Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Upravo mi je automatska obnova odradila...sad je potpis preko banke Telekom Srbija umesto Globaltel. A poruka od Globaltela je ostao isti...sve ok prošlo.

Imitiraju i dalje goobaltel servise a u stvari su MTS... Mogli su ljude preneti normalno na mts prepaid i uvesti ovo kao tarifu/e... I da ne komplikuju život...

Pa sta ocekujes od njih kada za sve osim kupovine kartice i uplate kredita u njihovim prostorijama (mts) moras da zoves Globaltel kontakt centar i cekas sat vremena da ti se neko javi. 🤦

Ni danas se ne može pozvati call centar na 06771234. Da li je neko uspeo da ih dobije danas sa neke druge mreže van globaltel?

Ni danas se ne može pozvati call centar na 06771234. Da li je neko uspeo da ih dobije danas sa neke druge mreže van globaltel?
Upravo sam probao sa A1, uredno se javlja i kaže „Dobrodošli u Globaltel korisnički centar" itd.

I ja sam ih juce dobio sa A1. Probaj preko njih ili ako imas Yettelovu karticu.

Meni je nocas oko 3h uspeo poziv sa "nove" Globaltel kartice ( stari broj koji je stajao kao virtuelni - pocetkom novembra prebacen na karticu i do nocas nije koriscen ).
Broj / kartica je jos uvek na A1.
Kada se poziva sa GT broja koji je na MTS mrezi , uspostavi se poziv i posle 30s tisine se prekine.

Poz!
Evo upravo zvao globaltel,
javili se posle samo par sekundi.
Daklem,
freepaid ostaje isti tu se ne menja ništa.
Što se rominga tiče, to sam pitao, zone ostaju iste samo su drugi provajderi.
Nisam detaljno pitao koji su za koju zemlju ali najbolje je da se dobro raspitate.
Na sajtu se za sada još ništa nije promenilo što se provajdera tiče, provereno sad., ali verujem da kada se sve završi po pitanju migracije će i to biti promenjeno.
Pitao sam i za svoj broj, i dalje nije izvršena migracija.

Ja od pre 10min nemam mrežu u Nišu. Ima li još neko isti problem?

Prestali su od jutros da mi rade dolazni pozivi i dolazni sms, uredno mogu da pozivam i saljem sms, net takodje radi. Verujem da je povezano sa prelaskom sa A1 na MTS, koji se desio u prepodnevnim casovima (po ocitavanjima od NetMonster-a). Je l ima nacin da samostalno resim, evo 30+ min cekam da se javi "prvi slobodni operater" - kapiram da su zatrpani pozivima...

Operaterka sa 06771234:

Cenovnik za roaming je tačan, cene se neće menjati. Cena dolaznog poziva u Bugarskoj je 1.67din/min. Da li ste sigurni? Da. Da li mogu koristiti idalje dolazne pozive po toj ceni? Da.

Ajde, u četvrtak sam tamo, pa testiram.

Prestali su od jutros da mi rade dolazni pozivi i dolazni sms, uredno mogu da pozivam i saljem sms, net takodje radi. Verujem da je povezano sa prelaskom sa A1 na MTS, koji se desio u prepodnevnim casovima (po ocitavanjima od NetMonster-a). Je l ima nacin da samostalno resim, evo 30+ min cekam da se javi "prvi slobodni operater" - kapiram da su zatrpani pozivima...
Proradilo...

Добро си прошао, ја сам чекао 19 дана за то. Очито је отчепљен застој.

Radi li nekom 4G, dve kartice - na mts mreži, aktivan data paket, samo 3G.

Radi, eSIM na mts mrezi.

Tokom dana su "ispadale sa mreze" kartice koje su prebacene na MTS.

Freepaid ostaje u ovom obliku dok se sve baze ne prenesu na MTS ,
posle toga - videcemo...

Roming ( u inostrnstvu ) ide preko MTS partnera i vaze MTS roming zone.
Spisak na Globaltel sajtu / u aplikaciji nije azuriran.

Moja kartica koja je prebacena na MTS cesto menja rezim 3G/4G.

Ja od pre 10min nemam mrežu u Nišu. Ima li još neko isti problem?
Takođe, od ponedeljka nemam internet ali imam pozive. Juče sam pokušavao njihov servis na 0677 da dobijem, nisam uspeo.
Od jutros, veza se uspostavi ali je tišina i posle 10ak sekundi se veza sama prekine. Pisao sam im mail, nemam nikakvu informaciju sem ovog što pročitam ovde....

Meni dve kartice rade, i pozivi i internet, ali bez 4G vec vise od 24h.

Takođe, od ponedeljka nemam internet ali imam pozive. Juče sam pokušavao njihov servis na 0677 da dobijem, nisam uspeo.
Od jutros, veza se uspostavi ali je tišina i posle 10ak sekundi se veza sama prekine. Pisao sam im mail, nemam nikakvu informaciju sem ovog što pročitam ovde....
...da se nadovežem, poziv servisu 0677 može da se realizuje ako se zove sa A1 mreže, provereno radi. Što se interneta tiče, ko ima problema i ne radi mu internet, obrisao sam podešavanja Globaltel-a i iskoristio podešavanja sa mts sajta, reboot mobilnog i sada imam internet. Sve radi ok, servis nisam uspeo da dobijem, sada mi i ne treba.

Tokom dana su "ispadale sa mreze" kartice koje su prebacene na MTS.
Meni se tek sad povezale dve kartice na 4G.
Freepaid ostaje u ovom obliku dok se sve baze ne prenesu na MTS ,
posle toga - videcemo...
"Odlicno."
Roming ( u inostrnstvu ) ide preko MTS partnera i vaze MTS roming zone.
Spisak na Globaltel sajtu / u aplikaciji nije azuriran.
Prevara. Juče su mi vratili razliku (više naplaćeni iznos za dolazne pozive).
Zvali su me dva puta nakon mog poziva i kategorički tvrde da je cenovnik ispravan. Sutra sam ponovo u inostranstvu, pa javljam iskustva sa terena.
Inače po onom što je meni naplaćeno 29.11. ove godine, cena dolaznog poziva nije ni iz mts cenovnika za prepaid, već skoro 50% veća.
Pisao sam i efektivi i ratelu po ovom pitanju. Oni ne smeju da na sajtu imaju lažni cenovnik.
Moja kartica koja je prebacena na MTS cesto menja rezim 3G/4G.

Vrh Dno