Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ne znam zašto je @Globaltel-supp problem da reše poteškoće sa funkcionisanjem sms servisa, već to prebacuju na korisnika.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Na Globaltelu sam od 21.12.2020.
Prebacio broj tamo. Za sad bukvalno ni jedan jedini problem.
SMS stiže iz Mobi, Inteze i Credit Agricole banke, dexpress, aks.
Ništa nikog nisam cimao.
Prešao sam sa Telenora, ali broj je originalno sa MTS-a.

Možda je u tome stvar da nije prvo prebacivanje broja, ne znam, lupam, al' čisto da javim da ima i slučaj da radi sve normalno. LOL
Ako nekom znači. :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ dva dana si tek kod njih. Sačekaj malo više da bi oformio mišljenje. ;)

Ja sam u CA banci, i ne stize mi poruka, i ovo je prvo prebacivanje broja. :)

^ dva dana si tek kod njih. Sačekaj malo više da bi oformio mišljenje. ;)

Nije mišljenje, samo trenutno stanje. :p
Mišljenje još nemam - 3 meseca optimum za to.
Al' generalno sam kontao kako god da bude 3 meseca mogu da preguram trenutno u ovoj situaciji (99,9% vremena kod kuće sam), a izuzetno sam alergičan na ugovornu obavezu pa ako nešto škripi idem dalje. :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ajde drugari iz Globaltela napravite neki paket za net samo koji mogu da uplatim i da važi godinu dana, svaki mesec da dobijem par GB i da ne vodim računa da li kartica ističe i da je dopunjavam svaki mesec.

Sada pare za to dajemo cg mtel-u, 50 eura godišnje, 40 za promociju i 10 eura da ne moramo karticu dopunjavati svaki mesec-dva, jer niko kod nas nema takvu opciju da uplatiš i godinu dana ne razmišljaš od toj kartici.

Globate NAJGORE ISKUSTVO!!!

Najgora mreza ikada. Tehnicka podrska im je uzas. Kada ih zovem sa broja iz njihove mreze tehnicka podrska nece da se javi, kada zovem sa drugog broja javljaju se odmah (predpostavljaju da je nov korisnik). Posle 2 meseca im je crkla sim kartica (mislio sam da je nemoguce da sim kartica crkne ali kod njh je sve moguce). Trazili su da im posaljem karticu i trebalo im je 10 dana da ustanove da je kartica neispravna. Platio sam 500 din da im stigne preporucenom postom (naravno nisu mi refundirali). Poslali su mi novu ali na njoj nije bio aktiviran postpaid paket. Paket sam platio 3. u mesecu. Sim kartica postala neispravna 10-og.
Do kraja meseca nisam imao ni internet ni minute ni sms, a sve sam uredno platio na pocetku meseca.
Na email odgovaraju posle 4 sata, i ne citaju uopste sta je napisano. Nisu mi nadoknadili ni dinara. Jedno jako lose iskustvo i nepotreban stres.

Najgora mreza ikada!!!!

Ajde drugari iz Globaltela napravite neki paket za net samo koji mogu da uplatim i da važi godinu dana, svaki mesec da dobijem par GB i da ne vodim računa da li kartica ističe i da je dopunjavam svaki mesec.

Sada pare za to dajemo cg mtel-u, 50 eura godišnje, 40 za promociju i 10 eura da ne moramo karticu dopunjavati svaki mesec-dva, jer niko kod nas nema takvu opciju da uplatiš i godinu dana ne razmišljaš od toj kartici.

Aktiviras paket od 5GB - ukljucis auto obnovu u aplikaciji, uplatis 1000 dinara kredita, pa za nesto manje od 3 meseca (kolko vazi kredit) uplatis ponovo i tako. Sve sto ne potrosis sabira se. Ja tako koristim na jednoj njihovoj SIM kartici. Radi odlicno, a nije mi veliki trosak za dodatni saobracaj.

Ova godina je baš… Prošla. Slavimo što je tako, a slavimo i što si sa nama. Zato do 15.01.2021. pozovi *100# i odaberi opciju 4 za aktivaciju novogodišnjeg poklona od 10 GB neta, koji će zatim biti dodat na tvoj aktuelni paket. Potrebno je samo da u tom trenutku imaš aktivan paket koji sadrži internet. Jedva čekamo da "otpakuješ" svoj poklon :)
Zanimljiva ponuda.

Skroz korektno sa njihove strane s obzirom da imaju daleko bolju ponudu od vip pripejda

Takođe, 21 GB kod VIPa se ne prenose. Ovih 10 GB se prenose u novi paket.

Znate šta je ubedljivo najbolje kod globaltela...kada zovete preko aplikacije drugi globaltel od 20 puta 19 puta je taj neko nedostupan ...fenomenalno zar ne, radi vrhunski. Ako me razumete .

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Aktiviras paket od 5GB - ukljucis auto obnovu u aplikaciji, uplatis 1000 dinara kredita, pa za nesto manje od 3 meseca (kolko vazi kredit) uplatis ponovo i tako. Sve sto ne potrosis sabira se. Ja tako koristim na jednoj njihovoj SIM kartici. Radi odlicno, a nije mi veliki trosak za dodatni saobracaj.
lakse mi sa mtel, uplatim i godinu dana ne razmišljam o toj kartici. Na to ciljam, a ne vidim šta im je to problem da naprave, pa neka naplate koliko misle da treba.

^^Verovatno je problem u internet signalu korisnika? To se dešava i kada su oba telefona sa dovoljno dobrom internet konekcijom?

Najgora mreza ikada. Tehnicka podrska im je uzas. Kada ih zovem sa broja iz njihove mreze tehnicka podrska nece da se javi, kada zovem sa drugog broja javljaju se odmah (predpostavljaju da je nov korisnik). Posle 2 meseca im je crkla sim kartica (mislio sam da je nemoguce da sim kartica crkne ali kod njh je sve moguce). Trazili su da im posaljem karticu i trebalo im je 10 dana da ustanove da je kartica neispravna. Platio sam 500 din da im stigne preporucenom postom (naravno nisu mi refundirali). Poslali su mi novu ali na njoj nije bio aktiviran postpaid paket. Paket sam platio 3. u mesecu. Sim kartica postala neispravna 10-og.
Do kraja meseca nisam imao ni internet ni minute ni sms, a sve sam uredno platio na pocetku meseca.
Na email odgovaraju posle 4 sata, i ne citaju uopste sta je napisano. Nisu mi nadoknadili ni dinara. Jedno jako lose iskustvo i nepotreban stres.

Najgora mreza ikada!!!!

Poštovani Nemanja,
zaista nam je drago da ste kontaktirali našu korisničku podršku i da su kolege uspele da reše problem na obostrano zadovoljstvo.
Ukoliko budete imali bilo kakvo dodatno pitanje, slobodno nas kontaktirajte, a ljubazne kolege će Vam rado odgovoriti na svako pitanje.
Hvala Vam na ukazanom poverenju.

Dragi korisnici ukoliko imate bilo kakvih poteškoća ili nedoumica sa našom mrežom, budite slobodni da nam se obratite putem mejla na [email protected], call centra na broj 0677/1234, takođe putem foruma (direktne poruke). Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.

Poslao sam zahtev za promenu mreže, pre 2 dana, putem vaše internet stranice i da danas nisam pozvao podršku ko zna kada bi reagovali. I treba kaže 7 do 10 dana za prenos broja, da li ide peške iz Beograda?
Nisam zadovoljan prvim utiskom...

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Poslao sam zahtev za promenu mreže, pre 2 dana, putem vaše internet stranice i da danas nisam pozvao podršku ko zna kada bi reagovali. I treba kaže 7 do 10 dana za prenos broja, da li ide peške iz Beograda?

U nekim zemljama se prenos uradi za 15 minuta,ali ovo kod nas,sad u 2021 godini za koji dan,je sramota

Nisam zadovoljan prvim utiskom...

Poštovani,

Sama procedura prenosa možda iziskuje nekoliko dana više, a za to postoji nekoliko razloga. Prvi se odnosi na dokumentaciju, koju Vam šaljemo na kućnu adresu da potpišete i istu vraćate kurirskoj službi koja nama dostavlja potpisane primerke, za šta je potrebno 3-4 dana. Nakon dospele dokumentacije, zahtev za prenos broja se upućuje Vašem trenutnom operateru, koji po pravilniku o prenosivosti broja, ima 5 radnih dana da odgovori na zahtev. Ukoliko zahtev bude odobren, realizuje se prenos broja u Globaltel mrežu.

Poštovani,

Sama procedura prenosa možda iziskuje nekoliko dana više, a za to postoji nekoliko razloga. Prvi se odnosi na dokumentaciju, koju Vam šaljemo na kućnu adresu da potpišete i istu vraćate kurirskoj službi koja nama dostavlja potpisane primerke, za šta je potrebno 3-4 dana. Nakon dospele dokumentacije, zahtev za prenos broja se upućuje Vašem trenutnom operateru, koji po pravilniku o prenosivosti broja, ima 5 radnih dana da odgovori na zahtev. Ukoliko zahtev bude odobren, realizuje se prenos broja u Globaltel mrežu.
Istina, ali ja sam poslao zahtev još pre 2 dana, i niste ništa konkretno preduzeli dok ja danas nisam pozvao, mogli ste do sada da mi pošaljete ugovore, danas bi stigli, a ne danas da mi kažete poslaćemo vam u ponedeljak,tek. Znači doći će u utorak kod mene, proceduru neću završiti ovim tempom do Srpske nove godine

Istina, ali ja sam poslao zahtev još pre 2 dana, i niste ništa konkretno preduzeli dok ja danas nisam pozvao, mogli ste do sada da mi pošaljete ugovore, danas bi stigli, a ne danas da mi kažete poslaćemo vam u ponedeljak,tek. Znači doći će u utorak kod mene, proceduru neću završiti ovim tempom do Srpske nove godine

Sve je to kilavo od samog pocetka,a ni naviduku se ne vidi poboljsanje.

Koristim eSim i aplikaciju na iOS 14.3 (iPhone). Kada koristim eSim dolazni pozivi su uvek preko Sim-a, a ne preko aplikacije iako sam u aplikaciji čekirao da primam pozive preko aplikacije:
IMG_0A9745E94242-1.jpeg
Ukoliko isključim eSim (= "izvadim") i aplikacije nije foreground nego u pozadini nema poziva, na kraju se dobija SMS o propuštenom pozivu.
Ako je aplikacije aktivna (foreground) onda dobijam poziv.

U opciji TV zvuk se čuje samo preko slušalice (bluetooth) ne i preko zvučnika. Kad prebacim na iPhone a ne na slušalice nema zvuka.

Ima li neko slična iskustva ili još bolje rešenje za ove probleme. Zvao sam njihov call-center 6771234 ali sem obećanja da će problem proslediti tehničkoj službi i da će se oni javiti ništa drugo.

Može, otvori iPay račun, iWallet aplikacija, uplatiš preko e-bankinga na svoj virtuelni račun koliko ti treba, i onda kroz Globaltel aplikaciju prebaciš novac

Možeš li molim te da pojasniš ovo. Ako sam dobro shvatio mogu da uplatim SIM dopunu na virtuelni račun. Gde da nadjem broj tog računa?

Znam da nije tema, ali postoji li mogućnost kao iPay ali online. Znači da mogu da plaćam račune, a da platim kreditnom kartom?

Možeš li molim te da pojasniš ovo. Ako sam dobro shvatio mogu da uplatim SIM dopunu na virtuelni račun. Gde da nadjem broj tog računa?
Uđeš u iWallet aplikaciju, zatim ideš na prvo dugme ispod stanja (znak +) ispod koga piše Add Funds (meni je tel na engleskom), i dobićeš sve podatke za uplatu običnom uplatnicom, odnosno el. bankarstvom.

0428f2105c70c584f6ce91f06d00250d.jpg

Uđeš u iWallet aplikaciju, zatim ideš na prvo dugme ispod stanja (znak +) ispod koga piše Add Funds (meni je tel na engleskom), i dobićeš sve podatke za uplatu običnom uplatnicom, odnosno el. bankarstvom.

0428f2105c70c584f6ce91f06d00250d.jpg

Mislim da se nismo razumeli, mene interesuje kako da dopunim kredit na SIM.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno