imam 900 dinara kredita za automatsku obnovu.

Ako bih blefirao prelazak u A1 (trebaju mi samo gigabajti), šta je najbolje da uradim pre podnošenja zahteva za prenos u A1 i kakvu povoljniji ponudu od Globaltel-a mogu da očekujem da bih odustao? Da li je bolje da pre podnošenja zahteva za prenos aktiviram neki veći Globaltel paket? Može li u mom slučaju bilo šta izboksovati?

Samo što pre podnesi zahtev za prenos u A1 (uvek od zahteva možeš da odustaneš, mada ako stvarno planiraš da preneseš, potroši kredit prvo), već nekoliko kolega (uključujući mene) nakon zahteva je dobilo ponudu za ostanak u Globaltelu koja je 30 GB / 1000 minuta/SMS mesečno tokom godinu dana besplatno, uz prenošenje svega i zadržavanje onoga što imaš do tada (kada ti dodele taj paket za ostanak, samo se sabere sa postojećim sadržajem i ide dalje).

Ne kontam kad može da odustane od zahteva za prenos broja? Ako hoće da pređe u A1, onda na njihovom sajtu ili poslovnici ide prenos, tj. A1 sve odrađuje. Kad uđe u prenos broja, nema više ništa sa starom mrežom. Kako će Globaltel da zaustavi A1 u prenosu broja i da se ponovo obrati korisniku sa poboljšanom ponudom, ako A1 već odrađuje prenos? Po toj logici je trebalo da me zovnu iz A1 kad sam prelazio u Globaltel sa nekom ponudom za ostanak.

Mobilni net ne radi dok je razgovor u toku?

Juče sam prabacio dva mts pripejd broja u A1 i danas su me zvali sa broja 064733 da mi nude Moravu1 i bla, bla, bla....Naravno da nisam pristao. Potvrđujem da postoji mogućnost odustajanja od prelaska u novu mrežu. To pokazuje i iskustvo većine ljudi koji su u skorije vreme prazili iz mreže i u mrežu.

Aha, znači može ali tek kad se prebaciš i formalno, oni te zovu sa poboljšanom ponudom, pa onda naknadno možeš da odustaneš od prenosa, iako si praktično već prešao?

Aha, znači može ali tek kad se prebaciš i formalno, oni te zovu sa poboljšanom ponudom, pa onda naknadno možeš da odustaneš od prenosa, iako si praktično već prešao?
Možeš da poništiš zahtev za prenos dok se ne prebaciš i daju ti foru još par dana. Čim bude odobren prenos, više nema nazad.

Većina kolega sa foruma ima takvo iskustvo. Ovo važi dok traje promocija u A1, jer ljudi masovno prelaze. Pretpostavljam da će kasnije broj prelazaka iz mreže u mrežu biti manji, što će smanjti mogućnost za nagodbu.

Mozda ce zvucati glupo i nije mi namera da bilo koga odvracam i slicno,ali nikako mi nije jasno u cemu je poenta tog prelazenja...tipa iz MTS-a u Globaltel,i nakon par meseci idem u A1???Ja licno idem iz Yettela u Globaltel jer mi Globaltel odgovara posteno i finansiski,a i nema UO.Zasto bih se vracao u Yettel sa njihovim japanskim cenama.ili isao kod drugog :unsure:

Imam četiri pripejd broja koja moram da održavam u "životu". A1 mi daje najbolje razloge da to radim u njohovoj mreži. Dobijam mnoooooogo a ulažem ono što bih i inače morao kod bilo kog operatera. Računica je jasna Broj je isti bez obzira na mrežu. Idem tamo gde dobijam više. To je trenutno Mega plan A1 u aktuelnoj promociji.

Može da se odustane kad te pozovu i ponude onda kažeš da nećeš i da hoćeš u drugu mrežu, govorim iz iskustva,
Iz mts-a u globaltel prešao predprošle godine i nudili mi zmaj tarifu i nisam pristao.
Mozda ce zvucati glupo i nije mi namera da bilo koga odvracam i slicno,ali nikako mi nije jasno u cemu je poenta tog prelazenja...tipa iz MTS-a u Globaltel,i nakon par meseci idem u A1???Ja licno idem iz Yettela u Globaltel jer mi Globaltel odgovara posteno i finansiski,a i nema UO.Zasto bih se vracao u Yettel sa njihovim japanskim cenama.ili isao kod drugog :unsure:
Baš tako, kad sam već u globaltel prešao, ne mrdam odatle.

Posto uskoro treba da predjem u globaltel,imam pitanje dali mogu da aktiviram bilo koji paket na pocetku koriscenja?Razmisljao sam o freepaidu,ali sam video da postoje i oni pojedinacni paketi.Uzeo bi za pocetak onaj od 340 dinara 5 GB za 30 dana.Jel mogu njega da aktiviram na pocetku i imacu i onih 200GB poklona?

Prvi mesec moraš da aktiviraš Freepaid ako želiš da dobiješ bonus od 200 GB za prenos broja, pošto je to uslov. Posle toga možeš da aktiviraš bilo koji paket koji uključuje podatke da bi prenosio tih 200 GB.

Poslednja izmena:
Posto uskoro treba da predjem u globaltel,imam pitanje dali mogu da aktiviram bilo koji paket na pocetku koriscenja?Razmisljao sam o freepaidu,ali sam video da postoje i oni pojedinacni paketi.Uzeo bi za pocetak onaj od 340 dinara 5 GB za 30 dana.Jel mogu njega da aktiviram na pocetku i imacu i onih 200GB poklona?
@gorgilije neznam kad uzmes direktno u poslovnic,ja sam svoj prvi Globaltel broj,kupio na kiosku ubacio u telefon i aktivirao dobrodoslicu.Nakon toga pitem sajta i web forme registrovao broj i dosada aktiviram bas te sitne male od 225 i 325d pakete.Nije mi toliko bitno jer mi to nije primaran broj e kad glavni prenesem iz Yettela tu ide Freepaid obavezno.Racun je prost Yettel mi paket Total Data (neograniceno sve min/sms/net) naplacuje 3.450d mesecno.za te pare ovamo imam Freepaid od 1000d 3 puta tj 3meseca...a za internet koristim Kucni internet (mora selo nema optike,samo budjavi ADSL). I kucni intrnet ide kako kad od 40-60Mbps i fino mi,zavrsava posao i za telefon i Laptop :)

Nazad
Vrh Dno