Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Mislim da i u aplikaciji ima opcija da se isključi obnova paketa.

Nisam siguran za jednu stvar. Kada se aktivira paket putem aplikacije, mislim da tamo postoji opcija za automatsku obnovu, i da je ona po default-u stiklirana. Ako je to slucaj, treba paziti da se ona iskljuci pri aktivaciji paketa.

Што ове картице немају ПИН или је он исти за све,типа 1111,0000 итд. и да ли је картица регистрована на наручиоца картица?

Poslednja izmena:
Ona fora da se kartica ne koristi za pozive, nego app - radi samo za pozive ili nekako mogu i poruke da se salju/primaju preko nje?

Могу и поруке(српски бројеви),мада је мени све то компликовано тако да се апликација нешто неће пуно ни користити,само нет и друге апликације које користе нет.

Da. I da saljem.

Pa u početku nisu bile sim kartice, aplikacija je valjda tako i zamišljena da radi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da. I da saljem.

Moguce je i slati i primati poruke kroz aplikaciju. Prvo se ulogujes sa Globaltel brojem koji koristis, a onda u aplikaciji pronadjes tab za poruke, i vozi. Takodje, otvori podesavanja aplikacije i stikliraj opciju Receive calls and messages via app, ili kako se vec zove. :)

Hvala. Mozda mi bude korisno, tako mogu i na single SIM da koristim onda ;)

Evo iskustvo sa globaltelom.
Upravo to je bila ideja, da se broj samo koristi kroz aplikaciju.
Prenet broj pre jedno tri nedelje.
Sve radi kako je zamišjeno, OSIM jedne sitnice, broj je nepostojeći za pozive iz fiksnih mreža (Telekom, Orion..).
Tri nedelje oni pokušavaju da reše problem bez uspeha.

Evo iskustvo sa globaltelom.
Upravo to je bila ideja, da se broj samo koristi kroz aplikaciju.
Prenet broj pre jedno tri nedelje.
Sve radi kako je zamišjeno, OSIM jedne sitnice, broj je nepostojeći za pozive iz fiksnih mreža (Telekom, Orion..).
Tri nedelje oni pokušavaju da reše problem bez uspeha.

Na žalost, sa nekim prenetim brojevima smo imali problem zbog operatera iz kojih se broj prenosi. Na ovom problemu radimo konstantno i ima dosta korisnika koji su preneli broj i sve funkcioniše. Svakako radimo da rešimo što pre i Vaš problem.

To nije za sve brojeve problem?
Neko je imao problem zbog nepostojeceg ugovora o interkonekciji, ne secam se ko..

Zdravo svima! Imao sam ranije slicnu situaciju, ali se ne radi o prenetom broju. Registrovao sam se na aplikaciju jos u prvim danima rada, i tada dobio sedmocifreni broj 0677 2016***. Problem je bio u tome da je ovaj broj bilo nemoguce pozvati iz fiksne mreze, pri cemu se dobijala poruka o nepostojecem broju. Radi se o operateru Sat-trakt, ne znam kakva je situacija sa ostalim operaterima (Telekom, SBB i Orion). Medjutim, kasnije sam kroz aplikaciju kupio novi sestocifreni broj 101***, i sa sestocifrenim brojevima nema nikakvih problema sto se tice pozivanja sa fiksnog, sve radi kako treba.

Pohvala za globaltel podršku! Posle male kritike, dostigli su nivo Suzane iz crnogorskog mtela.

Pitanje za one koji su menjali postojeći Globaltel broj.
Da li vam se u aplikaciji (u opciji Moji brojevi) i dalje pojavljuje stari broj? Slučajno sam video u aplikaciji da postoji, šta više i aktivan je, prima pozive i sl. Probao sam da ga obrišem, ali u aplikaciji nema nigde te opcije. Meni taj stari broj ne treba, ne znam kako da ga ugasim, mislio sam da sam ga promenom broja ujedno i ugasio, sve dok se nisam logovao i video da je još aktivan/postojeći pored ovog novog broja.

Pozdrav! Za sada se ne mogu brisati Globaltel brojevi. Jedino sto mozes uraditi je da taj stari broj postavis na Unreachable. Sa jedne strane je to OK, posto kroz aplikaciju Globaltel brojeve mozes da dodeljujes na SIM karticu, pa recimo ako ponovo zelis da na kartici koristis taj stari broj, mozes jednostavno da ga zamenis. Svakako, trebalo bi omoguciti brisanje Globaltel brojeva.

Ажурирана апликација,додат Moneysend плус неке исправке.

moze li globaltel broj koji sam dobio u aplikaciji da se menja ili ta promena broja vazi samo za brojeve na sim kartici?

Sent from Galaxy S8

@ugljesa93 Hvala ti na na objašenjenju i slažem se sa tobom da bi u što skorije vreme trebali da obezbede tu opciju. Jer, čemu onda promena broja ako nas stari broj i dalje prati.
Doduše, Globatel podrška je takođe član ovog foruma, pa se nadam da će pročitati ovo i da će ovaj problem što pre rešiti.

Вјероватно ће нестати кад прође рок за допуну,3/6 мјесеци,зависно од тога јеси ли га прије допуњавао или ниси.

Je l' koristi neko Globaltel strani broj na SIM-u (u Srbiji), kakva su iskustva?

Takođe, da li vam radi plaćanje parkinga sa Globaltela?

Sto se tice stranih brojeva, ne mozes ih dodeljivati na SIM karticu! Samo Globaltel brojevi mogu da se koriste na kartici. Nemam iskustva sa parkingom, nadam se da neko moze detaljnije pisati o tome.

Je l' to za strane brojeve info iz prve ruke? Što se parkinga tiče, probao sam prošlog meseca i nije radilo, nisam mogao ni da pošaljem sms - mada kartica nije dopunjavana još uvek, možda samo onaj promo kredit ima ograničenja; pokušaću danas ili sutra ponovo da li šljaka parking, kao i strani broj na sim-u.

Sto se tice stranih brojeva, ne mozes ih dodeljivati na SIM karticu! Samo Globaltel brojevi mogu da se koriste na kartici. Nemam iskustva sa parkingom, nadam se da neko moze detaljnije pisati o tome.

Hvala Puno na odgovorima :)

Videla sam da se vodi se polemika kako da se obrise stari broj (nakon sto korisnik odabere novi broj, ostavljamo mu i stari, moze da se koristi samo kroz aplikaciju)

- neki korisnici su odabrali novi broj tokom kupovine, a neki posle odredjenog perioda korišćenja starog broja, zbog toga smo smatrali da je bolje da korisniku ostane i stari broj (ukoliko neko bude želeo da ga kontaktira na isti)
- ukoliko korisnik ne želi da koristi stari broj može uvek u aplikaciji da podesi da je nedostupan i neće dobijati pozive na njega
- ukoliko ipak želi ponovo da ga koristi, u aplikaciji ima mogućnost da vrati taj broj na sim karticu, a da novi broj bude dostupan samo u aplikaciji
- u suštini Globaltel je zeleo da ostavi korisnicima da odluče šta im više odgovara i pre svega nije hteo da ih uskrati za drugi broj ukoliko im ikad zatreba

Što se tiče parking servisa, on radi u sledećim gradovima:
Novi Sad
Užice
Aleksandrovac
Temerin
Sombor
Petrovac na Mlavi
Požega
Bačka Palanka
Novi Pazar
Ivanjica
Šid