Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pa verovatno i hoce. Ideja je bila lepa ali ne za nase krajeve.
Skoro svi koje znam da su u pocetku sa entuziazmim reciklirali su prestali jer su reciklomati uvek puni i ne rade.
Verovatno je sve to lepo subvencionisano jer da nije monogo bi bilo lakse da objave gde moze da se nosi na reciklazu po ceni od 10 din pa ko hoce da skuplja masovno lepo odnese tamo i zavrsi sve brze i lakse.

Ima li neko da mu radi preusmeravanje poziva? Meni vec par nedelja ne radi.

Zvao sam PayPal danas, jer mi ne stize onaj SMS sa kodom za login. Kazu da ih moj operator blokira, jer su im svi sms failed to deliver.

Jel moze neko ko ima PayPal nalog da proba da se loguje i potvrdi, da li dobija one time pass code na SMS, naravno na broj telefona koji je kod Globaltela?

Taj problem je već dugo prisutan, naročito dok je Globaltel koristio A1 mrežu. O tome se mnogo pisalo u temi.

Hvala.
Iz PayPal-a nemaju rešenja, osim da dodaju drugi broj telefona, od drugog operatera, i može samo SMS, nema call opcija.

Logovao sam se drugim brojem i dodao authenticator.

Jel moze neko ko ima PayPal nalog da proba da se loguje i potvrdi, da li dobija one time pass code na SMS, naravno na broj telefona koji je kod Globaltela?
Isti problem trenutno postoji sa mts-om. Gledaj da koristiš A1 ili Yettel broj za dvofaktorsku autentifikaciju sa PayPal-om ili ako ti nije teško, nastavi da se autorizuješ uz authenticator. Dok mi je broj izvorno iz Yettel-a od letos bio prenet u Globaltelu, nisam imao problem sa PayPal-om, ali neke druge servisne poruke nisu stizale i imam prekide u toku razgovora na mts mreži zbog lošeg dometa, tako da Globaltel svakako više nije mogao da bude opcija.

Mts je imao problem pre nekoliko meseci, ali sada radi, barem kod mene

U Globaltelu i dalje ne radi aktivacija ni iMassage i Facetime-a koji takođe idu preko SMS poruka.

Zvao sam PayPal danas, jer mi ne stize onaj SMS sa kodom za login. Kazu da ih moj operator blokira, jer su im svi sms failed to deliver.

Uprvo probao PayPal, stigao mi je SMS. Kao što neko reče, letos mi nije radilo, pa je onda proradilo, i za sada radi...

Kod mene radi

Hvala drugari!

Kod mene ne stiže na Globaltel, čak mi je devojka iz podrške slala u toku razgovora SMS i ništa ne stiže... pa su mi na kraju dodali Yettel i na taj broj stiže normalno, ali dodao sam authenticator pa se ipak tako logujem.

Neverovatno da iz PayPal-a nemaju rešenje već samo drugi broj. Prvo me pita pa zar nemam opciju da biram 'receive a call' ili da primim kod na e-mail, kad sam reko da nemam, onda me ubeđuje da to ne može i da ne postoji drugi način da primim kod i neću moći da se logujem.

Hvala drugari!

Kod mene ne stiže na Globaltel, čak mi je devojka iz podrške slala u toku razgovora SMS i ništa ne stiže... pa su mi na kraju dodali Yettel i na taj broj stiže normalno, ali dodao sam authenticator pa se ipak tako logujem.

Neverovatno da iz PayPal-a nemaju rešenje već samo drugi broj. Prvo me pita pa zar nemam opciju da biram 'receive a call' ili da primim kod na e-mail, kad sam reko da nemam, onda me ubeđuje da to ne može i da ne postoji drugi način da primim kod i neću moći da se logujem.
Totalni ****** i jos nema opcija, da se ugasi verifikacija. Najbolje da imas instaliranu aplikaciju njihovu na telefonu, onda ne trazi svaki put kod za verifikaciju.

• Like
Reagovanja: uji
Da li Globaltel i dalje koristi A1 providering ili su se prebacilina svoju mt:s mrezu?

Totalni ****** i jos nema opcija, da se ugasi verifikacija. Najbolje da imas instaliranu aplikaciju njihovu na telefonu, onda ne trazi svaki put kod za verifikaciju.
Od skoro i to više ne fukcioniše. Bilo je dovoljno otiskom da se logujem, sad i za personal i business periodično izbaci da upišem sms 2fa. Samo lični u PP business aplikaciji trenutno prolazi bez predodobrenja.

Authenticator je dobro resenje dok nesto ne krene naopako, a kada krene nemate vise nikakve sanse da vratite nalog on ce biti bespovratno izgubljen.

Authenticator je dobro resenje dok nesto ne krene naopako, a kada krene nemate vise nikakve sanse da vratite nalog on ce biti bespovratno izgubljen.
Pa sacuvaj kodove pobogu. Stavi google 2fa i tamo drzi kodove. I nema gde da nestanu. A i ne znam servis koji nije imao mogućnost oporavka od nestanka 2fa koda...
Ostavis telefon. Ako bas bude smak sveta prebacis na a1 vrstis autentificator pa se vratis na globaltel.... Mislim danas je toliko hakovanje normalno. Mene malo malo neki klijent upozori da sam ishakovan ili da pokusavaju da me hakuju. Tako da ne znam sta je ljudima peoblem. Zato sluze notari. Nista online ozbiljno bas zbog toga ne mozes ni da uradis. Zato i jesu usluge za kockanje i tako nesto...
Pa pitaj bioo koga ko radi na bezbednosti online sistema. Da ce ti svako reci da nikad nista ne bi online koristio.... Koliko imas sanse da nagrabusis

Poslednja izmena:
Бекап можда.

Vodite računa, pojavile su se osobe koje nude kartice globaltel 10-15k dinara u pola cene ili dopunu kredita 50% više od onog što platite. To rade verovatno kradenim kreditnim karticama, pošto globaltel prihvata sve kartice i iz inostranstva. Da vam nebi blokirali broj, ili da imate problema sa policijom.

Vodite računa, pojavile su se osobe koje nude kartice globaltel 10-15k dinara u pola cene ili dopunu kredita 50% više od onog što platite. To rade verovatno kradenim kreditnim karticama, pošto globaltel prihvata sve kartice i iz inostranstva. Da vam nebi blokirali broj, ili da imate problema sa policijom.
Nisu to kradene kartice, skupljaju ljudi velike količine ambalaže i ubacuju u reciklomat, a onda prodaju kredit upola cene. Sad su im pokvarili posao i ograničili slanje dopuna na maksimum 1000 din mesečno.

Da nekog zanima stvarno ekoloska održivost. To bi na svakom koraku bilo. Ovako se vidi da je samo zeleno opravdano ako zgrce pare... Ili neki način da utopis pare.... Zivo me interesuje koliko ce i ovo trajati sa reciklomatima...

Одговор њихове подршке на фб-у у вези немогућности куповине еСим профила.

Prilozi

• Screenshot-37.png
    Screenshot-37.png
    33.3 KB · Pregleda: 100
Da nekog zanima stvarno ekoloska održivost. To bi na svakom koraku bilo. Ovako se vidi da je samo zeleno opravdano ako zgrce pare... Ili neki način da utopis pare.... Zivo me interesuje koliko ce i ovo trajati sa reciklomatima...
Bolje i tako, nego svuda po ulici. Trebali bi ostali operateri da uvedu, kad su im puna usta ekologije. Pa nek se i trguje bar da ambalaža bude gde treba.

Ljudi,sad pozvah KS i dobijem obavestenje:
"Telekom Srbija,dobili ste nepostojeci broj"

Globaltel se još uvek vozi preko A1. Kažu, prvo da se portuju baze korisnika i druge stvari pa tek sama mreža.
I takoOo.

Vrh Dno