Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Mislim da Globaltel ni posle toga roka ne deaktivira broj.
Mada ako neko zeli da sacuva broj , moze jednom godisnje da prebaci 50 dinara
sa broja na broj i to je siguran nacin da ce ostati aktivan.

Ja nisam skoro godinu dana uplaćivao kredit i funkcionisao mi je broj. U telefonu mi je kao drugi broj. Preusmjerio sam pozive kada sam u području bez A1 signala.
Izgleda da su fleksibilni po tom pitanju.

U kom smislu dokle vazi?
U smislu koji je datum isteka sim kartice. Rok važenja kredita je 90 dana od dopune. Onda po tome bi trebalo ručno da sračuna još dodatnih 270.
U smislu koji je datum kada prestaje da važi sim kartica. Kao na primer kod bilo kog drugog operatora kada proveriš, piše kredit važi do tog datuma (3 meseca od zadnje dopune), a kartica ističe pa onda tačno piše koji datum (12 meseci od zadnje dopune).

Da li neko zna gde mogu da vidim dokle vazi sim kartica ?
Kao i kod svakog drugog operatora isto,vazi za sve brojeve na dopunu.Danas 12.01 uplatis minimalnih 200d,i oni ti vaze 3meseca.Ako za ta 3 meseca ne uplatis nista stopira se odlazni saobracaj samo mogu tebe da zovu,i to vazi iducih 9meseci.Znaci broj ti vazi do 12.01 iduce godine ako za sve to vreme,ne uplatis nista onda gase broj.Cim uplatis opet kredit isto krece ponovo znaci racunas,od dana uplate broj vazi 12meseci a sam kredit 3meseca :)

Kao i kod svakog drugog operatora isto,vazi za sve brojeve na dopunu.Danas 12.01 uplatis minimalnih 200d,i oni ti vaze 3meseca.Ako za ta 3 meseca ne uplatis nista stopira se odlazni saobracaj samo mogu tebe da zovu,i to vazi iducih 9meseci.Znaci broj ti vazi do 12.01 iduce godine ako za sve to vreme,ne uplatis nista.Cim uplatis opet kredit isto krece ponovo znaci racunas,od dana uplate broj vazi 12meseci a sam kredit 3meseca :)
Jasno je meni sve to. Znam da se nakon svake dopune važnost kartice produžava na 12 meseci. Nego sam pitao npr. uplatim sada i nakon 2,3 meseca ne mogu da se setim kada mi je bila zadnja dopuna, kod drugih operatora možeš da vidiš tačni datum do koga važi kartica. Kod Globaltela možeš samo da vidiš tačni datum do kog važi kredit.
Takođe najmanja dopuna za Globaltel je 100 dinara, drug je juče uplatio tako da je porverena informacija.

Uzeo sam sinoć još jedan broj(225 rsd sam platio 😂), stigla eSIM odmah. Da mogu lepo da prebacujem između njih 50 rsd kako bi se produžavao kredit. Nekada mi zatreba neki VAS SMS i uplatim npr. 500 i onda mi propadne ostatak jer ne koristim kredit a obnova ide preko kartice. Iskreno mi to isticanje kredita nema smisla mnogo ali dobro, sreća pa može da se produžava prebacivanjem.

Jasno je meni sve to. Znam da se nakon svake dopune važnost kartice produžava na 12 meseci. Nego sam pitao npr. uplatim sada i nakon 2,3 meseca ne mogu da se setim kada mi je bila zadnja dopuna, kod drugih operatora možeš da vidiš tačni datum do koga važi kartica. Kod Globaltela možeš samo da vidiš tačni datum do kog važi kredit.
Takođe najmanja dopuna za Globaltel je 100 dinara, drug je juče uplatio tako da je porverena informacija.
Ček ček kolko znam da kad ideš u stanje ti u poruci stiže sve i važenje kredita, kartice ,paketa.

IMG_20250112_205254.jpg

Ne pise vazenje kartice, samo vazenje kredita i aktivnog paketa. Mada kredit ne brisu ni kad prodje taj rok.

Ne razumem svi znamo princip,rada brojeva na dopunu.Kad ovaj 062 prenesem tu ce ici Freepaid,jer mi je to primarni broj.A ovaj drugi Globaltel kupljen na kiosku,dopunim ponekad,koliko da mu produzim trajanje...ko zna mozda nekad zatreba.Na njemu nekih 60-70rsd ima sad,a sam broj vazi tamo negde do Septembra ili Oktobra.Nekom prilikm opet cu ubaciti recimo 200d...koliko da ga produzim...nije to raketna nauka brate 🙂

Kao i kod svakog drugog operatora isto,vazi za sve brojeve na dopunu.Danas 12.01 uplatis minimalnih 200d,i oni ti vaze 3meseca.Ako za ta 3 meseca ne uplatis nista stopira se odlazni saobracaj samo mogu tebe da zovu,i to vazi iducih 9meseci.Znaci broj ti vazi do 12.01 iduce godine ako za sve to vreme,ne uplatis nista onda gase broj.Cim uplatis opet kredit isto krece ponovo znaci racunas,od dana uplate broj vazi 12meseci a sam kredit 3meseca :)
Ne znam za druge operatere al meni baš danas zablokiraše A1 broj, mesec dana nakon isteka kredita.
Znači, 4 meseca od dopune više nisam mogao da primam pozive.

++edit: A evo info i na A1 sajtu:

1736790663153.png

Tako da nije baš kod svakog operatera isto....

Poslednja izmena:
@Matrix69 uz izuzetak A1 koji gasi signal posle 4 meseca od dopune kao što @CAMOPEJB reče i jedini način da se reaktivira broj u mreži je ponovnom dopunom, nakon čega opet dobija domet.

@uji iskreno ja odlicno pamtim,kad dopunim tako da tu nema problema.Freepaid vazi mesec dana ako bas,mora pogledam u aplikaciju i vidim kad treba da uplatim...da obnova bude bez problema.A to sto dobijam 2Gb neta za 1000RSD,premoscavam imam kod Yettela Kucni Internet Max 1000Gb mesec dana po punoj 4g brzini.Znaci cim upalim net odma ide na WIFI za surfanje,a pozivi i sms preko Globaltela i uzivam lagano.Nema dokupljivanja net dodataka,jednostavno tako mi najbolje odgovara i sve to radi bez problema 👌

Nije ni kod Yettela isto, rokovi su 60+330 (dakle kartica važi skoro 13 meseci, zgodno za gastarbajtere koji dolaze jednom godišnje, a dopuna svega 60 dana), a min. dopuna nije 200 nego 300 din.

ja sam nekad davno imao globaltel broj ali preko aplikacije.....al se ne secam broja....kako to mogu da aktiviram?

ja sam nekad davno imao globaltel broj ali preko aplikacije.....al se ne secam broja....kako to mogu da aktiviram?
Osmocifreni brojevi su izbačeni iz opticaja. Kupljeni sedmocifreni ili sačuvani privremeni za prenos broja su mogli krajem preprošle godine da se prenesu na fizički sim.

da li se prenose 20gb dobijenih posle registracije? ako ne, koliko to traje? u aplikaciji nigde ne pise, samo za paket koji trenutno imam

Ističe mi Telenor ugovor, podigli cenu paketa, viša nego za nove korisnike. Aj reko da vidim šta je s globaltelom, vidim jako dobra freepaid ponuda, sličan paket je za 500 din jeftiniji. Kad ono ne radi 2FA, ne rade servisne poruke, nema VoLTE, nema 4G+. Probam na ćaletovom telefonu sa MTS postpaid karticom speedtest, yettel 70/40, MTS 8/10 a ping duplo veći. Baš bi bila patnja da pređem na Globaltel sa ovakvim uslovima. Biće Yettel još 2 godine :)
Da ne bude da samo hulim, neko je izgleda u mom kraju u poslednjih par dana zavrnuo antenu ka meni, pa sada MTS/Globaltel meri i do 100 Mbps u download-u, uz i dalje nizak(u poređenju s Yettel-om) upload od 10-15 Mbps, što drastično poboljšava situaciju.

Poruke od PayPal-a i dalje ne stižu? Nedostatak VoLTE bih i preživeo ali ovo mi je jako bitno

Postovanje.
Pre 7 dana sam preneo broj iz yettela u globaltel i primetio da dok razgovaram sa nekim nemam poziv na cekanju vec tog koji pokusava da me pozove obavestava da sam nedostupan. Po oslobadjanju veze odnosno zavrsetku razgovora meni uopste nedolazi poruka o propustenim pozivima niti tom dolazi obavestenje da sam ponovo dostupan. Pokusao sa da aktiviram poziv na cekanju preko koda *43# i nije imalo uspeha. Zvao sam korisnicki centar na 067 71234 i oni su mi rekli da ce da obaveste tehnicku sluzbu.
Dali da se nadam da to srede ili dzabe radovanje?

Postovanje.
Pre 7 dana sam preneo broj iz yettela u globaltel i primetio da dok razgovaram sa nekim nemam poziv na cekanju vec tog koji pokusava da me pozove obavestava da sam nedostupan. Po oslobadjanju veze odnosno zavrsetku razgovora meni uopste nedolazi poruka o propustenim pozivima niti tom dolazi obavestenje da sam ponovo dostupan. Pokusao sa da aktiviram poziv na cekanju preko koda *43# i nije imalo uspeha. Zvao sam korisnicki centar na 067 71234 i oni su mi rekli da ce da obaveste tehnicku sluzbu.
Pozdrav!
Pokušaj da deaktiviraš pa ponovo aktiviraš.
I ja sam imao sličnu situaciju da mi poziv na čekanju nije bio aktiviran, pa sam tako uradio i sad kad me neko zove dobijem signal da imam drugi poziv.

Postovanje.
Jel mi mozes reci koliko je trajao proces od podnosenja zahteva do realizacije....

Vrh Dno