Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Najbolje da se stavi automatsko produžavanje sa 300+ dinara na stanju.
Najbolje staviti u Viber podsetnik s datumom isteka,dopuniti kredit preko lika s limunda i vozi. Onda ovaj globaltel ispada stvarno džabe. I još se sve prenosi šta se ne potroši. Videćemo šta će biti kad su došli pod okrilje mts. Na kraju krajeva uvek je tu a1 i mesečni planovi.

Imam Freepaid od 1300din,kako ide sa razgovorima u Grckoj,koje su cene minuta kada se zove iz Grcke,i obrnuto?

Izgleda da Globaltel više nema prioritet u A1 mrežu kad je u pitanju brzina interneta? Brzina je uvek bila 200+, sad ne prelazi 20

Kojem % ljudi je potrebna tolika brzina, po meni prosečnom korisniku za full hd video na yt da normalno pušta sasvim dovoljno.

Zašto bi trolovao meni je i ovako samo dovoljno da otvara yt da ne secka. veće brzine mi nisu potrebne kao ni 99% korisnika

Ja nisam primetio da su nesto menjali ( Ruma , Indjija , Pazova , Pecinci )...

Pokrivenost signalom je "sarena" , brzine interneta dosta variraju od mesta do mesta ,
ali nema promena u odnosu na period od pre 2-3-6 meseci.

Ima baznih stanica gde je protok i dalje 150-200 / 20-70M.

Zašto bi trolovao meni je i ovako samo dovoljno da otvara yt da ne secka. veće brzine mi nisu potrebne kao ni 99% korisnika
Ovo je donekle istina. Realno brzina je bitna samo ako imas protok za download. Globaltel gde je limit 40 GB (stvarno je svejedno da li mogu potrositi internet za mesec dana u 30 minuta ili 2 sata. 50ak ili 2000 Mbps na 40 GB je relativno svejedno...

@gorgilije produžetkom Freepaid, Promo zone (Grčka i Turska) ili Zone 1, internet za roming se prenosi. Primer: sedmog dana aktivacijom Freepaid par minuta pre iste satnice kao i prošle nedelje kod Promo GR/TR dodatka, preostali saobraćaj se sabira i dodaje 1/2GB na narednih 30 dana.

Ovaj lik sa Limunda jel uzimao neko od njega dopunu? Poslao sam mu poruku ovako i jos 3 na limundu i decko ga nema ziv...

Kada obavite kupovinu molim javite se ili preko limundo poruka ili na broj telefona koji se nalazi pored adrese (0659 22 43 ..) jer sam osnovni broj izgubio sim karticu.
Ti izlicitiraj pa ako ti se ne javi negativna i ćao...

Kada obavite kupovinu molim javite se ili preko limundo poruka ili na broj telefona koji se nalazi pored adrese (0659 22 43 ..) jer sam osnovni broj izgubio sim karticu.
Ti izlicitiraj pa ako ti se ne javi negativna i ćao...
95 su preostala dva broja. 15. sam bio u kontaktu sa njim po uplati na tekući račun i čovek me je odmah zvao radi dogovora oko dopune.

Ja sam izlicitirao jos u 11 jutros, pa mu poslao poruku na limundu i nista, nema ga. Kod mene je neki drugi broj, probacu sada na ovaj da mu pustim poruku mozda se javi.

Da li neko koristi Globaltel aplikaciju u inostranstvu za pozive na mobilne i fiksne brojeve u Srbiji?
Kakav je kvalitet razgovora?
Koristim iz Kanade i nema nikakvih problema ...Kao sto rekose, sve zavisi od internata ...Jedino mi se desi da nekada ne mogu da pozovem neke brojeve koje recimo sa drugog provider-a dobijem. Naravno, koristim aplikaciju za pozove ...

U svakom slucaju, mislim da nema nijedan drugi provider koji daje ovo - poziv preko aplikacije na sVE telefone bez nekog ogranicenja ...Ili mozda ima nesto slicno ...

A u cemu je razlika izmedju poziva preko ove app,i na primer Vibera ili vacapa?

Već je rečeno u poslednjoj rečenici. Globaltel broj u aplikaciji može da upućuje regularne pozive ka fisnim i mobilnim brojevima. Za Viber bi ti trebao Viber out VoIP kredit da bi ostvario to.
mozda ima nesto slicno ...
Postojao je pre više godina mtel global GO4YU i uz registraciju sa inostranom karticu dobijao se srpski broj sa inicijalnim saobraćajem za pozive ka mts mreži, ali servis je ukinut najverovatnije zbog neisplativosti.

Poslednja izmena:
Postojao je pre više godina mtel global GO4YU i uz registraciju sa inostranom karticu dobijao se srpski broj sa inicijalnim saobraćajem za pozive ka mts mreži, ali servis je ukinut najverovatnije zbog neisplativosti.

Mislim da je konkurencija ukinula ...Imao sam prijatelja koji je postavio tako nesto slicno u sopstvenoj organizaciji i mislim da ga je posta jurila da je sve proslo u strogu ilegalu ...Ima i dalje mogucnosti da se to legalno postavi ali za 1000 din mesecno mislim da nije vredno zezanja

• Like
Reagovanja: uji
Mislim da je konkurencija ukinula ...Imao sam prijatelja koji je postavio tako nesto slicno u sopstvenoj organizaciji i mislim da ga je posta jurila da je sve proslo u strogu ilegalu ...Ima i dalje mogucnosti da se to legalno postavi ali za 1000 din mesecno mislim da nije vredno zezanja
Freepbx na rpi. i 3g modemi sa otkljucan voice.Radi fenomenalno.Koristio bas iz tunisa pre koju nedelju.Sve kroz vpn iz bezbedonosnih razloga.

Mislim da je konkurencija ukinula.
Evo ja ću da ti kažem iskreno, cimao sam se da uzimam te brojeve da bih mogao besplatno da zovem i fiksni, što je isto masa ljudi radila uz referal da dobije 60 ili 20 minuta, ne sećam se, ali bilo je od koristi. U početku je moglo i sa srpskim brojem pa su posle ukinuli i ostavili za inostrani. Ubacio sam ugašenu bugarsku karticu i on je po ICCID pustio da se registrujem pa sam našao još nekoliko zaostalih. Retko ko je stvarno nastavio da plaća kao moji sa Malte, ali i oni su se isto tako od drugih snalazili. Posle su u Telekomu shvatili da sa tim cenama nemaju računicu, čak ih i digli pre gašenja, ali nije dugo potrajalo.

Pozdrav braco. Jel moze samo objasnjenje za roming. Putujem u Austriju i ne znam da li je samo potrebno da ukljucim mobile data u romingu ili treba jos nesto u aplikaciji da se podesi?
Vidim i da pisete da treba da se promeni pristupna tacka (nju sam menjao vec da bih aktivirao Globaltel net ).

1. Podesi APN na globaltel.
2. U podešavanjima podataka omogući roaming data.
3. Aktiviraj roming paket za zonu kojoj pripada Austrija i to je to!

Verovatno (gotovo sigurno) će se poništiti apn kad budeš prešao u roaming (jer se menja sim profil) i moraćeš ponovo da podesiš

Nazad
Vrh Dno