Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ja imam na Yettel-u za zapadni balkan ali mi treba samo za Grčku dok sam na odmoru tih 10 dana.

Broj servisnog centra mts je +381650000900, nije taj koji si naveo. Mislim da je servisni centar bitan za slanje sms poruka, ne za primanje.
Moguće, jer sam iz busa zvao (video da uplata gradskog prevoza preko SMS-a ne radi). Ali mi nije jasno gde treba taj broj da unesem. U podešavanjima za SMS ne nalazim gde bi trebalo on da stoji.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-17-20-50-25-412_com.opera.browser.png
    Screenshot_2024-06-17-20-50-25-412_com.opera.browser.png
    91.3 KB · Pregleda: 102
Taj kod ne funkcioniše. Javi se Telekom Srbija besplatno obaveštenje...

SMCS podešavanje sam našao kada uđem u SMS aplikaciju, podešavanja, Advanced I skroz pri dnu, ali je sivo pa ne moze da se promeni. Tu mi stoji broj +381610471

Ако активирана промоција истиче 30ог да ли истиче у поноћ 29 на 30 или у поноћ 30на 31ог? Хвала

Ne mogu da primim kodove od microsofta na tel. blokiran mi skype,outlook i phone link.....jel ima neko još probleme sa prijemom kodova?

@synn

Ako je iskljucen roming , napise se : Kosovski operateri iskljucili roming
za korisnike brojeva operatera iz Srbije

Informacija preneta , nema dalje rasprave , jer ne vodi nicemu....

@synn

Ako je iskljucen roming , napise se : Kosovski operateri iskljucili roming
za korisnike brojeva operatera iz Srbije

Informacija preneta , nema dalje rasprave , jer ne vodi nicemu....
E to je jos jedna prednost za korisnike mtel CG. Koliko puta sam ljudima napisao. Da uzmu mtel i da opušteno žive a ne da razmišljaju kad ce Kosovo ugasiti im uslugu... Ili sta god ispadne sledeće....

Zdravo,
Tamo u mesages settings pa u advanced treba da bude taj broj servisnog centra.
To on unese automatski i ne može da se menja.
Ne može da se unese ručno. Zvao podršku, on rešetovao nešto, ali nije rešilo problem pa čekam tu njihovu reklamaciju da viša instanca reši, a rok za to je 8 dana. Taman možda reše kad odem iz Srbije i više ne koristim našu karticu...

P.S. Interesantno je da mi stižu Globaltel poruke za propuštene pozive i promocije, ali zato nijedna druga poruka ni da stigne ni da se pošalje...

Ne može da se unese ručno. Zvao podršku, on rešetovao nešto, ali nije rešilo problem pa čekam tu njihovu reklamaciju da viša instanca reši, a rok za to je 8 dana. Taman možda reše kad odem iz Srbije i više ne koristim našu karticu...

P.S. Interesantno je da mi stižu Globaltel poruke za propuštene pozive i promocije, ali zato nijedna druga poruka ni da stigne ni da se pošalje...
Hm,
ne bih rekao da je to do njih jer mi je skroz čudno.
Teško će ti brzo rešiti reklamaciju jer meni 3 meseca rešavaju reklamaciju o porukama o dopuni, isteku i obnovi paketa.
Probaj aplikaciju messages da vratiš na fabrička podešavanja.
tj. da obrišeš ažuriranja pa vidi.

Ma može da se promeni broj servisnog centra. Evo, korak po korak:
1. Uđeš u aplikaciju Telefon
2. Otvoriš tastaturu i ukucaš broj ##4636##
3. Izabereš Informacije o telefonu
4. Na dnu ima SMSC
5. Tapneš Osveži i prikazane se trenutni broj
6. Uneseš željeni broj i tapneš Ažururaj
7. Tapneš Osveži da proveriš da li je prihvatio novi broj
Ovako meni stoji

Prilozi

• IMG_20240619_152333.jpg
    IMG_20240619_152333.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 52
Veruj mi da ne može. Kucao sam i taj kod, krene poruka "USSD Code is running... " i ne izvrši naredbu, nego iskoči poruka "Pozovite Globaltel USSD servis na *100#".

Gledam sada da li ima neka aplikacija za Samsung koja će mi dati pristup dodatnim mogućnostima/podešavanjima bez root-a.

A Samsung... Sad sam probao na A52s kod supruge. Njoj je podrazumevana aplikacija za SMS Google messages. Promenio sam na Samsungovu aplikaciju za poruke, ušao u njena podešavanja, pa Još podešavanja, pa Tekstualne poruke i tu ima da se izmeni broj servisnog centra. Ovako to izgleda, samo ovo je za mts. Za Globaltel stavi kao što su ti rekli.

Prilozi

• IMG-df2e488e5d31255b13bf55d9d10998f3-V.jpg
    IMG-df2e488e5d31255b13bf55d9d10998f3-V.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 24
  • IMG-3260e53eafb70f3113a672a7ffcd6c25-V.jpg
    IMG-3260e53eafb70f3113a672a7ffcd6c25-V.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 26
Recite mi jednu stvar, ako ne produžim paket koji sam imao da li automatski gubim mrežu, tj. nemam signal i mrežu dok ne kupim paket, i ako recimo kupim samo net za roming da li cu onda dobiti signal mreže? Pitam jer mi je istekao paket i kada prebacim na Globaltel nemam mrežu.

@tobacco road uvek treba da imaš 2G i 3G mrežu i da budeš dostupan za pozive i poruke i kad nemaš nijedan dokupljen paket.
Kad dokupiš neki paket koji uključuje i internet, onda će ti proraditi i 4G pristup za net u zemlji i za roming.

@tobacco road Ne, ako nisi dopunio kredit možeš samo da primaš pozive i SMS poruke, ali ne i da pozivaš i šalješ SMS poruke, a neiskorišćeni deo kredita će biti obrisan. Ako nemaš signal možda je broj ugašen. Kad si zadnji put dopunio kredit?

Imam 550 kredita na kartici i ističe 16.09. danas istekao paket, i kada se prebacim na Globaltel nema mreže.

Vrh Dno